ثبت بیش از 50 گزارش زیست محیطی در سامانه سجام/ تلاش دستگاه قضا در راستای حفظ محیط زیست
رحمانیان با اشاره به این که بیش از 50 گزارش زیست محیطی در سامانه سجام ثبت شده است گفت: دادگستری فارس هم در سال جاری و هم در سال گذشته اقدامات بسیار خوبی را در راستای جلوگیری از تخریب عرصههای محیطی و جلوگیری از شکار و صید غیرمجاز به عمل آورده است.
خبرگزاری میزان -
احمد رحمانیان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی به اقدامات انجام شده در راستای حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: حفاظت و حراست از عرصههای محیط زیست به عنوان یک سرمایه عظیم و ملی وظیفه همه دستگاههای دولتی و غیر دولتی و نیازمند مشارکت همه افراد جامعه است که آن را برای نسل های آینده به خوبی حفاظت کنند.
وی گفت: بر هیچ کس پوشیده نیست که بقا و حفظ و حراست از عرصههای زیست محیطی لازمه تداوم زندگی انسانها است.
این مقام قضایی بیان کرد: در حوزه محیط زیست اگر چه وظایف سازمانی به صورت رسمی بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است اما به لحاظ گستردگی عرصهها و تنوع آن مشارکت همه دستگاهها را میطلبد.
رحمانیان ادامه داد: دادگستری استان فارس و به طور مشخص معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس هم در سال جاری و هم در سال گذشته اقدامات بسیار خوبی را در راستای جلوگیری از تخریب عرصههای محیطی و جلوگیری از شکار و صید غیرمجاز به عمل آورده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس اظهار کرد: برای اینکه این اتفاق به صورت سازمانی و نظاممند انجام شود، در مرحله اول یک تفاهم نامه بین دادگستری استان فارس و محیط زیست تنظیم شد و به صورت مستقل وظایف هر کدام از دستگاهها و نیز اقدامات مشترک بین دستگاهی مشخص شد.
وی تصریح کرد: خروجی این تفاهم نامه ارتقای سطح تعاملات قضایی و محیط زیست با هدف حفاظت از عرصههای زیست محیطی و جلوگیری از شکار و صیدغیر مجاز و جلوگیری از آلودگی هوا و نیز انجام اقدامات پژوهشی و میدانی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای هر دو دستگاه بوده است.
این مقام مسئول توضیح داد: یکی از اقدامات انجام شده در این راستا استفاده و فعال سازی سامانه سجام (سامانه جامع اطلاعات مردمی) است که به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در شرف تاسیس و راه اندازی است و استان فارس هم به عنوان یک استان پایلوت و نیز اولین استان کشوری در این سامانه ورود پیدا کرده است.
رحمانیان افزود: تاکنون حدود 1900 نفر نیروی مردمی داوطلب در سامانه سجام ثبت نام و اعلام همکاری کرده اند.
این مقام قضایی بیان کرد: اولین موضوع و دستوری که در این سامانه موردنظر قرار گرفته و در حال اجرا است مسائل زیست محیطی است. البته جا دارد از معاون اجتماعی قوه قضائیه تشکر کرد هم به لحاظ این که توجه زیادی به موضوع زیست محیطی دارند و هم اینکه زیر ساختهایی که باید در مرکز فراهم می کردند را به نحو مطلوبی ایجاد کرده اند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس گفت: در همین راستا افرادی که تمایل به همکاری با ما را داشتهاند پس از آغاز همکاری هم گزارشات تخلفات زیست محیطی را مطرح میکنند و هم کمکهای فکری که دارند را به ما پیشنهاد میدهند.
وی تصریح کرد: کار کرد این سامانه به این صورت است که از اعضا در دورترین نقاط کشور که در این سامانه ثبت نام کرده اند میتوانند گزارش تخلف مشاهده شده را حتی در روستاهای دور افتاده به این سامانه ارسال کنند و پس از بررسیهای مرحله ای در مرحله مرکزی اقدامات لازم انجام خواهد شد.
رحمانیان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این سامانه حدود 2 ماه است که راه اندازی شده اما تاکنون بیش از 50 گزارش مهم از تخلفات زیست محیطی در این سامانه وارد شده است که حسب مورد رسیدگی قضایی و یا رسیدگی توسط دستگاه ذیربط انجام خواهد شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس گفت: لذا به کارگیری ظرفیتهای مردمی یکی از نکات مهم در حوزه پیشگیری است. چون سمنها در این حوزه میتوانند فعالیتهای ارزشمندی داشته باشند. البته باید گفت که این اقدام به صورت ابتکاری در دادگستری استان فارس انجام شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *