در راه توسعه نباید ترمز به وجود بیاورم/ زیرساخت های ورود به نسل های بالاتر اینترنت همراه آماده است
سرعت تحول در حوزه فناوری اطلاعات بسیار زیاد است و ما باید خود را برای تحلیل شرایط آماده کنیم و به سرعت با آن هماهنگ شویم. علاوه بر بخش اقتصاد و صنعت که فناوری اطلاعات قبلا در آن وارد شده بحث امروز ورود ICT به فرهنگ جامعه است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اقتصاد ، به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمود واعظی صبح امروز در دومین همایش بین المللی سیستم های مخابراتی بی سیم در دانشگاه صنعتی شریف گفت: در اوایل سال 93 برای ورود G3 به کشور از اپراتورها نیاز سنجی کردیم و آنچه آنها خواسته بودند را 10 برابر کردیم و نتیجه این بود که زمانی را که اپراتورها باید به آن نقطه درعرض 3 سال می رسیدند 6 ماهه محقق شد.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورها سرمایه گذاری بزرگی در این فناوری کرده اند گفت: امروز ICT وارد همه عرصه ها شده است و بر همین اساس من همیشه به شرکت های دانش بنیان توصیه می کنم برای بازاریابی، صادرات و شناخت ذایقه مخاطب از متخصصان همان رشته ها استفاده کنند.
بالاترین مقام مسول حوزه ارتباطات کشور تصریح کرد: برای ورود G5 باید در حوزه های مختلف اعم از جامعه، اقتصاد و فرهنگ آینده کشور را پیش بینی کنیم و به این نکته توجه داشته باشیم باید برای یک تحول بزرگ آماده باشیم.
وی با تاکید بر توسعه فناوری گفت: زمانی که مخابرات تاسیس شد کسی به دنبال ایجاد کسب وکار در این حوزه نبود، اما اکنون با تغییرات سریع فناوری این بخش وارد عرصه اقتصادی شده است.
واعظی با استقبال از پیشرفت فناوری با توسعه زیرساخت ها از لحاظ فنی و امکاناتی گفت: برخی در داخل کشور آگاه نیستند در دنیا چه تحولی در حال رخ دادن است و چه تحولی را در انتظارش هستیم و انتقاد می کنند که سرعت توسعه زیاد است که البته از نظر ما زیاد نیست و نگاهشان هم فقط بخش کوچکی از فرهنگ است که البته این مسایل در کشور ما اهمیت دارد ولی این حوزه پیامدهایش بسیار بزرگ است و ما باید برای آنها کار کنیم و در پیچ راه توسعه نباید ترمز به وجود بیاوریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: با این دلایل توسعه متوقف نمی شود و باید تلاش کنیم با شناختی که از تحولات جهان پیدا کرده ایم با این تغییرات حرکت کنیم.
بالاترین مقام ICT کشور با اشاره به 10 برابرشدن ظرفیت انتقال کشور گفت: : در ابتدای دولت یازدهم ظرفیت شبکه انتقال کمتر از ۱۰۰۰ گیگا بیت بر ثانیه بود که اکنون ظرفیت این شبکه ۱۰ برابر شده است
وی افزود: شبکه IP در ابتدای دولت ظرفیتی معادل ۶۲۴ گیگابیت بر ثانیه داشت که اکنون این ظرفیت بالغ بر ۶۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه است که از این ظرفیت حدود 20 هزار گیگابیت به تازگی وارد شبکه شده و ما هنوز فرصت افتتاح آن را نداشتهایم. البته قرار است این ظرفیت تا اردیبهشتماه به حدود11 هزار گیگابیت بر ثانیه افزایش یاید.
وزیر ارتباطات با اعلام اینکه در حال حاضر 800 شهر به نسل سوم اینترنت موبایل تجهیز شده اند گفت: در 400 شهر نسل چهارم و 100 شهر نیز به شبکه LTE دسترسی دارند. در ابتدای دولت 3.5 میلیون کاربر اینترنت در کشور بود که این رقم در حال حاضر به 40 میلیون نفر افزایش یافته است.
واعظی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر تلاش دولت برای کاهش شکاف دیجیتال در کشور خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت هیچ روستایی به اینترنت پر سرعت دسترسی نداشت، اما اکنون بیش از ۲۵۰ هزار روستا به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند و امیدواریم تا پایان دولت ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار تحت پوشش این سرویس قرار بگیرند.
وی ادامه داد: از نظر ما تمام این پیشرفت ها مقدمه ورود به G5 است و اگر بخواهیم وارد این عرصه بشویم باید زیرساخت ها را به وجود بیاوریم.
وزیر ارتباطات کابینه یازدهم با اعلام اینکه از ابتدای دولت به استقبال فناوری های نو رفته ایم و از آن استقبال کرده ایم گفت: در شبکه ملی اطلاعات هر آنچه مردم در داخل کشور برای تولید محتوا و اپلیکیشن نیاز دارند به سرعت قابل دسترسی است. کیفیت بالا، تعرفه پایین و امنیت و حفظ حریم خصوصی از دیگر مزایای این شبکه است و تعرفه استفاده از محتوا در این شبکه نیز ۵۰ درصد کمتر از تعرفههای اینترنت بینالملل است و همچنین زیر ساخت های دولت الکترونیک آماده است و با مذاکره با وزارتخانه های دیگر به زودی آغاز به کار می کند.
واعظی با اشاره به در کنار هم دیدن تغییرات تکنولوژی در جهان گقت: G5 ، اینترنت اشیا و .. بدون یک دیگر معنی ندارد و ما باید بدانیم که با ورود G5 اینترنت اشیا نیز در کشور توسعه می یابد و چه بخواهیم یا نخواهیم در آینده ای نزدیک 20میلیارد شی در جهان از این طریق با هم کار می کنند و ما باید همه اینها را یک مجموعه بدانیم.
وی افزود : در گذشته همیشه تکنولوژی وارد کشور می شد و ما با عجله خود را برای آن آماده می کردیم ولی الان تا 2020 فرصت داریم تا خود را برای ورود G5 آماده کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با اعلام حمایت از شرکت های دانش بنیان نوپا گفت: ما منطقه ای را در کیلومتر 26 برای استقرار این شرکت ها آماده کرده ایم ، همچنین پارک علم و فناوری ICT نیز در مجموعه پیام کرج آماده است تا یکسری تسهیلات در اختیار این شرکت ها قرار دهد و وام وجوه اداره شده وزارت نیز بخش دیگری از حمایت های ما از این شرکت ها برای رونق کسب و کار در کشور است.
وزیر ارتباطات دولت تدبیر و امید با اشاره به اهمیت شبکه فیبر نوری تصریح کرد: اکنون شرایط به گونهای است که شبکه سیم مسی کارایی چندانی ندارد و باید برای توسعه فناوری کیفیت شبکه زیرساختی کشور را بالا ببریم و به شبکه فیبرنوری توجه بیشتری داشته باشیم.
واعظی در پایان صحبتهای خود تدوین قوانین مناسب برای ورود به عرصههای بالاتر تکنولوژی را مهم دانست و افزود: : بحث دیگر به فرکانس مربوط میشود. زمانی این ثروت در کشور ارزش چندانی نداشت اما امروز فرکانس از اهمیت بسیاری برخوردار است و متاسفانه دسترسی به فرکانس هم محدود است. در این میان عدهای که در گذشته فرکانسی به آنها واگذار شده اکنون با پیشرفتهای صورت گرفته در تکنولوژی میتواند حتی با ۰.۱ آن فرکانس کار خود را انجام دهند، اما مابقی ظرفیت را برای روز مبادا نگه داشتهاند. به هر صورت این موضوع هم از مواردی است که باید مورد توجه رگولاتوری قرار گیرد، چرا که اکنون از این ظرفیت به خوبی استفاده نمیشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *