چگونه از سبزه عید مراقبت کنیم/ظروف پلاستیکی دشمن سبزه سبز شما
سبزه انداختن یكی از مقدمات نوروز است و سبزه مهمترین مظهر محیطی نوروز به شمار می آید که باید برای مراقبت از آن نکاتی رعایت شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، یکی از سین های سفره هفت سین که برای خانواده ها نقش اصلی را در سفره دارد سبزه عید است.
معمولا برای داشتن یک سبزه مناسب از بیست روز تا ده روز مانده به عید باید سبزه را آماده کنیم.
اما برای تهیه آن به تعداد جمعیت خانواده مشت مشت گندم یا عدس یا هر دانه سبز کردنی دیگر را برداشته و در ظرفی سفالی بریزید ، این کار باید طوری با دقت انجام شود که دانه ای به زمین نیفتد.
از گذشته برای برای سبز انداختن سبزه با هر مشت دانه برای سلامتی، خوشی، سعادت و گشایش بخت و مال آن شخص دعا میکردند، سپس روی دانه ها را با آب نیم گرم پوشانده و در جایی نه گرم و نه سرد قرار میدادند و هر روز آب تازه بر ریش میریختند تا جوانه بزنند که این کار در حال حاضر هم انجام می شود.
این دانه های جوانه زده را در دستمال مرطوبی نگه میداشتند تا برگهای آن نیش بزند و بالا بیاید، سپس سبزه را در یک سینی یا بشقاب زیبا قرارداده، و هر روز آب میدادند تا سبز شده و برای هفت سین آماده شود، سپس آنرا با روبانی قرمز و گلهای پارچه ای تزیین کرده و سر سفره می گذاشتند.
خانم های باسلیقه با شاهی سبزه سبز می کردند، و با دانه های شاهی که پس از خیس شدن لعاب پیدا میکند، روی پارچه ای جملاتی چون سال نو مبارک یا "یا مقلب الالقلوب و الابصار" را می نوشتند و سبزه خود را به این شکل سبز می کردند.
برای آماده کردن سبزه عید از بذر انواع سبزیجات مانند عدس، ماش، گندم میتوانید کمک بگیرید.
از نکاتی که برای نگهداری و رشد بهتر سبزه می توان به آن اشاره کرد عدم استفاده از ظرف های فلزی برای سبز کردن سبزه،تناسب اندازه ظرف و مقدار بذر است. همچنین بهتر است برای آب دادن به سبزه از آب پاش هایی که آب را اسپری می کند استفاده کنید.
بهتر است از ظروف سفالی برای سبزه استفاده کنید.
لازم به ذکر است آبیاری بیش از حد و استفاده از ظروف پلاستیکی باعث بد بو شدن سبزه می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *