اختصاص شناسه ملی یکتا بر عهده سازمان ثبت اسناد و املاک است

10:00 - 13 فروردين 1396
کد خبر: ۲۸۹۹۲۳
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
کارگر گفت: شناسه ملی عددی است یکتا که به کلیه اشخاص حقوقی اعم ازدولتی و یا غیر دولتی داخلی اختصاص می‌یابد که طبق مصوبه هیئت دولت اختصاص شناسه ملی به عهده سازمان ثبت اسناد و املاک است.
سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقیهاشم کارگر معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی به بیان مزایای راه اندازی سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی پرداخت و گفت: اعطای شناسه ملی یکتا به تمامی اشخاص حقوقی کشور یکی از ویژگی‌های کاربردی این سامانه است.

وی گفت: به موجب مصوبه هیئت وزیران و به استناد اصل 138 قانون اساسی هر شخص یا تشکلی که به موجب قوانین و مقررات، شخص حقوقی تلقی می‌شود باید دارای یک شناسه یکتا باشد. 

کارگر تصریح کرد: شناسه ملی عددی است یکتا که به کلیه اشخاص حقوقی اعم ازدولتی و یا غیر دولتی داخلی اختصاص می‌یابد که طبق مصوبه مذکور اختصاص شناسه ملی به عهده سازمان ثبت اسناد و املاک است.

این مقام مسئول بیان کرد: سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی در تاریخ 30/6/1390 به منظور اختصاص شناسه ملی به اشخاص حقوقی کشور راه اندازی شده و از تاریخ راه اندازی، رویه‌های درخواست، اختصاص و نگهداری اقلام اطلاعاتی شناسه ملی به صورت مکانیزه انجام می‌شود. 

معاون توسعه فناوری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور توضیح داد: تمامی اقلام اطلاعاتی به صورت یکپارچه در پایگاه داده مرکزی سازمان نگهداری می‌شود تا ارایه هرگونه خدمات با سرعت و به صور برخط انجام شود.

کارگر به بیان برخی از ویژگی‌های مهم وکاربردی سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی پرداخت و گفت: امکان جستجوی شناسه ملی اشخاص حقوقی بر روی پایگاه داده مرکزی، امکان استعلام از پایگاه داده مرکزی برای مراکز ذیصلاح، ارتباط برخط با پایگاه سامانه جامع املاک، ارتباط برخط با سامانه ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری و ارایه سرویس به بانک‌ها و مراکز مالی به منظور استعلام آخرین وضعیت شناسه حقوقی از مشخات مهم و پر اهمیت این سامانه است.

وی خاطرنشان کرد: ارایه سرویس به سامانه جامع املاک به منظور استعلام آخرین وضعیت شخصیت حقوقی، ورود و نگهداری اقلام اطلاعاتی اشخاص حقوقی شامل نام، نوع، شماره ثبت، شناسه ملی، امکان به روزرسانی اقلام اطلاعاتی موجود بر روی پایگاه داده مرکزی توسط کاربران دارای صلاحیت، امکان گزارش گیری از تعداد استعلام‌های انجام شده و پشبتبانی فنی متمرکز از سامانه توسط دفتر توسعه سازمان ثبت کشور از دیگر ویژگی‌های کاربردی این سامانه است.

این مقام مسئول به مهمترین دستاوردهای سامانه شناسه ملی اشاره کرده و افزود: یکسان سازی رویه‌ها با استفاده از رویه ایجاد شده توسط سامانه، تسهیل و تسریع در ارایه خدمات از قبیل درخواست، ثبت و یا تغییر در اقلام اطلاعاتی شناسه ملی، پیشگیری از بروز اشتباهات در روند اختصاص شناسه ملی (اختصاص شناسه ملی تکراری و...) و ارایه آمار و اطلاعات لازم به مراجع ذیربط و امکان ارائه اطلاعات بر خط به مردم با استفاده از سامانه‌های اینترنتی از دستاوردهای ارزشمند این سامانه است.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *