اعدام یک معلول ذهنی در جورجیا
یک معلول ذهنی به نام "وارن هیل" در سن 54 سالگی و پس از 24 سال تحمل زندان در ایالت جورجیای آمریکا اعدام شد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حقوق بشر موضوعی است که صرفا بهانه ای شده برای اعمال فشارهای سیاسی به ایران تا شاید به خیال خود از این طریق بتوانند قدری از محبوبیت ایران در منطقه بکاهند و از گسترش ارزشهای انقلاب اسلامی ایران در بین دولتها و ملتها جلوگیری کنند.
متاسفانه ساختارهای بین المللی حمایت از حقوق بشر و برخی کشورهای غربی که همواره خود را جزء پاسداران و مدافعان انحصاری حقوق بشر در جهان معرفی میکنند، در عرصه حقوق بشر رویکردی تبعیض آمیز، دوگانه، غیر مستقل و غیرمنصفانه در پیش گرفته و با عملکردی متناقض، سابقه سیاه و تلخی از خود برجای گذاشته اند.
کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل و همکاریهای بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر، در واکنش به انتشار گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکا، ضمن محکوم کردن این اقدام، اظهار کرد: آمریکا کشور ذیصلاحی نیست که بخواهد در حوزه حقوق بشر حرف بزند و کشورهایی مثل ایران را که خود قربانی نقض حقوق بشر در اثر اقدامات این کشور و همپیمانان آن هستند، متهم به نقض حقوق بشر کند.
معاون ستاد حقوق بشر کشورمان تصریح کرد: آمریکا با نقض سیستماتیک حقوق بشر در داخل و خارج از قلمرو خود مواجه است و انتشار چنین گزارشاتی در مورد کشورهای دیگر را با هدف انحراف افکار عمومی از مشکلات حقوق بشری این کشور میتوان ارزیابی کرد.
وی فقدان دادرسی عادلانه، شکنجه، خشونت، قتل، ناپدیدشدگی اجباری، تبعیض، نژادپرستی، اسلام ستیزی، نسل کشی، نقض گسترده حقوق زنان و کودکان و کارگران، اعمال محدودیتهای غیرقانونی بر سر راه آزادی های مدنی و اجتماعی را بخشی از زنجیره نقض حقوق بشر از سوی آمریکا خواند که توجه جدی مکانیسمهای بین المللی حقوق بشری را به خود می طلبد.
با توجه به جنایتهای فراوان و اقدامات ضد حقوق بشری توسط رژیم صهیونستی، گروهک تروریستی داعش و حمایت کشورهای غربی و چند کشور دیگر از جمله عربستان درصدد هستیم تا با رویکردی واقعگرایانه و بیطرفانه نسبت به موضوع حقوق بشر در آمریکا، بخشی از واقعیات را از دریچه اخبار رسمی سازمانها و نهادهای مدنی فعال در حوزه حقوق بشر منعکس کنیم.
از این رو وضعیت حقوق بشر و میزان پایبندی به موازین و تعهدات حقوق بشری در آمریکا در حوزههای مشخصی در بخشی از سال 2014 و همچنین 2015 مورد بررسی قرار میگیرد.
گفتنی است این اخبار قسمت کوچکی از مهمترین موارد موضوعی نقض حقوق بشر در این کشور است. مطالبی که در این اخبار منعکس میشود برگرفته از کتاب وضعیت حقوق بشر در آمریکا است که توسط مرکز پایش معاونت امور بینالملل ستاد حقوق بشر تهیه و تدوین شده است.
شکنجه ناپدید شدگی خشونت و قتل
انتقاد گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد شکنجه از سازمان سیا (شورای حقوق بشر – 0/9/93)
"جوآن مندز" گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد شکنجه در یادداشتی که در سایت دفتر کمیسر عالی حقوق بشر منتشر شده اظهار داشت: عدم تمایل دولت آمریکا جهت همکاری با مقامات بین المللی به منظور پاسخگویی در خصوص نقض حقوق بشر بهانه ای خواهد شد تا سایر کشورها نیز از مسئولیت خود در این خصوص شانه خالی کنند.
وی این مطلب را پس از اثبات این موضوع که مقامات آمریکایی به سازمان سیا اجازه شکنجه بازداشت شدگان را داده و حتی آن را تشویق به انجام این کار نموده اند عنوان نمود. او همچنین اضافه کرد که دولت پیشین آمریکا بارها از شفاف سازی و پاسخگویی درخصوص جزئیات این شکنجه ها سرباز زده بود.
مندز با اشاره به اینکه تا پیش از این رسوایی یک حس مشترک درخصوص محکومیت هر نوع شکنجه در جهان وجود داشت اضافه نمود این اقدام آمریکا سبب عقب گرد بزرگ در مبارزه علیه شکنجه گردید.
وی در پایان اظهار نمود: در بسیاری از سفرهای کاری خود برای مبارزه با شکنجه بارها و به طور مستقیم و یا غیر مستقیم با این جمله از سوی کشورها مواجه شده ام که " چرا به ما انتقاد می کنید؟ زمانی که آمریکا شکنجه می کند چرا ما نمی توانیم این کار انجام دهیم؟."
ضرب و شتم شدید دختر دانشجو توسط پلیس (وکیتیو- 7/11/93)
یک دختر دانشجوی 21 ساله در ایالت ویرجینیای آمریکا توسط پلیس و سگ های آموزش دیده به شدت زخمی شد. این دختر که در مراسم مهمانی مربوط به دانشگاه شرکت کرده بود گفت:" هنگام خروج از مهمانی به هنگام تماشای یک نزاع خیابانی دو پلیس بدون هیچ دلیل به من حمله کرده و من را به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند.
در همان حال پلیس سوم سگ خود را رها نمود که این شگ پس از گاز گرفتن قسمت هایی از بدن من بخش قابل توجهی از گوشت پایم را جدا کرد".
وی ضمن اظهار اینکه هیچ گونه دخالتی در نزاع مذکور نداشته می افزاید: پس از مراجعه به بیمارستان پلیس علی رغم وضعیت وخیم جسمی به ویژه مچ پا مجددا من را به جرم مقاومت در برابر بازداشت دستگیر کرد. انتشار تصاویر بدن آسیب دیده این دختر و نحوه برخورد پلیس آمریکا با وی سبب شکل گیری خشم عمومی در رسانه های محلی شده است.
اعدام یک عقب مانده ذهنی در ایالت جورجیا (خبرگزاری فرانسه-8/11/93)
یک معلول ذهنی به نام "وارن هیل" در سن 54 سالگی و پس از 24 سال تحمل زندان در ایالت جورجیای آمریکا اعدام شد. وی که دارای اصالت آفریقایی بود در پی رد آخرین درخواست تجدید نظر از سوی بیوان عالی آمریکا با نزریق مواد کشنده اعدام شد. وکیل وارن هیل ضمن انتقاد از حکم صادره گفت :" دیوان آمریکا امروز مجوز یک اشتباه بزرگ قضایی را صادر نمود.
اعدام غیر قانونی وارن مثل یک لکه ننگ در ذهن مردم آمریکا خواهد ماند. "این اقدام دولت آمریکا با اعتراض نهادها و سازمان های حقوق بشری مختلفی مواجه شد. پیش از مرگ هیل و در پی صدور حکم اعدام وی اعتراضات و تجماتی نیز در آمریکا جهت متوقف نمودن اجرای این حکم صورت گرفت.
اعتراض به عدم پاسخگویی پلیس به قتل مرد 46 ساله (واشنگتن پست – 12/11/93)
اعتراض دوستان و خانواده "جان گیر" به عدم پاسخگویی پلیس و سایر مقامات به قتل وی توسط افسر پلیس ادامه دارد. جان گیر اواسط سال 2013 در مقابل منزل شخصی اش و درحالی که دستان خود را به دستور پلیس بالای سر برده بود هدف گلوله قرار گرفت و به قتل رسید.
هر چهار افسر حاضر در صحنه به همراه پدر و دوست وی نسبت به مسلح نبودن مقتول هنگام شلیک پلیس شهادت داده اند.
پلیس تاکنون اعلام نکرده است که مقتول به کدام اتهام هدف گلوله واقع شده است. پدر وی که از شاهدان صحنه بود اظهار داشت فرزندنش در روز حادثه در کمال خونسردی مشغول صحبت با پلیس بود که ناگهان هدف گلوله مرگبار پلیس قرار گرفت.
پلیس پس از 18 ماه بی توجهی به این مسئله سر انجام در اثر درخواست های مکرر مردم صرفا اقدام به انتشار یک عکس نمود که در آن حالتی نشان داده می شود که فرد مقتول قصد استفاده از اسلحه خود را داشته است.
افشای یک مرکز شکنجه پلیس در شیکاگو(اسپوتنیک- 12/12/93)
به دنبال انتشار خبری در روزنامه گاردین در مورد وجود یک ساختمان مخفی متعلق به پلیس شیکاگو جهت شکنجه متهمان جزئیات جدیدی درخصوص شکنجه افراد در این ساختمان منتشر شد.
در این راستا یکی از رها شدگان این شکنجه گاه که جوانی 27 ساله به نام "خوزه گونزالز" بود و اشتباها به جای فرد دیگری به اتهام قاچاق مواد مخدر بازداشت شده و به این ساختمان که به نام "میدان هومان" شناخته می شود منتقل شده بود اظهار کرد: ماموران او را تهدید کرده بودند که در صورت عدم همکاری و اعتراف به وی هروئین تزریق خواهند کرد.
به دنبال این اظهار نگرانی ها در خصوص مرگ "جان هوبارد" زندانی 44 ساله که در سال 2013 بر اثر آنچه که "استفاده بیش از حد از هروئین " اعلام شده بود افزایش یافت. در پی افشای این رسوایی عده زیادی از فعالان حقوق بشری در آمریکا تظاهرات گسترده ای را به راه انداخته و خواستار تعطیلی فوری این مرکز شکنجه شدند.
آمار وحشتناک از هزینه های مالی و تلفات جانی ناشی از اسلحه (موسسه پاسفیک- 4/2/94)
مطابق بررسی های جدید در آمریکا خشونت های مسلحانه در این کشور سالانه میلیاردها دلار برای مالیات دهندگان آمریکایی هزینه دارد. بر اساس تحقیقات موسسه پاسفیک هزینه خشونت های مسلحانه به طور سالانه در آمریکا که موجب مرگ ده ها هزار نفر می شود به بیش از 229 میلیارد دلار رسیده است.
این رقم هشتاد و هشت میلیارد دلار بیشتر از بودجه سال گذشته دولت آمریکا برای حوزه آموزش است. نتیجه این بررسی ها همچنین نشان می دهد که هر سال بیش از 33000 نفر به علت خشونت های مرتبط با استفاده از سلاح در آمریکا کشته می شوند و بیش از هشتاد هزار نفر نیز زخمی می شوند. انتشار این آمار سبب شد در خواسته های فعالان مدنی در آمریکا برای تشدید کنترل سلاح در این کشور افزایش یابد.
هزینه های درمانی و بیمارستانی و قضایی و زندان برای خانواده های آمریکا و دولت آمریکا و همچنین هزینه های روانی برای افرادی که در معرض چنین خشونت هایی قرار می گیرند بسیار زیاد است. بر اساس قوانین آمریکا شهروندان این کشور می توانند سلاح داشته باشند مشروط به اینکه سابقه آنها از نظر سلامت روانی پاک باشد هر سال میلیون ها آمریکایی سلاح می خرند.
تبرئه دو پلیس از اتهام به قتل (راشاتودی- 4/2/94)
تبرئه دو مامور پلیس از سوی هیات منصفه دالاس تازه ترین مورد از تبرئه ماموران پلیس آمریکا در پرونده های قتل شهروندان این کشور به شمار می رود. دو مامور پلیس دالاس به نام های "جان راجرز"و "اندریو هاچینز" متهم به شلیک گلوله و قتل "جیسون هاریسون" 38 ساله هستند که از بیماری روانی رنج می برده است.
این دو مامور پلیس پس از دریافت تماس تلفنی از سوی شرلی هاریسون که خواستارکمک پلیس شده بود به آپارتمان وی رفتند و در حالی که جیسون تنها یک پیچ گوشی کوچک در دست داشته اقدام به شلیک گلوله به وی کرده اند.
جیسون هدف اصابت 6 گلوله در قفسه سینه کمر و گردن قرار گرفته و در دم جان باخت وکیل خانواده هاریسون در واکنش به رای هیات منصفه تاکید کرد که خانواده هاریسون به شدت ناامید شده اند.
البته این نخستین باری نیست که ماموران پلیس آمریکا به خاطر قتل شهروندان از سوی هیات منصفه تبرئه می شوند. تبرئه ماموران پلیس آمریکا که متهم به قتل سیاهپوستان بوده اند پیش از این موجب شعله ور شدن آتش اعتراضات در سراسر آمریکا نسبت به رفتار تبعیض آمیز و نژاد پرستانه پلیس شده است.
استفاده از شیوه وحشیانه اسرائیل در سرکوب مردم (دیفنس وات- 11/2/94)
با گسترش دامنه اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا نیروهای امنیتی این کشور بیش از پش به شیوه های پلیسی و سرکوب گرایانه روی می آورند. در تازه ترین این اقدامات ادارات پلیس آمریکا در حال خرید و انبار کردن نوعی بمب بدبو هستند که خاصیت شیمیایی آن بسیار جنجال برانگیز است.
این بمب ها "اسکانک" نام دارند و هر چند که ادعا شده غیر سمی هستند اما بوی بسیار تندی دارد که دستگاه تنفسی را به شدت آزار می دهد. اولین بار آرتش اسرائیل در سال 2008 این بمب ها را ساخت و برای سرکوب اعتراضات فلسطینیان به کار گرفت.
این بمب ترکیبی از جوش شیرین و اسید آمینو است که اثرات آن فقط با استفاده از یک ماده مخصوص از بین می رود و در صورت استفاده از مواد دیگر می تواند گازهای بسیار خطرناکی را تولید نماید.
یکی از کارشناسان نظامی با اشاره به تبعات روحی و روانی واثراتی که استفاده از بمب ها علیه مردم یک جامعه توسط پلیس داخلی دارد می افزاید: این سلاح صرفا ابزاری برای کنترل جمعیت نیست بلکه می تواند سیستمی برای ایجاد آپارتایدی جدید باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *