رئیس حوزه هنری پیام تسلیت صادر كرد
در پی درگذشت پروفسور ویكتور الكك، شاعر، ادیب مسیحی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای لبنان و دارای قصاید مدحیه برای امام رضا (ع)، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری با صدور پیامی درگذشت او را تسلیت گفت.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، در پی در گذشت پروفسور فكتور الكك، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری در پیامی در گذشت این دانشمند بزرگ را تسلیت گفت. مشروح پیام رئیس حوزه هنری به شرح زیر است:
«با دریغ و درد، خبر تأسف بار در گذشت پروفسور فكتور الكك را دریافت كردیم. این دانشمند بزرگ عمر با بركت خود را در راه تقریب ادیان، گفتگوی فرهنگها، و تحقق صلح و دوستی میان ملتها سپری كرد و میراث ارزشمندی از خود به یادگار گذاشت.
دكتر الكك بیش از پنجاه سال از عمر خود را برای كند و كاو در ژرفنای مشتركات دو فرهنگ و زبان فارسی و عربی صرف كرد و همواره در جست و جوی راه هایی برای گفتگوی عمیق تر و هموار تر بود.
- كشف راز و رمزهای آثار مولانا و دنیای نمادین حافظ، بازخوانی شاهنامه و نشانه یابی گفتارهای نغز و انسانی سعدی شیرازی و بیان دقایق عرفانی گنجینه فرهنگ اسلامی و ایرانی.
-تألیف ده ها كتاب و صدها مقاله علمی پژوهشی و انتشار آن در مجلات معتبر جهانی به چهار زبان عربی، فارسی، انگلیسی و فرانسوی.
-راهنمایی و مشاوره ده ها رساله دكتری و كارشناسی ارشد در دانشگاههای كشورهای عربی و اسلامی، و تدریس در دانشگاه های اروپا و آمریكا.
- و انتشار فصلنامه دو زبانه الدراسات الأدبیة در دانشگاه لبنان، بخشی از دستاوردهای آن فقید سعید بوده است.
- آن استاد دانشور در كنار این افتخارات، ویژگی برجسته دیگری نیز داشت كه همانا ارادت به آستان مبارك امام هشتم بود كه در راه وفاداری به عشق و ارادت خود به آن امام همام سروده های متقن و زیبا یی نیز آفریده است.
او به عنوان عضو بخش بین الملل نشر فرهنگ رضوی نیز فعالیت می كرد.
اینك كه دكتر فكتور الكك از سرای فانی به دیار باقی شتافته، و به دنیای فرهنگ و ادبیات زیانی جبران ناپذیر وارد آمده است بر خود واجب میدانیم كه در برابر خدمات شایان ان دانشمند بزرگ به احترام بایستیم و یادش را گرامی بداریم. باشد كه خداوند متعال روح اورا شاد گرداند و به خویشان او صبر جمیل عنایت كند. و لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم.
ریاست، مدیران، شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری»
ویكتور الكك در سال ۱۳۳۶ میلادی در خانوادهای فرهنگی در لبنان متولد شد. هنگامی كه در دارالحكمه دانشآموز ممتاز شد، كتابی دوزبانه به فارسی و عربی از رباعیات خیام به او اهدا كردند و در راه بازگشت به خانه همه آن را خواند و چند رباعی را در ذهن و جان سپرد. از همان جا تصمیم به شناخت ادب و فرهنگ ایران گرفت و به یادگیری زبان فارسی و خواندن شاهكارهای ادب فارسی مشغول شد.
این شاعر لبنانی به ایران آمد و رساله دكترای خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی در سال ۱۹۶۰ میلادی و زیر نظر بدیعالزمان فروزانفر نوشت. وی از رساله خود با موضوع «منوچهری و ادبیات عرب» با رتبه عالی دفاع كرد به گونهای كه همه استادانش او را در همه جهات ممتاز میدانستند و خواهان ماندن او در دانشگاه تهران بودند. اما او به لبنان بازگشت تا زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاههای لبنان گسترش دهد.
ویكتور الكك علاوه بر زبانهای عربی و فارسی، با زبان فرانسه و برخی دیگر از زبانهای قدیم و جدید آشنا بود. از این شاعر لبنانی بیش از ۲۰ كتاب از جمله «تاثیر فرهنگ عربی بر شعر منوچهری دامغانی» و «بدیعیات الزمان» منتشر شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *