عملیات داعش گونه یک خبرنگار ترکیه ای در میدان بهارستان/ ترکیه مراقب خط قرمزهای مردم ایران باشد
"به اینجا نیایید!" این جمله را سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استانبول در مصاحبه ای که روز 21 اسفندماه در خبرگزاری میزان منتشر شد گفت؛ وی در این گفت و گو همچنین خطاب به هموطنان گفت:"ترکیه، ترکیه سابق نیست، تغییر کرده و نا امن شده است، اگر کار ضروری ندارید به ترکیه سفر نکنید.
خبرگزاری میزان -
-گروه سیاسی:"به اینجا نیایید!" این جمله را سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استانبول در مصاحبه ای که روز 21 اسفندماه در منتشر شد گفت؛ وی در این گفت و گو همچنین خطاب به هموطنان گفت:"ترکیه، ترکیه سابق نیست، تغییر کرده و نا امن شده است، اگر کار ضروری ندارید به ترکیه سفر نکنید." چند دقیقه ای از انتشار این گفت و گو بیشتر نگذشته بود که رسانه های خارجی و داخلی به این درخواست مقام کنسولی واکنش نشان دادند؛ در یکی از این واکنش ها رضا خاقان تکین سفیر ترکیه در تهران هشدار داد که "اظهارات مقامات ایرانی مبنی بر عدم سفر به ترکیه بر روابط دو کشور تاثیر منفی خواهد گذاشت."
ناگفته نباید گذاشت که ایران تنها دولتی نیست که مردم اش را در مورد سفر به ترکیه نهی کرده است بلکه بسیاری از دولت های اروپایی نیز همین هشدار را به شهروندان شان داده اند و شرایط امنیت داخلی ترکیه را زیر سوال برده اند.
چرا اصلا نباید به ترکیه نا امن رفت؟
در ادامه تنها به بخش کوچکی از حملات تروریستی در ترکیه در سال 2016 و اوایل سال 2017 به صورت تیتروار اشاره می کنیم:
5 ژانویه 2017: حمله به ازمیر-2 نفر کشته و 11 نفر زخمی
1 ژانویه 2017: حمله به باشگاه شبانه استانبول- 39 کشته و 69 زخمی
10 دسامبر 2016: دو انفجار در مقابل ورزشگاه بشیکتاش در استانبول- 44 کشته 160 نفر زخمی
4 نوامبر 2016: حمله به ایستگاه پلیس در دیاربکر- 9 کشته و بیش از 100 زخمی
6 اکتبر 2016: انفجار بمب در ایستگاه نظامی در حکاری- 16 کشته و 27 زخمی
6 اکتبر 2016: حمله ناموفق پ.ک.ک به ایستگاه پلیس در باحچه لیولر استانبول- 10 نفر زخمی
21 آگوست 2016: حمله انتحاری به مجلس عروسی در غازی آنتپ- 50 کشته و 94 زخمی
18 آگوست 2016: حمله به نیروهای امنیتی در الازیغ و وان- 14 کشته و حدود 300 زخمی
15 ژولای 2016: کودتای نافرجام-حدود 250 کشته و بیش از 1400 زخمی
28 ژوئن 2016: حمله به فرودگاه آتاتورک- استانبول 41 کشته و 239 زخمی
13 ژوئن 2016: حمله به تونجلی در نزدیکی مجتمع مسکونی- 9 نفر زخمی
8 ژوئن 2016: انفجار خودروی بمب گذاری شده در نزدیکی ایستگاه پلیس در مادرین- 6 کشته و 20 زخمی
7 ژوئن 2016: انفجار در نزدیکی استگاه مترو در بیازیت استانبول- 11 کشته و 36 زخمی
27 آوریل 2016: حمله یک عامل انتحاری در شهر بورسا- 13 زخمی
10 می 2016: انفجار در دیاربکر- 3 کشته و 45 زخمی
1 می 2016: خودروی انتحاری در نزدیکی ایستگاه پلیس در غازی آنتپ- 2 کشته و 22 زخمی
31 مارس 2016: انفجار خودروی پلیس در دیاربکر- 7 کشته و 27 زخمی
20 مارس 2016: انفجار انتحاری در استانبول- 5 کشته و 6 زخمی
13 مارس2016: انفجار در آنکارا- 37 کشته و 70 زخمی
17 فوریه 2016: انفجار خودروی نظامی در آنکارا- 28 کشته و 61 زخمی
14 ژانویه 2016: انفجار خودرو در ایستگاه پلیس در چنار دیاربکر- 6 کشته و 39 زخمی
12 ژانویه 2016: انفجار انتحاری در میدان سلطان محمد استانبول- 10 کشته و 15 زخمی
اما بحث این گزارش سفر کردن یا سفر نکردن ایرانیان به ترکیه نیست و در سطور پیش رو قصد داریم تا درباره یک عقده گشایی به سبک دولت ترکیه صحبت کنیم؛ لطفا بخوانید:
12:05-بیست و دوم اسفند-رسانه های داخلی-پخش زنده نشست خبری در سراسر جهان
رئیس اداره اخبار مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با رسانه های داخلی گفت: نشستخبری فردای (دوشنبه 23 اسفند) علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی از ساعت 14 به صورت زنده از شبکه بین المللی خبر و رادیو فرهنگ پخش خواهد شد.
14:20- بیست و سوم اسفند- تالار شهید مدرس ساختمان مشروطه مجلس
بیش از 200 خبرنگار، تصویربردار و عکاس داخلی و 75 خبرنگار، تصویربردار و عکاس خارجی منتظر بودند تا علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و دیپلمات کهنه کار ایرانی پشت میز معروف و تاریخی ساختمان مشروطه قرار بگیرد تا آنها یکی پس از دیگری سوالات خود را از او بپرسند.
15:10-آغاز نشست خبری رئیس قوه مقننه
علی لاریجانی در ابتدای این نشست خبری گزارشی از نکات مهم مصوب در برنامه ششم توسعه و بودجه سال 96 می دهد و می گوید: برنامه ششم توسعه فراز و فرودهایی بین دولت و مجلس به جهت نحوه برنامه نویسی داشت که به همین دلیل کمی بررسی و تصویب آن به طول انجامید در واقع دولت لایحه ای با 35 ماده به مجلس ارائه کرد و نمایندگان قانون برنامه ششم را با 128 ماده به تصویب رساندند.(بیشتر بخوانید)
15:35-آغاز پرسش و پاسخ خبرنگاران
نوبت به پرسش و پاسخ خبرنگاران رسید؛ خبرنگاران یکی از پس دیگری با توجه سیاست های رسانه خود سوالات خود را مطرح کردند و رئیس مجلس نیز به تمامی سوال ها پاسخ داد تا جایی که نوبت به خبرنگار یک خبرگزاری خارجی رسید.
16:15-حرکت داعش گونه یک رسانه خارجی
در این کنفرانس خبرنگار ترکیه با سوال از پیش برنامه ریزی شده دستگاه تبلیغاتی ترکیه قیاس نابجایی را مطرح کرد که چرا سفر به عراق مجاز ولی سفر به ترکیه غیر مجاز و خطرناک است؟
تقریبا مشابه این موضع پیشتر از سوی گروهک های تروریستی مورد حمایت ترکیه در سوریه و سرکردگان داعش بیان شده بود.
عقده گشایی خبرنگار ترکیه در ساختمان مشروطه
نحوه تشریح این سوال به گونه ای بود که گویی مسئولان ترکیه بعد از هشدارهای پشت سرهم مسئولان ایرانی مبنی بر عدم سفر هموطنانشان به ترکیه به دلیل ناامنی، برنامه ریزی کرده بودند که حتما و حتما در نشست خبری یک مسئول عالی رتبه ایرانی این شبهه را مطرح کنند و با توجه به پخش زنده این مراسم از شبکه بین المللی خبر فرصت را مناسب دیدند و تصمیم خود را عملی کردند.
خبرنگار خبرگزاری آناتولی ترکیه سوال خود را با زبان فارسی اینگونه مطرح می کند: "مسئولان ایرانی دائما از ناامنی ترکیه می گویند و هموطنانشان را از سفر به ترکیه نهی می کنند؛ این در حالیست که در خصوص عراق و سفر ایرانیان به عراق هیچ هشداری داده نمی شود؛ آیا ترکیه نا امن تر از عراق است؟"نحوه تشریح این سوال به گونه ای بود که گویی مسئولان ترکیه بعد از هشدارهای پشت سرهم مسئولان ایرانی مبنی بر عدم سفر هموطنانشان به ترکیه به دلیل ناامنی، برنامه ریزی کرده بودند که حتما و حتما در نشست خبری یک مسئول عالی رتبه ایرانی این شبهه را مطرح کنند و با توجه به پخش زنده این مراسم از شبکه بین المللی خبر فرصت را مناسب دیدند و تصمیم خود را عملی کردند.
اما پاسخ رئیس قوه مقننه به این سوال بسیار جالب و قانع کننده بود؛ این سیاست مدار با سابقه ایرانی در پاسخ به این سوال می گوید: ترکیه کشور همسایه و دوست است و سطح روابط بالای تجاری میان دو طرف وجود دارد اما ترکیه و عراق با یکدگیر متفاوت هستند و زائران ایرانی به مناطق امن عراق سفر می کنند که تروریستی نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: "متأسفانه در ترکیه تحرکاتی صورت گرفته که ایجاد نگرانی کرد از این رو امیدواریم مشکلات این کشور نیز کاهش پیدا کند؛ در مجموع برای صیانت از مردم خود موظفیم به آنها هشدار دهیم و البته از سوی دیگر انتظار داریم دولت ترکیه در خطاب مواضع خود از آراستگی برخوردار باشد. برخی اظهارات گذشته ترکیه در سطح روابط با ایران نبود و ایران در این خصوص خویشتنداری کرد."
دخالت های دولت ترکیه این ناامنی را ایجاد کرده است
دخالت های غیر مسئولانه آنکارا در سوریه و عراق شرایط را بیش از پیش برای تروریست های "داعش" و "پ. ک .ک" و سایر معارضین فراهم کرده که دست به خشونت و انفجار بزنند و خدای ناکرده جان هموطنان ایرانی را به خطر بیاندازند.
در شهرهای زیارتی عراق امنیت کامل برقرار است
در شرایط کنونی در شهرهای کربلا و نجف مقدسه که زائران ایرانی مشرف می شوند امنیت کامل برقرار است و نیروهای نظامی و امنیتی عراق امنیت شهرهای زیارتی را به خوبی تضمین می کنند.( مصاحبه سرکنسول ایران در کربلا در این خصوص را اینجا بخوانید)
مردم ایران بابت زیارت عتبات عالیات حاضرند هزینه جانی دهند اما برای ترکیه نه
اعتقاد مردم مسلمان ایران آنچنان در ذهن و جانشان رسوخ کرده است که برای زیارت عتبات عالیات در سخت ترین شرایط انگیزه دارند و در طول قرن های گذشته نیز هزینه های جانی و مالی فراوانی برای درک ثواب زیارت عتبات داده اند.
بار دیگر اشاره می کنیم اگر چه داعش در بخش هایی از عراق {غیر از عتبات عالیات} اقدامات خشونت آمیز انجام می دهد ولی برای ایرانی مسلمان و معتقد زیارت عتبات خط قرمز اعتقادی محسوب می شود و هر خطری را برای آن به جان پذیراست و در صورت هشدار دولت برای عدم سفر به این کشور باز هم ملت بدون هیچ ترسی به این کشور خواهند رفت.
مشکل امنیتی ترکیه یکی؛ دوتا نیست!/ داعش؛ پ ک ک؛ معارضین کرد؛ نیروهای مخالف دولت، حالا هم گروگانگیری و...
اما در ترکیه علاوه بر "داعش" و گروه های معارض کرد، نیروهای مخالف دولت که از سیاست های منطقه ای ترکیه ناراضی اند شرایط پیچیده و آبستن خشونت را برای همه مردم ترکیه و گردشگران ایجاد کرده است.
اخیرا هم خبرهایی در مورد بد رفتاری و حتی به گروگان گرفته شدن توریست های ایرانی در اخبار به گوش می رسد.
نظرات بینندگان
اگر ترکیه به اندک تمول مالی واقتصادی رسیده صدقه سرنفاق در مقابل ایران وایرانی است به نحوی که برای ارتباط داشتن ویا نداشتن باایران با اروپا وامریکا ورژیم اشغالگر قدس معامله کرده واز این طریق به مال وکنت رسیده و رانت خواری میکند لعنت خدا بر منافق
در ترکیه میلیون ها شیعه وجود دارد که با سیاست های اردوغان موافق نیستند امید وارم امنیت به این کشور برگرده والا از سوریه بدتر میشه
دولت ترکیه زورگووعقب مانده وذلیل است،دولتر جاهل که به زورمیخواهد پادشاهی عثمانی رادوباره برپاکند،ودرواقع اردوغان خودراوارث پادشاه عثمانی میخواند! مردم ترکیه درواقع ایرانیهارادوست ندارند فقط پولشان رامیخواهند،مانیراصراری برای رفتن به ترکیه نداریم،آخه ماچه چیزی میخوایم ازاون جاهلان ونادانان خرافاتی یادبگیریم?!!!ااونام هرچی میخوان بگن!فقط نمیدانم چرامسئولین ما اینهمه دربرابراونا کوتاه میان امااونا هرچی دلشون خواست به مامیگن! ماکه نمیریم،هرکس برای خودش ارزش قائله نره،
چي ميگين آخه عقب مونده هاي ذهني
ترکیه امن نیست
مشاهده نظرات دیگر
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *