رشد 53 درصدی ثبت اظهارنامه علائم تجاری/ ایران جزو برترین کشورها در زمینه ثبت اختراع است
کیانی گفت: در حوزه اختراع جمهوری اسلامی ایران و کشورهای برزیل و روسیه جزو برترین کشورها در میان کشورهای با درآمد متوسط در زمینه ثبت اختراع بوده است.
محمد حسن کیانی رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی اظهار کرد: در ارتباط با تجاری سازی مالکیتهای صنعتی سازمان ثبت با برقراری ارتباط تنگاتنگ با پارکهای علم و فناوری کشور از جمله پارک علم و فناوری پردیس و با تعبیه پیشخوان تجاری سازی در اداره ثبت اختراعات پل ارتباطی و شرایط همکاری لازم را بین شرکتهای دانش بنیان، شرکتهای سرمایه گذار، پارکهای علم و فناوری و.... با مخترعین فراهم کرده است.
وی گفت: همچنین تفاهم نامه همکاری با سازمان بورس اوراق بهادار در ایجاد بازار دارایی فکری جهت تسهیل امر تجاری سازی مالکیتهای صنعتی اقدام موثر دیگری بوده است تا از این طریق فرصت لازم برای مخترعین جهت تجاری سازی اختراعات فراهم شود.
این مقام مسئول به اجرای پروژه تاسیس دفاتر انتقال فناوری و حمایت از نوآوری که به صورت مشترک و دو ساله فی مابین سازمان جهانی مالکیت معنوی، مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت و R&D های کشور دنبال میشود اشاره کرد و گفت:سازمان ثبت تاکنون سه کارگاه آموزشی با حضور نمایندگانی از وایپو و با مشارکت مراکز مختلف علمی و فناوری و دانشگاهی کشور برگزار کرده است.
وی توضیح داد: در آوریل سال 2009 سازمان جهانی مالکیت فکری به درخواست کشورهای عضو اقدام به مطالعه و بررسی اجرای پروژه ایجاد دفاتر حمایت از نوآوری و انتقال فناوری (TISC) کرد. این برنامه عملا در سال 2014 در فعالیتهای سازمان جهانی مالکیت فکری سازمان یاد شده جای گرفت.
کیانی اظهار کرد: اجرای این برنامه به مبتکران و فناوران امکان دسترسی آسان به فناوری اطلاعات و ارائه مشاوره در زمینه کلیه فرآیندهای چرخه خلاقیت از تولید فکر (ایده) ثبت و حمایت حقوقی تا تجاری سازی محصول را به خصوص در حوزه حمایت حقوقی از نوآوریهای اختراعات فراهم میکند.
رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: در بعد تعاملات بین المللی علاوه بر الحاق به معاهدات مهم ثبت و حمایت بین المللی از مالکیت صنعتی مرکز مالکیت معنوی همکاری های دو جانبه ای را با مراجع مالکیت معنوی کشورها در زمینه ارتقاء IP دارد.
وی گفت: از آن جمله میتوان به تفاهم نامه همکاری با کشور چین، ترکیه، ایتالیا و دانمارک و در حال حاضر نیز امضای تفاهم نامه با دیگر کشورها از جمله فرانسه، روسیه و گرجستان در حال طی تشریفات مربوط است.
کیانی افزود: مجموع فعالیتهای یاد شده منجر به پویایی نظام ثبت و حمایت از مالکیت صنعتی کشورمان در منطقه شده است بنحوی که بر اساس آمار سالانه منتشره از سوی سازمان جهانی مالکیت معنوی جمهوری اسلامی ایران توانسته است مخصوصا در حوزه اختراع و طرح صنعتی موقعیت ممتاز خود را از بعد کمی و کیفی در منطقه و حتی در سطح جهانی رقم زند.
این مقام مسئول بیان کرد: در جدیدترین آماری که سازمان جهانی مالکیت معنوی در سال 2015 منتشر کرده است، کشور ایران به لحاظ رشد تسلیم و ثبت اظهارنامه پیشرفت خوبی داشته است. در حوزه اختراع جمهوری اسلامی ایران و کشورهای برزیل و روسیه جزو برترین کشورها در میان کشورهای با درآمد متوسط در زمینه ثبت اختراع بوده است.
وی گفت: به طور اخص در بخش ثبت اختراع بر اساس مبدا، ایران به همراه کشورهای چین، هند و روسیه تنها کشورهای با درآمد متوسط هستند که توانسته اند در کنار کشورهای پردرآمد و توسعه یافته دنیا جز بیست کشور برتر دنیا قرار گیرند.
رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد کشور ادامه داد: بر اساس این آمار، در حوزه طرح صنعتی نیز ایران توانسته است جایگاه برتر سالهای گذشته خود را حفظ کرده و در ردیف کشورهایی قرار گیرد که در سال 2015 با رشد دو رقمی در تسلیم و ثبت اظهارنامه های طرح صنعتی روبرو بوده اند.
کیانی در پایان گفت: همچنین در سطح داخلی، در نه ماهه اول سال 95 نیز نسبت به مدت مشابه سال 94 شاهد رشد 30درصدی در تسلیم و 53 درصدی در ثبت اظهارنامه علائم تجاری، رشد10درصدی در تسلیم و 14 درصدی در ثبت اظهارنامه اختراعات، رشد36 درصدی در تسلیم و 46 درصدی در ثبت اظهارنامه طرح های صنعتی را شاهد هستیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *