تکلیف نگهداری از ساختمان پلاسکو برعهده بنیاد مستضعفان بوده است/لزوم خروج آتش نشان ها از ساختمان پس از سه ساعت
عضو هیئت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو گفت: بر اساس معیارهای تعریف شده در مبحث ملی ساختمان آتش نشان ها در حادثه پلاسکو باید پس از سه ساعت از ساختمان خارج می شدند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، مهدی هداوند در نشستی به منظور ارائه گزارش ملی حادثه ساختمان پلاسکو برگزار شد گفت: در رابطه با زمان خروج آتش نشان های حاضر در صحنه حادثه پلاسکواز ساختمان در حال ریزش حواشی مختلفی مطرح شده است.
وی افزود: عمدتا زمان خروج آتش نشان ها از محل حادثه با دستور فرمانده عملیات صورت می گیرد وفرمانده عملیات نیز در سراسر دنیا پیام خطر را از یک تیم ایمنی دریافت می کند.
عضو هیئت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو با اشاره به نبود تیم ایمنی همراه با تیم های عملیات سازمان آتش نشانی اظهار کرد: متاسفانه درساختار سازمان آتش نشانی تیم ایمنی تعریف نشده به همین خاطر فرمانده عملیات برخی از خطرات را متوجه نشده وهمین موضوع نیز مشکل ساز می شود.
هداوند با اشاره به مبحث ملی ساختمان و درنظر گرفتن مدت زمان سه ساعت برای خروج از ساختمان های در حال حریق اذعان کرد: در مبحث ملی ساختمان اشاره شده که درصورت حریق ممتد یک ساختمان باید پس از سه ساعت تخلیه شود اما در حادثه پلاسکو شاهد بودیم که پس از حضور آتش نشان ها حدود ساعت 8 صبح در محل حادثه نیروها تا ساعت حدود 11:30 در ساختمان حضور داشته وپلاسکو آن زمان به طور کامل فرو ریخت.
وی با بیان اینکه برخی اطلاعات وآگاهی ها درباره حادثه موجود نبود گفت: متاسفانه شاهد بودیم که امکان دسترسی سریع به برخی اطلاعات و آگاهی ها درباره حادثه ممکن نبود و این کار مشمول زمان شد.
عضو هیئت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو با بیان اینکه مقررات تعیین شده از سوی مالکان ساختمان پلاسکو رعایت نشده بود اظهار کرد: در صورتی که به قوانین ومقررات فعلی توجه می شد اکنون شاهد حادثه پلاسکوبا این وسعت نبودیم .
هداوند با ارائه دیدگاه های حقوقی موجود پیرامون حادثه پلاسکو خاطر نشان کرد: از دیدگاه حقوقی پراکندگی و ناهماهنگی نظام حقوقی و همچنین مشخص نبودن نهاد هماهنگ کننده از جمله مهمترین ضعف های حقوقی در حادثه پلاسکوبه شمار می رود.
وی با تاکید بر اینکه تکلیف نگهداری از ساختمان پلاسکوبر عهده مالک بوده است تصریح کرد: تکلیف نگهداری عمده از ساختمان پلاسکو بر عهده مالک یعنی بنیاد مستضعفان بوده اما این بنیاد با وجود اخطارهای دریافتی مبنی بر ناایمن بودن ساختمان اقدام جدی انجام نداده است.
عضو هیئت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو با بیان اینکه وزارت تعاون خلاف وظایف قانونی خود عمل کرده است بیان کرد: وزارت تعاون تکلیف قانونی دارد که به بازرسی از کارآگاه های واقف در ساختمان پلاسکومی پرداخت و کوتاهی صورت گرفته از سوی این وزارتخانه در حادثه پلاسکو کاملا مشهود بود.
هداوند با اشاره به تکالیف انجام شده از سوی سازمان آتش نشانی در رابطه با ساختمان پلاسکو گفت: سازمان آتش نشانی تا حدودی به تکلیف خود دربازرسی از ساختمان و دادن اخطار عمل کرده است اما باید به این موضوع توجه شود که این سازمان ابزار قانونی برای تحقق الزامات قانونی را در اختیار ندارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *