قدیمیترین فسیل گیاهی جهان کشف شد+عکس
دانشمندان به تازگی فسیلهایی را در «چیتراکوت» هندوستان کشف کردهاند که معتقدند قدیمیترین فسیل گیاهی است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از آنا، تاریخ اولیه کره زمین هنوز هم در هالهای از ابهام قرار دارد اما محققان به مرور زمان بخشهایی از آن را کشف میکنند.
محققان در تحقیقات اخیر خود به فسیلی دست یافتهاند که معتقدند قدیمیترین فسیل گیاهی است که تاکنون پیدا کردهاند.
به گفته محققان، حیات چندسلولیها چندصد میلیون سال پیش از آنچه تصور میشد شکل گرفته است. وجود حیات به حدود 3/7 میلیارد سال پیش یا حتی زودتر برمیگردد که در بسترهایی از میکروبهای تک سلولی فسیلشده موسوم به «استروماتولیت»ها باقی مانده بودند اما زمان شکلگیری حیات برای انواع چندسلولیهایی چون «یوکاریوتها» طولانیتر بوده است.
دانشمندان موزه تاریخ طبیعی سوئد فسیلهای تازهای پیدا کردهاند که پرده از راز مان شکلگیری حیات پیشرفته برمیدارد. آنها دو نوع فسیل در استروماتولیتهای سیانوباکتریها یافتند: یکی از آنها ساختاری شبیه رشتههای نخ و دیگری بیشتر شبیه گوشت بود.
ظاهر این فسیلها بسیار شبیه جلبکهای قرمز بود و محققان بر این باورند که قدمت آنها 400 میلیون سال بیشتر از زمان شکلگیری جلبکهای قرمز باشد. تا پیش از این دانشمندان تصور میکردند جلبکهای قرمز قدیمیترین فسیلهای گیاهی هستند.
با وجود این، به دلیل در اختیار نداشتن باقیمانده DNA، محققان به طور 100 درصد درباره این اطلاعات جدید اطمینان ندارند اما ویژگیهای به دست آمده، ریختشناسی و ساختار جلبک را به خوبی نشان میدهد. زمان حیات قابل مشاهده گیاهی بسیار پیشتر از زمانی بوده است که محققان تصور میکردند.
این کشف جدید دانشمندان زمان شکلگیری حیات چندسلولیها را به سالها عقبتر برگردانده است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *