ابتلای متقاضیان فاقد صلاحیت مسند ریاست جمهوری به سندروم "خود مطرحی"/ تبدیل حرکت سرنوشت ساز سیاسی به شوخی
مجید ابهری در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه گفت: در ایام ثبت نام کاندیدای ریاست جمهوری شاهد هستیم که به دلیل فقدان آموزش های سیاسی و کم رنگ بودن سواد اجتماعی و فرهنگی، برخی افراد که به هیچ وجه از شرایط لازم برخوردار نیستند به خود اجازه حضور در وزارت کشور و ثبت نام در انتخابات را داده اند.
وی افزود: رفتار این افراد به نوعی اهانت به مردم و حاکمیت ملی تلقی شده و نباید به این رفتارها دامن زده شود.
این رفتار شناس اجتماعی با اشاره به تبدیل شدن بخشی از فعالیت سیاسی کشور به شوخی اظهارکرد: معمولا هنگام ثبت نام برای ریاست جمهوری و یا فرآیندهای دیگر، حرکت برخی افراد بخشی از فعالیت های سیاسی کشور را تبدیل به یک شوخی می کند.
ابهری ادامه داد: این رفتار برخی از شهروندان سبب تهیه خوراک برای رسانه های معاند و بیگانه شده و ناراحتی دست اندرکاران انتخابات و مردم را نیز به همراه داشته است.
وی با تاکید بر ضعیف بودن فرهنگ مشارکت اجتماعی و سیاسی در میان برخی از ثبت نام کنندگان در انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ضعیف بودن فرهنگ مشارکت اجتماعی و سیاسی، سبب می شود افرادی برای ثبت نام در انتخابات مراجعه کنند که حتی درک درستی از مسند ریاست جمهوری ندارند و در کنار آن از ویژگی تحصیلات و سوابق سیاسی نیز محروم هستند.
این رفتار شناس با تقسیم افراد حاضر در ستاد انتخابات کشور که از ویژگی های لازم برخوردار نبوده و جزو رجال سیاسی به شمار نمی آیند به 2 گروه گفت، از منظر رفتار شناسی سیاسی این گونه افراد به 2 گروه تقسیم می شوند. یک گروه برای تمسخر و تبدیل یک حرکت سیاسی سرنوشت ساز به شوخی ثبت نام می کنند و گروه دوم نیز افرادی هستند که دارای مشکلات روانی و عصبی بوده و از سوی برخی افراد برای حضور تحریک شده اند.
ابهری ادامه داد: حضور این دو گروه در ستاد انتخابات تنها سبب افزایش تراکم کاری نهادها و سازمان های متولی شده و نتیجه دیگری در پی ندارد.
وی با انتقاد از اقدام خانواده یک کودک 3 ساله برای ثبت نام فرزند خود در انتخابات ریاست جمهوری اذعان کرد: در این چند روز اخیر شاهد بودیم که خانواده یک کودک 3 ساله و یا جوانی 18 ساله برای ثبت نام در محل ستاد حضور پیدا کرده اند. این رفتار به هیچ وجه توجیه منطقی ندارد.
این رفتارشناس اجتماعی اصلی ترین مشکل افرادی که بدون داشتن شرایط لازم در ستاد انتخابات کشور حضور پیدا کرده اند را ابتلا به "سندرم خود مطرحی" دانست و بیان کرد: ابتلای این افراد به سندروم خود مطرحی، مشکل اساسی آنها به شمار می آید و رسانه ها نباید با مصاحبه با این افراد و یا انتشار عکس های آنها، به عملکرد این عده دامن بزنند.
ابهری تاکید کرد: زمانی که تصویر و مصاحبه افراد مبتلا به سندروم خود مطرحی منتشر می شود، سایر افراد نیز برای حضور در ستاد انتخابات تشویق شده و همین موضوع سبب می شود یک حرکت سرنوشت ساز، تبدیل به یک شوخی سیاسی شود.