تغییر ریال به تومان در اسکناس ها نیازی به مصوبه مجلس ندارد/ خیز دولت برای حذف 4 صفر از واحد پول ملی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: هزینه چاپ اسکناس در روند فعلی خیلی بالاست و نیاز به کاغذهای مخصوصی هست که هر سال باید خریداری شود ما دو سال پیاپی به دولت اجبارا اجازه دادیم تا چک پول های 50 هزارتومانی را چاپ کند که این امر بخاطر همین هزینه چاپ اسکناس هاست.
خبرگزاری میزان -
مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه سیاسی درباره بحث هایی که پیرامون حذف 4 صفر از پول ملی کشور مطرح می شود، اظهار داشت: در تبدیل ریال به تومان هیچ اتفاق ریاضی جدیدی نمی افتد و فقط از حجم اسکناس های مصرفی ما کاسته می شود.
وی ادامه داد: عملا مبادلات ما با واحد تومان انجام می شود و در هیچ مبادله تجاری و اقتصادی نمی بینیم که اصرار داشته باشند براساس ریال قیمت ها را محاسبه کنند.
نماینده مردم لنگرود در مجلس اضافه کرد: حتی در رقم های بودجه هم عدد ریاضی اش را به تومان تکرار می کنیم و خیلی از کشورهای دنیا هم صفرهای اضافی را از پول ملی شان مانند ترکیه کم کرده اند.
لاهوتی در ادامه اذعان داشت: بنظر می رسد کم کردن صفرهای پول ملی فقط تبعات مثبت برای اقتصاد کشور خواهد داشت و هم اینکه باعث می شود از چاپ اسکناس های غیر ضرور جلوگیری شود و هم اکنون خیلی از اسکناس های خرد ما غیر ضرور است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: حذف صفر از پول ملی در دولت قبل هم مطرح بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که حذف صفرهای اضافی از پول ملی باید از چه فیلترهایی بگذرد، گفت: اگر شورای پول و اعتبار این امر را مصوب کند، این کار انجام می شود زیرا اتفاق جدیدی هم قرار نیست، رخ دهد. ما اگر بخواهیم عدد و عبارات جدیدی را بکار ببریم نیاز به مصوبه مجلس داریم اما الان همان عدد و عبارتی را که در معاملات داریم همان است و 4 صفر اضافی داریم.
نماینده مردم لنگرود در مجلس تصریح کرد: می خواهند واحد ریال را در چاپ اسکناس ها کنار بگذارند که این امر نیاز به مصوبه مجلس ندارد.
لاهوتی عنوان داشت: هزینه چاپ اسکناس در روند فعلی خیلی بالاست و نیاز به کاغذهای مخصوصی هست که هر سال باید خریداری شود ما دو سال پیاپی به دولت اجبارا اجازه دادیم تا چک پول های 50 هزارتومانی را چاپ کند که این امر بخاطر همین هزینه چاپ اسکناس هاست.
نظرات بینندگان
حذف صفر از پول بجز هزینه اضافی برای دولت و ملت نتیجه بارز دیگری نخواهد داشت. اگر این کار موثر بود ژاپن حتما به آن اقدام می کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *