پرونده جنایت ورامین از محاکمه تا صدور حکم/ قاتل ستایش قریشی به یک بار اعدام و قصاص نفس محکوم شد

11:00 - 13 فروردين 1396
کد خبر: ۲۸۸۹۴۸
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
پس از انتشار خبر قتل دختر 6 ساله افغان در اواخر فرودین ماه سال گذشته اقدامات سریع و مناسبی در برهه‌ زمانی کوتاه نسبت به پرونده قتل ستایش قریشی انجام شد، به طوری که در کمتر از یک ماه به صورت ویژه و خارج از نوبت به این پرونده رسیدگی و در اواخر شهریور ماه حکم صادر شد.
ستایش قریشیبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، 23 فروردین ماه سال گذشته بود که گزارشی مبنی بر وقوع قتل یک دختر بچه شش ساله افغان در روستای خیرآباد ورامین تحویل مراجع قضایی شد، گزارش حاکی از آن بود که ستایش قریشی که به گفته پدر او روز یکشنبه ۲۲ فروردین برای خرید بستنی از منزل خارج شده، دیگر به خانه بازنگشته است. 

در تحقیقات اولیه مشخص شد که پسر 17 ساله همسایه که دچار وسوسه شیطانی شده بود او را ربوده و پس از تجاوز او را به قتل رسانده بود.  

با اعلام این گزارش، دادستانی این شهر بر رسیدگی ویژه و خارج از نوبت به پرونده تاکید کرد و از نخستین لحظات وقوع این جنایت، رسیدگی به این پرونده به طور ویژه و خارج از نوبت در دستور كار دستگاه قضایی قرار گرفت. 

از طرفی با انتشار خبر قتل این دختر خردسال افغان، برخی مقامات دولتی و مسئولان قضایی کشورمان، از این فاجعه و جنایت تکان دهنده اظهار تاسف عمیق و با خانواده ستایش ابراز همدردی کرده اند. 


«عباس جعفری دولت‌آبادی» دادستان عمومی و انقلاب تهران در حاشیه نشست مشترک با قضات در این رابطه گفت: در سیستم قضایی جمهوری اسلامی ایران تبعیض وجود ندارد، متهمان چه ایرانی و چه افغانستانی باشند در نوع رسیدگی به پرونده‌ آن‌ها تفاوتی وجود ندارد؛ چراکه سیستم قضایی جمهوری اسلامی مبتنی بر رسیدگی عادلانه است و هیچ فردی مصونیت ندارد و گواه این امر قتل رخ داده در ورامین است که متهم آن یک فرد ایرانی است و ما موارد مشابهی داشتیم که متهم افغانستانی بود. 

دادستان تهران در ادامه با اشاره به ضرورت نظارت بیشتر خانواده‌ها بر نوجوانان خود با توجه به حادثه ورامین تصریح کرد: پرونده قتل رخ داده در ورامین این پیام را دارد که خانواده‌ها باید نظارت بیشتری بر فعالیت نوجوانان در شبکه‌هایی اجتماعی و همچنین زمانی که آن‌ها در خانه تنها هستند، داشته باشند. 


وی با اشاره به قتل فجیع یک دختر بچه افغانی که اخیراً در ورامین رخ داد و فضاسازی وسیع رسانه‌ها جهت القای این مطلب که با توجه به افغانی بودن مقتول، دادسرا و قوه قضاییه عزم رسیدگی به پرونده را ندارند، اقدامات سریع و مناسبی که در این برهه‌ زمانی کوتاه نسبت به پرونده قتل ستایش قریشی انجام شد، شامل تشکیل پرونده شخصیت، معرفی نماینده جهت حضور در کمیسیون روان‌پزشکی که طی چندین نوبت اعزام متهم به پزشکی قانونی به عمل آمد و تحقیقات انجام شده در شعبه‌ بازپرسی که پرونده را تا مرحله‌ی اخذ آخرین دفاع و صدور کیفرخواست پیش برده است؛ همگی این اقدامات را موید کذب بودن ادعای مذکور دانست و اظهار داشت: در جمهوری اسلامی فرقی بین عرب و عجم، ایرانی و افغانی و سیاه و سفید وجود ندارد و پرونده جنایت ورامین هم اکنون در دادسرای این شهر تحت نظارت دادستان تهران در حال رسیدگی است. 


همچنین «حجت‌ الاسلام محسنی اژه‌ای» در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در رابطه با پرونده ستایش اظهار داشت: این پرونده چند وجه دارد که یکی از وجه‌های آن وقوع این جنایت بوده که به طور طبیعی همه از چنین جنایتی متأثر شدیم. 
 
وی افزود:‌ دختر بودن، 6 ساله بودن و غریبه بودن ستایش بر شدت تألم انسان تأثیرگذار بوده و همه مسئولین،‌دستگاه‌ها،‌مردم و حکومت با مسئولیت تمام وارد این پرونده شدند همه با آن همدردی کردند. 
 
وی ادامه داد: دستگاه‌های مسئول به جد در اولین زمان وارد این پرونده شده و با حساسیت بالا پرونده را گشودند و اینک نیز با جدیت این مسئله دنبال می‌شود. 
 
نیز به نوبه خود در انجام رسالت خبری پیگیری اخبار این پرونده را مورد نظر قرار داد، «ابوالقاسم مرادطلب» دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ورامین  در 30 فروردین ماه در گفت‌وگو با آخرین وضعیت پرونده قتل دختر 6 ساله افغان را تشریح کرد و گفت: متهم دستگیر و به قتل اقرار و اعتراف کرده است و طی آن به کانون اصلاح و تربیت منتقل شده است، چراکه طبق الزام قانونی موجود در متهمان کمتر از 18 سال، تحویل آنها به زندان ممکن نیست. 

وی با بیان اینکه رسیدگی به این پرونده به صورت ویژه و خارج از نوبت در دستور کار دستگاه قضایی قرار دارد، خاطرنشان کرد: برای رسیدگی به این پرونده از ظرفیت‌های صد درصدی قانون بهره گیری شده و مافوق قانون اقدامی قابل انجام نیست؛ چراکه متهم دستگیر و طبق روال قانونی پرونده در حال پیگیری است. 
 
دادستان ورامین در یکم اردیبهشت ماه از تعیین وکیل تسخیری برای متهم خبر داد و گفت: حسب هماهنگی باپزشکی قانونی استان تهران نظریه پزشکی قانونی اواسط هفته آینده واصل می شود و بنابرالزام قانونی موجود وکیل تسخیری متهم پرونده تعیین شد. 

ششم اردیبهشت ماه بود که  کمیسیون پزشکی دیگری برای بررسی و اعلام نظریه قطعی در مورد سلامت روانی قاتل پرونده ستایش تشکیل و از مدیر مدرسه و والدین متهم جهت تکمیل پرونده شخصیت متهم دعوت شد. 

هشتم اردیبهشت ماه نظریه پزشکی قانونی در رابطه با پرونده قتل دختر 6 ساله افغان در ورامین به این مرجع قضایی ارسال شد و آخرین دفاعیات 13 اردیبهشت ماه از متهم این پرونده اخذ شد و در هجدهم اردیبهشت ماه نظریه مددکاری ضمیمه پرونده و در 20 اردیبهشت نظریه اداره تشخیص هویت ناجا در رابطه با بررسی آلت قتاله واصل شد. 

سرانجام در کمتر از یک ماه کیفرخواست قاتل ستایش قریشی صادر شد و پرونده برای رسیدگی به ایستگاه محاکمه رسید.

 24شهریور ماه جلسه رسیدگی به پرونده قاتل ستایش قریشی به صورت غیرعلنی برگزار و در نهایت پس از صدور حکم، قاتل به یک بار اعدام و یک بار قصاص نفس محکوم شد. 


«رضا فرج اللهی» ریاست شعبه سی و دوم دیوان عالی کشور در 20 دی ماه سال گذشته از تایید حکم قاتل ستایش قریشی خبر داد و گفت: دادنامه شعبه 7 دادگاه کیفری استان تهران در مورد محکومیت «امیرحسین پ» راجع به قتل عمدی و زنای به عنف و جنایت بر میت با لحاظ اصلاحاتی بر اساس مواد 133 و 382 قانون مجازات اسلامی در شعبه 32 دیوان عالی کشور ابرام شده است.  




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *