اولین کاندیدا رسمی ریاست جمهوری سال 96 را بیشتر بشناسید
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی که رسما کاندیدای ریاست جمهوری سال ۹۶ شد، کیست؟
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از تسنیم، صبح امروز (پنجشنبه 17 فروردین ماه) کاندیداتوری حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی برای حضور در عرصه رقابت های انتخابات ریاستجمهوری 96 رسما اعلام شد.
اما حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی که قرار است وارد میدان رقابت با حجتالاسلام روحانی شود و 12 سال از وی جوان تر است، کیست؟
** از تولد تا تحصیل
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی در سال 1339 در محله «نوغان» مشهد مقدس متولد شد. وی تحصیلات مقدماتی را در حوزه علمیه مشهد شروع کرد و پس از چند سال در 15 سالگی راهی حوزه علمیه قم شد و تحصیلات حوزوی خود را تا سطح چهار فقه و اصول در مدرسهٔ حقانی ادامه داد. رئیسی همچنین دارای دکتری فقه و حقوق خصوصی از دانشگاه شهید مطهری است.
رئیسی پس از پایان تحصیلات ابتدایی در مدرسه جوادیه، وارد عرصه طلبگی و دروس حوزوی شد. ابتدا وارد مدرسه نواب شد و مدت کوتاهی در آنجا به تحصیل پرداخت و سپس برای گذراندن مقدمات شامل ادبیات، منطق، معانی و بیان به مدرسه علمیه آیتالله موسوینژاد رفت.اغتنام رئیسی از فضای علمی قم، تنها به فراگیری فقه و اصول محدود نماند و او در کنار دروس فقهی، شرح منظومه و فلسفه را نزد آیتالله احمد بهشتی و دوره شناخت را محضر آیتالله شهید مرتضی مطهری تلمذ کرد و درس نهج البلاغه را نزد آیت الله نوری همدانی گذراند.
حجتالاسلام رئیسی 17 اسفند ماه 94 با حکم رهبر معظم انقلاب تولیت آستان قدس رضوی شد.
** مسئولیتها در یک نگاه
ورود حجت الاسلام رئیسی به عرصه مدیریت قضایی از سال 1359 و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج آغاز شد. اما هنوز چند ماهی از این دوره نگذشته بود، که با حکم دادستان کل انقلاب، شهید آیتالله قدوسی، دادستان کرج شد. سال 64 آغاز مدیریت قضائی رئیسی در تهران بود چراکه رئیسی در همین سال به عهده دار سمت جانشینی دادستان انقلاب تهران شد.
با گذشت 3 سال از این تاریخ و در سال 1367، مورد توجه ویژه حضرت امام خمینی(ره) قرار گرفت و احکام ویژه (1 و 2 و 3) و مستقیمی برای رسیدگی به مشکلات قضایی در برخی استانها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان را مستقل از ساختار قوه قضائیه، از بنیانگذار انقلاب اسلامی دریافت کرد. بعد از آن هم حضرت امام خمینی(ره) چندین پرونده مهم را برای تصمیم قضایی به وی محول کردند.
بعد از رحلت حضرت امام(ره) و آغاز زعامت حضرت آیت الله خامنه ای، حجتالاسلام رئیسی با حکم آیت الله یزدی رئیس وقت قوه قضائیه، به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال 1368 تا 1373 به مدت پنج سال این مسئولیت را برعهده داشت. پس از آن و از سال 1373 به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد و این سمت را تا سال 1383 عهدهدار بود. رئیسی از سال 1383 تا سال 1393، به مدت 10 سال معاون اول قوه قضائیه و از سال 1393 تا سال 1395 نیز دادستان کل کشور بودند. همچنین وی از سال 1391 تا کنون با حکم مقام معظم رهبری به عنوان دادستان کل ویژه روحانیت و در نهایت با رحلت آیتالله واعظ طبسی به عنوان تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد.
درس خارج فقه حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در مدرسه نواب برگزار میشود.
** فعالیتهای علمی
تولیت آستان قدس رضوی در حال حاضر در روزهای شنبه، سهشنبه و چهارشنبه هر هفته در مدرسه نواب درس خارج فقه تدریس می کند.
البته تدریس متون فقهی سطح عالی، قواعد فقه قضاء و فقه اقتصاد در حوزههای علمیه تهران و دانشگاهها گوشه ای از فعالیت های آموزشی وی به شمار می رود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مرحوم شهید بهشتی که از نگرش عمیق حکومتی و تشکیلاتی برخوردار بود، بر آن شد تا با هدف کادرسازی برای تأمین نیازهای مدیریتی نظام، یک دوره آموزشی برای 70 نفر از طلاب قم که آنها را برای سپردن مسئولیتهای مختلف در کشور مناسب دیده بود، برگزار کند.
حجت الاسلام رئیسی یکی از این طلاب برگزیده بود. در این دوره فشرده که عمدتاً در مدرسه عالی شهید مطهری برگزار می شد، شهید آیت الله بهشتی، حضرت آیت الله خامنهای و سایرین از جمله مرحوم شهید حسن آیت، آیت الله موسوی اردبیلی و... به صورت هفتگی به تدریس می پرداختند.
رئیسی همزمان در دانشگاههای متعدد کشور از جمله دانشگاه امام صادق (ع) و دانشگاه شهید بهشتی به تدریس دروس تخصصی فقه قضا و فقه اقتصاد در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری پرداخته است.
سطح چهار فقه و اصول از حوزه علمیه قم، فوق لیسانس حقوق بین الملل خصوصی، دکترای فقه و مبانی حقوق با گرایش حقوق خصوصی از دانشگاه شهید مطهری و تدریس متون فقهی سطح عالی و قواعد فقه قضاء و فقه اقتصاد در حوزههای علمیه تهران و دانشگاهها از جمله ابعاد علمی حجتالاسلام رئیسی است.
کتابهای مختلفی با موضوعات حقوق، اقتصاد، فقه، عدالت اجتماعی، سبک زندگی و ... از سوی حجتالاسلام رئیسی منتشر شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *