تمام وعدههای انتخاباتی آقای رئیس جمهور که فراموش شد
رئیس جمهور آمریکا در حالی با ادعای حمایت از حقوق ملت سوریه علیه دولت این کشور اقدام کرده است که به رژیم سعودی برای کشتار مردم بی دفاع یمن بمب های هدایت شونده میفروشد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بینالملل ، پایگاه الوقت در مطلبی نوشت: با آغاز ریاست جمهوری ترامپ، گمانه های زیادی در مورد نوع نقش آفرینی او در تحولات خاورمیانه به وجود آمده است که تا حد زیادی به شعارهای دوران رقابت های انتخاباتی و همچنین عملکرد وی در طول دو ماهه پس از ورود به کاخ سفید مربوط است که از جمله آنها میتوان به حمله موشکی اخیر این کشور به سوریه اشاره کرد که تا پیش از آن تصور میشد ترامپ با نزدیکی به روسها در حل بحران این کشور کمک خواهد کرد، حال آنکه این اقدام وی به وخیم تر شدن معادلات سیاسی و نظامی در سوریه منجر خواهد شد.
اما علاوه بر سوریه، او درباره عربستان نیز حالی که پیش تر مواضع تندی گرفته بود، با اقداماتی که پس از ورود به کاخ سفید انجام داد، نشان داد که کماکان در سیاست های خاورمیانهای آمریکا بر حفظ ریاض اهمیت زیادی قائل است.از همین رو نیز ضمن چشم بستن بر آنچه در بحرین با پشتیبانی آل سعود علیه غیرنظامیان در حال وقوع است، تصمیم به پشتیبانی مجدد نظامی از عربستان برای پیشبرد سیاست هایش در یمن گرفته است که از نشانههای آن افزایش حضور نظامیان آمریکا در یمن به بهانه مقابله با القاعده است.
اما علاوه بر افزایش نظامیان آمریکا در یمن که با هدف حمایت از اقدامات نظامی عربستان علیه انقلاب این کشور صورت میپذیرد، دولت ترامپ که تحت حمایت جمهوری خواهان است بدون توجه به مبانی حقوق بشری و ژست های سیاسی انسان دوستانه، اقدام به فروش محمولهای از تجهیزات نظامی به ارزش حدود 300 میلیون دلار شامل بمب های هدایت شونده به ریاض کرده است که حتی واکنش بیش از 30 از تن از قانونگذاران آمریکایی را نیز برانگیخته است.
حال آنکه در سال گذشته میلادی باراک اوباما با توجه به نگرانی های گسترده درباره نقض حقوق بشر در عربستان و بحرین، مجوز صدور تسلیحات به این کشور را مسدود کرده بود. در آن زمان بیش از 60 عضو مجلس نمایندگان آمریکا با امضای نامهای خواستار به تأخیر انداختن قراردادی به ارزش 1.15 میلیارد دلار برای فروش تانکهای جنگی به عربستان سعودی شدند.
تصمیم آمریکا در تشدید حمایت های نظامی از واشنگتن و فروش بمب های هدایت شونده آن هم در شرایطی که افکار عمومی جهان هنوز متاثر از انتشار گازهای شیمیایی در خان شیخون است و در همین حال تصاویری از تداوم جنگ نامتقارن ائتلاف عربستان علیه مردم یمن رسانهای میشود، به خوبی نشان میدهد که مدعیان حقوق بشر غربی بدون توجه به واقعیاتی که زندگی هزاران انسان بی گناه را تهدید میکند تنها به فکر پیشبرد سیاست های خود در خاورمیانه و مقابله با محور مقاومت به هر طریق ممکن هستند.
همچنانکه این مساله میتواند حتی احتمال برخوردها را در منطقه به ویژه در سوریه و عراق نیز افزایش دهد. گروههای تروریستی که در چند هفته گذشته بر اثر پیشروی های ارتش دمشق و بغداد دچار اختلاف و تضعیف در بدنه خود شده بود، به دنبال حمله آمریکا به سوریه بدون مجوز و همچنین تصمیم کاخ سفید برای از سر گیری حمایت های نظامی پیشین خود از سعودی ها، نسبت به آینده امیدوار شده اند.
اما در یمن و در حالیکه انصارالله یمن به همراهی ارتش و کمیته های مردمی یمن توانسته اند از فروردین سال 1394 مقاومت قابل تحسینی در برابر ائتلاف عربستان صورت دهند؛ تا جایی که در واکنش به حملات گسترده جنگنده های سعودی علیه زیرساختها و بحرانی تر کردن زندگی غیرنظامیان، پایگاههای نظامی عربستان در مناطق جنوبی این کشور هدف راکت های انصارالله قرار گرفتند، تقویت توان تهاجمی ریاض و تجهیز ارتش این کشور به بمب های هدایت شونده میتواند به تغییر معادلات در یمن و افزایش کشته شدگان مردم بی گناه این کشور بیانجامد.
تجهیز عربستان به بمب های هدایت شونده که خود نقض مبانی حقوق بشری است در حالی صورت می گیرد که آمریکا اخیرا به بهانه استفاده دولت سوریه از تجهیزات ممنوعه شیمیایی اقدام به حمله موشکی به این کشور کرد. حال آنکه هیچ سند و مدرکی در این خصوص یافت نشده است. موضوعی که به خوبی نشانگر استانداردهای دوگانه آمریکا در قبال حکومت ها و ملت های منطقه است. ترامپ در حالی با ادعای حمایت از حقوق ملت سوریه علیه دولت اسد اقدام کرده است که به رژیم آل سعود برای کشتار مردم بی دفاع یمن بمب های هدایت شونده می فروشد.
/انتهای پیام
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *