افزایش تخلفات "خانه های کودک" در آستانه عید نوروز/ سرگردانی خانواده ها از نبود مرجعی برای شکایت

8:05 - 16 اسفند 1395
کد خبر: ۲۸۶۴۱۲
در آستانه عید نوروز برخی از خانه های کودک و خانه های اسباب بازی تحت نظر شهرداری تهران اقدام به برگزاری جشن های پایان سال کرده و این جشن ها برای خانواده ها، هزینه های اضافی را در پی دارد.

مهدکودکبه گزارش خبرنگار گروه جامعه ، در کنار 17 هزار مهد کودک مجوز دار سازمان بهزیستی در سراسر کشور، شهرداری تهران نیز اقدام به راه اندازی خانه های کودک و یا خانه اسباب بازی در قالب سرای محلات خود کرده است.

فعالیت خانه های کودک و خانه های اسباب بازی شباهت زیادی به مهدهای کودک دارد. در این مراکز نیز کودکان پس از پذیرش، ساعاتی را آموزش دیده و یا به بازی می پردازند.

برای فعالیت این مراکز مجوز سازمان بهزیستی اخذ نشده و خانه های کودک و خانه های اسباب بازی زیر نظر سرای محلات اداره می شوند.

اگر چه بارها از سوی مسئولان سازمان بهزیستی کشور تاکید شده که خانه های کودک و خانه های اسباب بازی شهرداری باید مجوزهای لازم را برای فعالیت دریافت کنند اما هنوز اقدام اساسی در این رابطه صورت نگرفته است.

در این شرایط، خانواده کودکانی که فرزندان خود را در خانه های کودک و خانه های اسباب بازی ثبت نام کرده اند اگر با مشکل مواجه شوند و بخواهند تخلفی را گزارش دهند، مرجع مشخصی برای دریافت این گزارش ها وجود ندارد.

با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال، مسئولان بسیاری از خانه های کودک و خانه های اسباب بازی اقدام به برگزاری برخی جشن ها و مراسم های ویژه برای کودکان کرده اند که این جشن ها بدون شک هزینه هایی را در پی دارد.

هزینه هایی که در بسیاری از مواقع، خانواده ها از پس پرداخت آنها بر نمی آیند و سبد خانوار آنها را با مشکل مواجه می کند.

اگر چه حضور کودکان در مراسم های اکثر خانه های کودک و خانه های اسباب بازی اختیاری است اما هستند سراهای محلاتی که شرکت در این مراسم ها را اجباری اعلام کرده اند.

در این وضعیت، خانواده ها مجبور هستند مبالغ درخواستی از سوی مدیران خانه های کودک و اسباب بازی را پرداخت کنند.

بر خلاف سازمان بهزیستی کشور که سامانه پیامکی 30000123 را برای اعلام تخلف های مهدهای کودک در حوزه برپایی جشن های پایان سال اعلام کرده است، شهرداری سامانه ای را برای این منظور در نظر نگرفته است. همین موضوع نیز سرگردانی والدین کودکان را به دنبال داشته است.

مریم جعفری، مادری است که فرزندان خود را در یکی از خانه های کودک یکی از سراهای محلات واقع در شرق تهران نام نویسی کرده است.

وی در رابطه با مشکلات خود در روزهای پایانی سال می گوید: از سوی سرای محله ای که فرزندان دو قلوی 4 ساله من در آنجا حاضر می شوند، اعلام شده که باید مبلغی را علاوه بر شهریه ماهیانه، بابت جشن پایان سال پرداخت کنیم. این هزینه 30 هزار تومان اعلام شده است.

جعفری می افزاید: علاوه بر این رقم که از سوی سرای محله اجباری اعلام شده است به ما گفته شده که هفته آخر سال یک عکاس در مجموعه حاضر و عکس های آتلیه ای از کودکانمان می گیرد. در این بخش نیز بابت هر عکس 10 هزار تومان گرفته می شود.

وی با بیان اینکه خانه های کودک نباید اجباری را برای خانواده ها در نظر بگیرند می گوید: شرکت در برخی از مراسم ها گاهی اجباری می شود و زمانی هم که حضور در مراسم ها اجباری نباشد و والدین یک کودک تصمیم بگیرند که فرزندشان در مراسم ها حضور پیدا نکند، برخورد مربیان با کودکان متفاوت می شود.

شیوا عباس زاده، مادر کودکی 3 ساله است. وی در رابطه با وضعیت خانه کودکی که فرزندش در آنجا حضور پیدا می کند می گوید: من فرزندم را در یکی از خانه های کودک واقع در شمال تهران ثبت نام کرده ام. به ما گفته شده که تا پایان سال 3 جشن برای فرزندانمان برگزار می شود. یک جشن که قرار است گروه موسیقی در آن حضور پیدا کرده تا بچه ها روز شادی را داشته باشند. جشن دیگر برای ارائه سبزه و سایر وسایل هفت سین به کودکان است و جشن آخر جشنی است که قرار است در آن، مراسمی برای پخت سمنو گرفته شود.

وی می افزاید: هزینه هر کدام از این جشن ها 20 هزار تومان اعلام شده و خانواده ها ملزم به پرداخت هزینه های جشن ها شده اند.

عباس زاده با بیان اینکه " مرجع مشخصی برای گزارش تخلف خانه های کودک و خانه های اسباب بازی در نظر گرفته نشده است" می گوید: برخی از خانواده ها زمانی که مسئول خانه کودک کودک این موضوع را به ما اعلام کرد، تاکید داشتند که علاقه ای به حضور فرزندان خود در این جشن ها ندارند اما به ما اعلام شد که اگر قرار است کودک در این مراسم ها حاضر نشود، پرداخت هزینه الزامی است زیرا از قبل برای برپایی این جشن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به شکایت برخی از خانواده ها از این موضوع می گوید: با سامانه 137 و 1888 شهرداری تهران تماس گرفتم تا مرجع شکایت را به ما اعلام کنند اما جوابی که دریافت کردم این بود که باید به سرای محله منطقه مان مراجعه کنم. زمانی هم که به سرای محله مراجعه کردم به من گفته شد که بهتر است به خانه کودک فرزندم مراجعه کرده و مشکل را با خود آنها مطرح و برطرف کنم.

عباس زاده می گوید: تخلف ها در خانه های کودک پیگیری نمی شود زیرا یک نهاد بالا دستی به عملکرد آنها نظارت ندارد.

شاید یکی از اصلی ترین دلایلی که مرجعی به غیر از سرای محلات برای شکایت خانواده هایی که فرزندان خود را در خانه های کودک و خانه های اسباب بازی ثبت نام کرده اند، وجود ندارد، مجوز نداشتن این خانه ها و فعالیت آنها زیر نظر شهرداری است.

انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازما بهزیستی کشور در رابطه با نحوه فعالیت خانه های کودک و خانه های اسباب بازی و نداشتن مجوز این مراکز به خبرنگار گروه جامعه می گوید: مسئولان شهرداری تهران مذاکراتی را با سازمان بهزیستی جهت اخذ مجوز از این سازمان برای فعالیت خانه های کودک خود داشته اند.

وی می افزاید: قرار شده به صورت موردی هر یک از خانه های کودکی که از استانداردهای لازم برخوردار هستند مورد بررسی قرار گرفته تا در صورت امکان، شرایط برای ارائه مجوز به آنها فراهم شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه " آموزش ها در خانه های کودک و اسباب بازی با مهدهای کودک متفاوت است" می گوید: در مهدهای کودک، آموزش های تخصصی به کودکان ارائه می شود و تمام مربیان افراد آموزش دیده ای هستند اما در خانه های کودک و اسباب بازی بیشتر بحث نگهداری از کودکان مورد توجه قرار می گیرد و آموزش ها چندان تخصصی نیست.

انتهای پیام/




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *