آغاز عملیات ثبتملی مهارت عصاری در اصفهان
معاون میراثفرهنگی اصفهان از آغاز عملیات مستندنگاری و تهیه پرونده ثبتملی «هنر و مهارت عصّاری (روغنگیری)» در شهرستانهای نجفآباد و خمینیشهر در مرکز این استان خبر داد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه جامعه ،ناصر طاهری معاون میراثفرهنگی اصفهان، گفت:با توجه به اینکه پیشینه تأسیس خانهها و کارگاههای روغنگیری از دانههای روغنی، که «عصارخانه» خوانده میشوند، در استان اصفهان به بیش از چهار سده قبل میرسد، لزوم ثبتملی این مهارت و هنر ارزشمند در فهرست میراث ناملموس ملی بیش از هر زمان دیگر احساس میشود.
وی افزود:استان اصفهان در فلات مرکزی ایران، جزو اولین مناطقی بوده که این کارگاهها از دوره حکومت صفوی در شهرهای مختلف آن ــ ازجمله اصفهان، شهرضا، نجفآباد و خمینیشهر ــ تأسیس شده است.
طاهری در ادامه اظهار کرد:در این کارگاهها با معماری بینظیرشان و همچنین با فناوری منحصربهفرد، بیش از 400 سال، از دانههای روغنی، همچون کنجد و کرچک و گل آفتابگردان، روغن گیاهی استحصال میشده که در زندگی روزمره مردم کاربرد فراوانی داشته است.
معاون میراثفرهنگی اصفهان در ادامه به لزوم ثبتملی این مهارت از یک سو و معماری عصارخانهها نیز از سوی دیگر اشاره کرد و افزود: «با توجه به رویکرد مدرن زندگی مردم بهویژه در 100 سال اخیر، عصارخانههای استان اصفهان بهتدریج کارکرد خود را از دست داده و متروکه و حتی ویران شدهاند؛ با این وصف، با ثبتملی عصاری میکوشیم تا از این فناوری ارزشمند نیاکانمان برای آشنایی نسلهای آینده ایرانی حفاظت کنیم.»
به گزارش میراث فرهنگی،عباس ترابزاده و محمدعلی محرمی، از کارشناسان ادارهکل میراثفرهنگی اصفهان، درحال مستندسازی و تهیه پرونده ثبتی «مهارت عصّاری» در این استان هستند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *