فراهم آوردن زمینه تحصیل رایگان برای ٤١٠ هزار دانش آموز افغانستانی
قاضی سراج در تشریح عملکرد جمهوری اسلامی ایران در پذیرش مهاجران و پناه جویان افغانستانی گفت: در حوزه آموزش، فراهم آوردن زمینه تحصیل رایگان برای ٤١٠ هزار دانش آموز افغانستانی، ارائه آموزشهای مهارتی به بیش از ١٢هزار نفر، فراهم کردن امکانات سوادآموزی بزرگسالان برای نزدیک به ٧٠٠هزار نفر بخش کوچکی از فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران در این حوزه است.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در چهارمین نشست بینالمللی نهادهای آمبودزمانی در آنكارا عملكرد جمهوری اسلامی ایران در پذیرش مهاجران و پناهجویان افغانستانی را تشریح كرد.
قاضی سراج در چهارمین نشست بینالمللی نهادهای آمبودزمانی كه با حضور سی و پنج كشور از قارههای مختلف در آنكارا پایتخت تركیه برگزار شد؛ با تشریح عملكرد كشورمان برای پذیرش مهاجرین و پناهجویان كشور افغانستان و كشورهای دیگر؛ برنامههای اجرا شده برای این جمعیت گسترده را در چهار حوزه سلامت، آموزش، خدمات اداری و امور فرهنگی بیان كرد.
رئیس سازمان بازرسی كل كشور سیاستهای كشورمان در مورد پناهجویان و مهاجرین را برشمرد و در خصوص حقوق بشر اسلامی كه به پشتوانه آیات قرآنی و كلام و سیره پیامبر اسلام(ص)، برای عموم بشریت تبیین گردیده است گفت: تمامی تعالیم دینی این حقیقت را که همه انسانها از ریشه واحدی هستند مورد تأکید قرار داده است (یا ایها الناس انا خلقناکم من ذکر و انثی و جعلناکم شعوبا و قبائل لتعارفوا ان اکرمکم عند الله اتقیکم: حجرات / ١٣، ای مردمان ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را در تیرههای بزرگ و کوچک قرار دادیم تا یکدیگر را بهتر بشناسید پس به درستی که والاترین شما نزد خداوند باتقواترین شماست.) و انسانها را به عنوان موجوداتی مساوی در خلقت و در حقوق به حسن سلوک و یاری یکدیگر در صحنههای مشکل زندگی فرامیخواند. (الناس سواسیط کاسنان المشط: پیامبر اسلام / مردمان مانند دانههای شانه با یکدیگر برابرند).
سراج در ادامه گفت: بر پایه آنچه بیان شد، عملکرد جمهوری اسلامی ایران در صحنههای گوناگون از این دست بهویژه در پذیرش مهاجران و پناه جویان افغانستانی در قالب برنامهای منظم، در چهار حوزه سلامت، آموزش، خدمات اداری و امور فرهنگی، ساماندهی شد.
وی تصریح کرد: در حوزه سلامت، علاوه بر تحت پوشش بیمهای قرار دادن تمامی پناهندگان در قالب بیمه سلامت، واکسیناسیون گسترده و رایگان آنها، ارایه خدمات کلینیکی و پاراکلینیکی به بیش از ٣هزار نفر دارای بیماریهای خاص همچون هموفیلی، سرطان، تالاسمی، تأمین هزینه جراحیهای پیچیده و گرانقیمت و ارایه خدمات توانبخشی به کودکان معلول افغانستانی، پیگیریهای لازم برای جذب منابع بینالمللی در این زمینه نیز صورت پذیرفت.
قاضی سراج بیان داشت: در حوزه آموزش، فراهم آوردن زمینه تحصیل رایگان برای ٤١٠ هزار دانش آموز افغانستانی، ارائه آموزشهای مهارتی به بیش از ١٢هزار نفر، فراهم کردن امکانات سوادآموزی بزرگسالان برای نزدیک به ٧٠٠هزار نفر و استفاده از خدمات (ان. جی. اُ) NGO ها به منظور افزایش آگاهی افراد از حقوق خویش، بخش کوچکی از فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران در این حوزه است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در زمینه خدمات اداری، صدور کارتهای آمایش برای بیش از ٦٥٠ هزار نفر و ایجاد زمینه اشتغال برای بیش از ٤٠٠ هزار نفر و رسیدگی به تقاضاهای تابعیت و ارائه خدمات مختلف اداری به پناهجویان افغانستانی، از جمله افتخارات جمهوری اسلامی ایران در برخورد با مهاجران و پناهجویان است.
سراج بیان داشت: در حوزه امور فرهنگی و ورزشی، طراحی برنامهای تفریحی ـ فرهنگی از جمله سفرهای زیارتی، برگزاری همایشهای فرهنگی، ساماندهی امور ورزشی و ایجاد تیمهای ورزشی به ویژه ٣٠٠ تیم فوتبال و فوتسال، بخشی از فعالیتهای فرهنگی و ورزشی برای بهتر زیستن پناهجویان افغانستانی در ایران است.
در اینجا باید اشاره کنم که به دلیل بحرانی بودن اوضاع منطقهای و در جریان بودن جنگهای دیگری در کشورهای همسایه ایران، برنامهریزیهای مشابهی برای پذیرش و پذیرایی از پناهجویان و مهاجران این کشورها در دست تهیه و اجراست.
رئیس سازمان بازرسی كل كشور گفت: ما تلاش کردهایم تا کمتر سخن بگوییم و بیشتر در میدان عمل به فعالیت بپردازیم. ما واژههای هورایی را به اقدامات و فعالیتهای هورایی تبدیل کردهایم و از کمک به همنوعان خود و تلاش برای رفع تهدید و ترس و ایجاد محیطی امن برای آنها، افتخار میکنیم و آماده تبادل تجربههای خود در این زمینه با دیگران هستیم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *