بررسی پیشنهادات کمیسیون آموزش در لایحه مقابله با تقلب در آثار علمی/ جریمه نقدی و لغو امتیاز برای تهیهکنندگان آثار علمی تقلبی
پورمختار گفت: لایحه مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی با توجه به پیشنهاداتی که کمیسون آموزش ارائه داده است، در کارگروه حقوق جزا مورد رسیدگی قرار میگیرد.
محمد علی پورمختار عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی قضایی ، با اشاره به جلسه امروز این کمیسیون اظهار کرد: لایحه مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی با توجه به پیشنهاداتی که کمیسون آموزش ارائه داده است، در کارگروه حقوق جزا مورد رسیدگی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در لایحه پیشنهادی دولت که در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تصویب شد، تهیه، عرضه یا واگذاری آثاری از قبیل رساله، مقاله، طرح پژوهشی و همچنین تبلیغات انجام امور علمی و پژوهشی بهعنوان جرم تلقی و برای تنبیه استفادهکنندگان این اسناد، جریمه نقدی از 36 تا 55 میلیون تومان و محرومیت از برخی حقوق اجتماعی و اخراج دانشجوی متخلف در نظر گرفته شده است.
پورمختار تصریح کرد: همچنین در صورت احراز تخلف و تقلب در آثار علمی موسسه متخلف تعطیل و از ادامه فعالیت آن جلوگیری می شود و از طرفی برای اعضای هیئت علمی در صورت تخلف بر اساس تصمیماتی که در هیئت مربوطه گرفته میشود مجازاتهای انتظامی تعیین خواهد شد.
گفتنی است؛ این لایحه که به پیشنهاد وزارت علوم و تحقیقات و فناوری در هیات وزیران تصویب شد، پس از تقدیم به مجلس هم اکنون در دستور کار کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی به عنوان کمیسیون اصلی قرار گرفته است.
در ماده واحده این لایحه آمده است: هرگاه شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی بصورت حرفه ای به قصد انتفاع اقدام به تهیه، پیشنهاد تهیه، عرضه و یا واگذاری آثاری از قبیل رساله، پایان نامه، مقاله، طرح پژوهشی، گزارش یا سایر آثار مکتوب و یا ضبط شده پژوهشی، علمی و یا هنری نماید و بداند و یا نوعا باید بداند که طرف تقاضا، قصد دارد کل اثر و یا بخش عمده ای از آن را برای کسب نمره، مدرک تحصیلی و یا هر امتیاز قانونی دیگری به نام خود به موسسات آموزشی و پژوهشی اعم از دولتی و غیر دولتی ارائه کند، در مرتبه اول به مجازات جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه هفت و واریز وجوه دریافتی به خزانه دولت محکوم میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *