تولید 2.2 میلیون تن سبزی و صیفیجات در گلخانههای کشور
مدیر کل دفتر امور گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش بینی میشود، ۲٫۲ میلیون تن سبزی و صیفی و ۱٫۷ میلیارد شاخه گل بریده تا پایان سال ۹۵ در گلخانههای کشور تولید شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اقتصادی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیر کل دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی گفت: شرایط بازار بر میزان تولید محصولات گلخانه ای تاثیر گذار است.
وی تنوع بخشی به محصولات گلخانهای را یکی از برنامه های این دفتر عنوان کرد و اظهار داشت: در این راستا اخیراً کارگروهی در پژوهشکده سبزی و صیفی تشکیل شده است.
سید محمد کیایی افزود: ما به دنبال آن هستیم، به منظور کاهش مصرف آب، محصولاتی که قابلیت انتقال به داخل گلخانه ها را دارند، شناسایی و در این زمینه اقدام کنیم.
وی خاطر نشان کرد که در گلخانه برای تولید هر کیلو گوجه فرنگی ۴۰ لیتر و در فضای باز برای همین مقدار تولید ۴۰۰ لیتر آب یعنی ۱۰ برابر مصرف می شود.
کیایی با بیان این محصولات جالیزی مانند طالبی و سبزیهای برگی قابلیت انتقال و تولید در فضای گلخانهای را دارند، تصریح کرد: تولید برخی محصولات باغی مانند انگور را هم می توان در گلخانه انجام داد.
وی ادامه داد: در بعضی از استان ها، بخش خصوصی تولید محصولات باغی مانند انار و آلو را به صورت پایلوت آغاز کردهاند.
مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی گفت: در کارگروه سبزی و صیفی، دستور العمل ها و ضوابط تولید محصولات متنوع تعیین می شود که چراغ راهنمایی برای تولیدات جدید خواهد بود.
وی در این حال از تشکیل کارگروه سازه و تجهیزات گلخانه ای در مناطق مختلف کشور و کارگروه بخش خصوصی برای استاندارد سازی پوشش های گلخانهای خبر داد.
کیایی در مورد سطح کشت گلخانه ای سال ۹۴ نیز یادآور شد: در سال گذشته نزدیک به ۱۰ هزار و ۱۹ هکتار کشت گلخانهای انجام شد که از این سطح ۷۲۷۰ هکتار مربوط به سبزی و صیفی و ۲۲۶۵ هکتار مربوط به گل و گیاهان زینتی بود.
مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی، افزود: از این سطح ۱٫۷ میلیون تن سبزی و صیفی، ۱٫۳ میلیارد شاخه گل بریده، ۷۵ میلیون گلدان گیاهی و نزدیک به ۱۵ هزار تن توت فرنگی تولید شد.
وی از سرمایه گذاری شرکت خارجی در ایران برای تولید اندامهای تکثیری گیاهی خبر داد و ابراز امیدواری کرد با سرمایه گذاری یک شرکت آلمانی از سال آینده تولید اندام تکثیری گل رز در کشور آغاز شود.
کیایی اظهار کرد: یک شرکت هلندی نیز برای همکاری در زمینه تولید اندام تکثیری گل رز در ایران اعلام آمادگی کرده و بخش خصوصی در حال رایزنی برای سرمایه گذاری مشترک با آن شرکت به منظور تامین نیاز بازار داخلی و بازار کشورهای همجوار است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *