از انهدام اهداف ثابت و متحرک با استفاده از موشک های لیزری و حرارتی تا عملیات سوختگیری هوایی فانتومها
ششمین رزمایش فدائیان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش 25 مهر سال 95، با اعلام رمز «یا حسین بن علی» از سوی امیر خلبان برخور جانشین نیروی هوایی ارتش در منطقه عمومی اصفهان برگزار شد.
خبرگزاری میزان -
-گروه سیاسی: ششمین رزمایش فدائیان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش 25 مهر سال 95، با اعلام رمز «یا حسین بن علی» از سوی امیر خلبان برخور جانشین نیروی هوایی ارتش در منطقه عمومی اصفهان برگزار شد.
این رزمایش که به مدت سه روز در منطقهای به وسعت 400 هزار کیلومتر در اصفهان برگزار شد، انواع جنگندههای شکاری رهگیر، شکاری بمب افکن، ترابری نیمه سنگین و سبک، هواپیماهای ارتباطی و شناسایی، سوخت رسان و برخی پهپادها حضور داشتند.
جنگنده سوخو24، اف4، اف5، میگ29، اف14، صاعقه، اف 7، هواپیماهای سوخت رسان بوئینگ 707 و 747، پهبادهای شناسایی و هواپیمای ترابری C130 در این رزمایش بخشیهایی از توانمندی نیروی هوایی ارتش ایران را در حوزه آفندی و پدافندی، پشتیبانی و ارتباطی به نمایش گذاشتند.
اجرای عملیات شناسایی با بکارگیری سامانه های پهپادی نهاجا
امیر مسعود روز خوش در نخستین روز این رزمایش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تمرین عملیات برد بلند جنگندهها همراه با سوختگیری هوایی، دقت در نقطه زنی بمبها و راکتها در عملیات هوا به زمین و موشکهای هوا به هوا، کنترل و هدایت آتش شکاری بمبافکنها، رصد اطلاعاتی منطقه عملیات با استفاده از تصاویر هوایی پرندههای با سرنشین و بدون سرنشین، گشت هوایی هواپیماهای رهگیر به منظور مقابله با هر گونه تجاوز هوایی دشمن و انهدام اهداف کشف شده از محورهای مهم مورد توجه در این رزمایش است.
انهدام اهداف ثابت و متحرک با استفاده از موشک های لیزری و حرارتی
وی همچنین گفت: انجام تیراندازی علیه اهداف هوایی در ارتفاعات مختلف، تیراندازی و بمباران هوا به زمین در روز و شب با استفاده از بمبهای هوشمند سنگین و نیمه سنگین و استفاده از انواع موشکهای لیزری، تلویزیونی، حرارتی، راداری و انواع راکتها و بمبهای تولید شده به دست متخصصان داخل کشور از دیگر بخشهای مهم این مرحله از رزمایش است.
تعیین 18 هدف مطابق با تهدیدات منطقهای
همچنین امیر خلبان علیرضا برخور جانشین فرمانده نیروی هوایی در حاشیه آغاز رزمایش فدائیان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این رزمایش، استفاده از تاکتیکهای روز و تکنیکهای ابداعی 18 هدف را دنبال میکنیم که این اهداف با توجه به تهدیدات پیرامون تعیین شده است.
وی افزود: تمام کشور در این رزمایش تحت پوشش هوایی نهاجا قرار میگیرد.
اجرای موفق عملیات جنگ الکترونیک
در دومین روز رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت 6 نیروی هوایی ارتش انواع سامانههای پیشرفته ارتباطی نهاجا با استفاده از بسترهای امن شبکههای بیسیم و باسیم، انواع سامانههای تسهیلات پروازی و انواع سامانههای تاکتیکی، ماموریتهای ابلاغ شده در جنگ الکترونیک را با موفقیت انجام دادند.
امیر سرتیپ دوم خلبان روزخوش در این رابطه گفت: در این مرحله با استفاده از هواپیمای جنگ الکترونیک، عملیات اختلال امواج راداری نیروهای دشمن فرضی با موفقیت انجام شد.
سخنگوی رزمایش در ادامه گفت: همچنین جنگنده اف 14 به اجرای ماموریت دشت هوایی مسلح و انجام ماموریت تاپ کاور پرداختند.
اجرای رزم هوایی شبانه وجه تمایز رزمایش امسال نهاجا است
امیر سرتیپ دوم خلبان «مسعود روزخوش» در رابطه با وجه تمایز رزمایش امسال با سالهای گذشته اظهار کرد: امسال رزمایش شبانه و بارریزی شبانه انجام میشود که در سالهای گذشته به دلیل محدودیت عملیات در شب و مشکلاتی که داشت، انجام نمیشد.
وی ادامه داد: با آموزش نیروهای جوان و با استفاده از تجربیات پیشکسوتان دوران دفاع مقدس، مرحله اول این رزمایش شبانه، شب گذشته انجام شد و امشب نیز مرحله دوم آن اجرا میشود.
امیر روزخوش تصریح کرد: همچنین جدیدترین تسلیحات نیروی هوایی همچون بمبهای نقطهزن و موشکهای لیزری در رزمایش امسال به کار گرفته میشود.
سخنگوی این رزمایش ادامه داد: هدف از برگزاری این رزمایش ایجاد آمادگی برای مقابله با هر تهدیدی است و اگر جنگی صورت بگیرد، نیروی هوایی اولین نیرویی است که وارد صحنه نبرد خواهد شد.
تمرین رزم هوایی جنگنده رهگیرهای نهاجا
همچنین جنگندههای اف 14 و میگ 29 نیز با انجام عملیات رزم هوایی شرایط درگیری در صحنه نبرد را در آخرین روز از این رزمایش با موفقیت به نمایش گذاشتند.
عملیات سوختگیری هوایی فانتومها
در آخرین روز رزمایش بزرگ فداییان حریم ولایت ٦،عملیات سوختگیری هوایی توسط تانکر سوخت رسان 747 به چهار فروند جنگنده اف 4 در منطقه انارک با موفقیت صورت گرفت. این عملیات بمنزله افزایش برد عملیاتی جنگنده بمب افکن ها صورت میگیرد.
انهدام اهداف زمینی با موشکهای بهینه سازی شده Kh-29
همچنین در آخرین روز از این رزمایش جنگنده بمب افکن های راهبردی سوخو٢٤ اهداف مورد نظر را با موشک های بهینه سازی شده و نقطه زن Kh-29 و Kh-25 منهدم کردند.
موشك روسی هوا به سطح Kh-29 بیش از 30 کیلومتر برد دارد و به لحاظ سطح عملیاتی در رنج موشک های ماوریک آمریکایی قرار دارد، با این تفاوت که سرجنگی آن از موشک های هم ردیف خود سنگین تر و به تناسب شعاع تخریبی آن نیز بیشتر است.
این موشک که توسط طیف وسیعی از جنگده ها از قبيل سوخو 22 و سوخو 24 و سوخو 30 سوخو 25 و همچنين ميگ 29 قابل استفاده است به لحاظ کنترل از سامانه های هدايت ليزري و هدايت تلويزيونی بهره میبرد.
اين موشك داراي سر جنگي بسيار قوي با وزن 320 كيلوگرم بوده و طراحي ايروديناميكي بدنه اين موشك بسيار شبيه به موشك هوا به هواي( Molniya R-60 (AA-8 'Aphid ميباشد .
این موشک که عليه اهداف دورایستا به کار برده میشود، قابلیت انهدام ساختمانهاي بزرگ، پالایشگاهها، مراكز صنعتي ، ذاقه مهمات و پل های ارتباطی کاربرد دارد.
این موشک همچنین عليه کشتی هایی تا تناژ 10 هزار، سنگرهای بتوني و هواپيما ها و باند هاي پروازي و کاربرد دارد.
انهدام اهداف زمینی توسط بامبرهای اف 4
امیر سرتیپ دوم خلبان «مسعود روزخوش» اظهار داشت: جنگندههای اف 4 با استفاده از بمبهای بومی و هوشمند «قاصد» اهداف خود را با موفقیت منهدم کردند. بعد از اجرای عملیات رزم هوایی توسط جنگنده رهگیرهای نهاجا که دقایقی پیش انجام گرفت، هواپیماهای اف 4 و اف 5 با اجرای آتش سنگین آنچه که از اهداف باقی مانده را در منطقه نبرد مورد اصابت قرار می دهند.
پهپادهای رزمی غایب بزرگ رزمایش نهاجا
وی با بیان اینکه امسال از پهپاد رزمی استفاده نکردیم، گفت: در این رزمایش از پهپادهای شناسایی جهت برآورد عملیاتی منطقه نبرد استفاده کردیم.
سخنگوی رزمایش همچنین گفت: یگانهای طب رزم و بیمارستان صحرایی در منطقه فعال هستند.
بمب هوشمند قاصد با قابلیت کنترل از راه دور
براساس این گزارش سومین روز از ششمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت در حالی آغاز شد که فانتوم های نیروی هوایی ارتش با استفاده از بمبهای بومی و هوشمند «قاصد» اهداف زمینی مورد نظر را طبق سناریوی از پیش تعیین شده با موفقیت منهدم کردند.
«قاصد» بمبی هدایتشونده و دوربرد است که قادر است بدون نیاز به کنترل از سوی خلبان، تا شعاع 40 کیلومتر پرواز خودکار داشته و اهداف مورد نظر را منهدم کند. که افتتاح خط تولید آن به طور رسمی در سال 88 با حضور وزیر وقت دفاع، آغاز شد.
نسل سوم بمب هوشمند «قاصد» در سال 89 به همت سازمان جهاد خودکفایی نهاجا به موتور مجهز شده و شعاع عملیاتی آن تا بیش از 100 کیلومتر افزایش پیدا کرد.
امیر سرتیپ خلبان حسن شاهصفی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان رزمایش هوایی میلاد نور ولایت در سال 88، از تست موفقیتآمیز بمبهای هوشمند قاصد 1 و 2 در این رزمایش خبر داد.
از ویژگیهای این بمب استراتژیک قدرت تخریب فزاینده و انهدام اهداف به صورت نقطهای و با کمترین ضریب خطا می باشد.
هدفگیری و کنترل و هدایت این بمب 2 هزار پوندی تا لحظه برخورد بصورت اتوماتیک و خودکار است، و سیستم کنترلی آن به گونه ای طراحی شده که سامانه های پدافندی دشمن قادر به ایجاد اختلال در هدایت آن نمی باشد.
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی امروز با حمایت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قادر است انواع بمبها، راکتها و موشکها، را بومی و بهینه سازی و نیازهای عملیاتی را مطابق با ظرفیت های داخلی طراحی و تولید کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *