تقویت زیرساختهای فناوری در شوراهای حل اختلاف/ معافیت هزینه دادرسی برای مناطق محروم
محمد رضا طاهری گفت: امکانات زیرساختی در شوراهای حل اختلاف استان تقویت یافته به گونه ای که به زودی شهرستان زاهدان به فیبر نوری متصل خواهد شد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، رئیس شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان در دیدار نوروزی با کارکنان ستادی شوراهای حل اختلاف گفت: امکانات زیرساختی در شوراهای حل اختلاف استان تقویت یافته به گونه ای که به زودی شهرستان زاهدان به فیبر نوری متصل خواهد شد.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری هر ساله رهنمودهای لازم را در اولین سخنرانی خود به مدیران و مردم ارائه می کنند که مدیران باید فرمایشات ایشان را سرلوحه کار خود قرار داده و برای حل مشکلات مردم بیش از پیش تلاش کنند.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان سیستان و بلوچستان اضافه کرد: طی دو سال گذشته برنامه ریزی های فراوانی برای ارتقای شان و جایگاه شوراهای حل اختلاف در استان سیستان و بلوچستان صورت گرفته است که خوشبختانه امروز شوراهای حل اختلاف در استان از شان و جایگاه ویژهای برخوردار هستند.
طاهری ادامه داد: ساماندهی وضعیت قضات شوراهای حل اختلاف، ساماندهی واحد اجرای احکام مدنی و ساماندهی بایگانی راکد از مهمترین اقدامات اساسی در سال 95 بود که به طور واقعی در حل مشکلات مردم اثر گذار بوده است.
این مقام قضایی در ادامه به تقویت زیرساخت های فناوری در شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: واحد آمار و فناوری اطلاعات شوراهای حل اختلاف نیز همگام با دادگستری استان در حال فعالیت است و امکانات زیرساختی تقویت یافته به گونه ای که به زودی شهرستان زاهدان به فیبر نوری متصل خواهد شد.
رئیس شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان در ادامه با اشاره به ثبت نام کاربران در سامانه سنا نیز گفت: در سال گذشته واحدی ویژه برای ثبت اطلاعات در سامانه سنا در نظر گرفته شده بود اما در سال جدید عملیات ثبت اطلاعات در سامانه سنا نیز باید توسط دبیران شعب شوراهای حل اختلاف صورت گیرد.
وی در ادامه با تاکید بر رعایت نظم و انضباط در سال جدید نیز گفت: باید در تمام موارد اخلاق مداری سر لوحه کار کارکنان باشد و امسال نیز باید همانند سال های گذشته ضمن برخورد صحیح با ارباب رجوع برای حل مشکلات آنها تلاش کنند.
طاهری در ادامه ضمن قدردانی از اداره نظارت و بازرسی شوراهای حل اختلاف استان گفت: سال گذشته تمامی حوزه های قضایی استان مورد بازرسی قرار گرفت و نقاط ضعف و قوت بررسی شد که این مهم در سال جدید نیز با قوت بیشتری ادامه خواهد یافت.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با تاکید بر کاربردی شدن دوره های آموزشی در شوراهای حل اختلاف استان نیز گفت: تمامی دوره های آموزشی که در سال جدید برگزار می شوند باید کاربردی و اثر بخش باشند.
وی در ادامه با اشاره به افزایش هزینه های دادرسی در شوراهای حل اختلاف گفت: سال گذشته به دلیل ضعف دستورالعملها میزان هزینه های دادرسی افزایش داشت و مردم به سختی توان پرداخت آنها را داشتند و در واقع با افزایش هزینه دادرسی میتوان گفت، دادخواهی سریع حق افرادی می شود که دارای تمکن مالی هستند در حالیکه افراد فاقد تمکن مالی که قادر به پرداخت هزینه دادرسی نیستند از حق دادرسی سریع محروم می شوند، چرا که این قشر افراد مجبورند درخواست اعسار را مطرح کنند و این اقدام ، آنها را از حق دادرسی سریع محروم خواهد کرد.
طاهری افزود: با درخواست اعسار از سوی افراد محروم به لحاظ آنکه شرایط شکلی استشهادیه اعسار را رعایت نکنند و یا قادر به اثبات اعسار خود نباشند دعوی اعسار آنها رد و به طور کلی از اقامه دعوی محروم می شوند.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه افزایش هزینههای دادرسی باعث اطاله دادرسی میشود خواستار در نظر گرفتن معافیت برای مناطق محروم شد و گفت: مردم این استان توان پرداخت هزینههای دادرسی را ندارد و باید معافیت های ویژه ای برای این استان و سایر استانهای محروم کشور در نظر گرفته شود تا بتوانیم در سایه عدالت مشکلات مردم را حل کنیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *