القای ما نمی توانیم یکی از اهداف دشمن است/ حضور در انتخابات هیچ ربطی به سیاست ندارد/ سه رکن اصلی بصیرت
لاریجانی با اشاره به اینکه یکی از وظایف ما شناخت وضعیت خود در جامعه است گفت: یکی از اهداف دشمن این است که به مردم القا کند ما نمی توانیم و تصویر اینچینی را به مردم نشان دهد.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر كشورمان در مراسم بزرگداشت سالروز وفات آیت الله میرزا هاشم آملی و یادمان شهدای مدافع حرم اظهار کرد: خدا را شاکرم که در جمع شما مردم آمل هستم من هر زمانی که فرصت شده است سعی کرده ام در جمع شما حضور پیدا کنم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: امروز مصادف است با شهادت حضرت زهرا(س) بانوی بزرگوار اسلام و همچنین این ایام مصادف است با آمدن پيكر مبارک شهدای راه همین ائمه اطهار (ع) لذا شهادت حضرت زهرا(س) را تسلیت گفته و امیدواریم ما هم در مسیر شهدا قدم برداریم.
وی ادامه داد: امشب سالگرد رحلت کسی را برگزار می کینم که هر وقت نام مبارک حضرت زهرا(س) را می شنید اشک هایشان بر روی گونه هایشان جاری می شد مرحوم آیت الله میرزا هاشم آملی عمرشان را برای اعتلای مکتب، فقه و فکر اهل بیت وقف کردند و در 70 سالی از عمرشان که در حال تحصیل و تعلیم بودند حدود 600 طلبه و 163 مجتهد زیر دست ایشان تربیت شد.
محمد جواد لاریجانی در ادامه به بیان اهمیت بصیرت در مکتب اهل بیت (ع) اشاره کرد و گفت: پیامبر اکرم(ص) اسلام فرموده اند که هر کس حضرت زهرا(س) ناراحت کند خدا را ناراحت کرده و هر کس حضرت زهرا(س) از او راضی باشد خدا از او راضی است محبت و غضب حضرت زهرا(س) محبت و غضب خداوند است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار کرد: در مکتب و معیار الهی هیچ چیزی بی حساب و کتاب نیست. مرحوم شیخ صدوق از عایشه همسر گرامی پیامبر اسلام نقل می کند که پیامبر اسلام در جایی فرمودند کسی شبیه تر به پیامبر نبوده جز حضرت زهرا(س)، البته این شباهت فراتر از شباهت ظاهری است.
وی ادامه داد:از رسول خدا (س) نقل است که خداوند دل حضرت زهرا(س) را پر از ایمان و یقین کرده و دانش و معرفت به ایشان داده است پس لذا می بینیم که این مقامات حضرت زهرا(س) نشات گرفته از این ایمان است.
محمد جواد لاریجانی به بیان یکی از معرفت های حضرت زهرا(س) اشاره کرد و گفت: که بصیرت یکی از دلایل این مقام شامخ حضرت زهرا(س) است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: مرحوم شیخ صدوق نقل می کند که حضرت زهرا(س) کسالت پیدا کرد و زن های مهاجر و انصار به دیدار ایشان رفتند یکی از این زن ها از حضرت زهرا(س) سوال کرد که صبح و امروز خود را چگونه گذراندید و حال شما چطور است حضرت زهرا(س) پاسخ دادند که من امروز را صبح کردم در حالی که حالم از دنیای شما بهم می خورد و از دنیای شما بدم می آید و از دست مردان شما خشمگین هستم. حضرت زهرا(س) برای عصبانیت خود سه دلیل آورده و فرمودند اول این که فکرها پایین آمده و بصیرت از دست رفته است دوم اینکه منطقتان بهم خورده است حرف هایتان بی منطق است و برای حرف هایتان بنیان ندارید.سوم اینکه کوچک شده اید یعنی اعتماد به نفستان از بین رفته است.
وی گفت: این سه دلیل محورهای عصبانیت حضرت زهرا(س) از مردان مهاجر و انصار بوده است که در دیدار با زنان مهاجر و انصار بیان فرمودند.
محمد جواد لاریجانی گفت: حضرت زهرا(س) فرمودند نتیجه این سه محور این می شود که بین شما خشونت و هرج مرج ایجاد می شود و مدت ها آشفته می شوید و برای شما رهبران ظالمان سوار خواهد شد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: معنای این سخن این است که اگر ما صاحب رای باشیم و به خود اعتماد کنیم اوضاع این چنین نمی شود. چرا امروز در سرزمین ما هرج و مرج نیست؟ چون در مملکت ما بصیرت است و مردم ما مردم بصیری هستند و اعتماد به نفس دارند البته باید همیشه این سه دلیل را به همراه داشته باشیم و آنها را از دست ندهیم.
وی گفت: اگر در بلاد کفر آشفته بازار، خون ریزی و استبداد است به همین دلایل است وی به جوانان توصیه کرد اگر به دنبال تحقیق و حقیقت هستید اینگونه و با این نگاه به حضرت زهرا(س) نگاه کنید.
محمد جواد لاریجانی به موضوع بصیرت در مکتب اهل بیت (ع)اشاره کرد و گفت: بصیرت اسلام یک مبنای روشن است مبنای دین که اساسش توحید است باید براساس بصیرت داشته باشیم بصیرت به همین سادگی که گفته می شود نیست بصیرت مبتنی بر فقاهت است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار کرد: از امام موسی کاظم(ع) روایت است که فرمودند فقاهت چراغ بصیرت است. فقها باید چراغ و راهنمای بصیرت باشند.
وی گفت: فقاهت در مکتب اسلام مبتنی بر ثقلین است، مبتنی بر کتاب خدا و استنباط درست از کتاب خدا در سایه معرفت اهل بیت است.
محمد جواد لاریجانی گفت: اولین مسئله این است که ما به امور خود بصیر باشیم ما ناگریز هستیم که سه شرط مهم را مد نظر داشته باشیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: اول باید شرایط خود را بشناسیم باید فرد بصیر بداند در چه جایگاهی قرار دارد امروز این موضوع برای همه و حتی مسئولان مهم است. این که مقام معظم رهبری می فرمایند که تشکیلات تبلیغاتی دشمن می خواهد تصویرمد نظر خود را به مردم القا کند به همین دلیل است. یعنی باید شرایط خود و جامعه خود را بشناسد.
وی تصریح کرد: مثلا دشمنان به مردم ما می خواهد القا کند که اوضاع خراب است و باید در مقابل تحریم ها کوتاه بیایم البته باید واقع بین بود ما نمی گوییم که دنیا زیر بلیت ما است اما می گوییم که مردم ما انسان های توانمندی هستند.
محمد جواد لاریجانی ادامه داد: شرط بصیرت است که بدانیم در کجا قرار داریم و لذا باید بر القای دشمنان توجه داشت یکی از اهداف دشمن این است که به مسئولان و مردمان تاثیر درستی از واقعیت ها نشان ندهند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: شرط دوم بصیر بودن که جوان های ما به آن مسلح شوند تشخیص وظیفه است که باید آن وظیفه را بشناسیم و آن را به موقع و به اندازه انجام دهیم نه تند برویم و نه آهسته حرکت کنیم.
وی اذعان کرد: در مکتب اهل بیت (ع) علامت بصیرت بعد از فهمیدن وضعیت تشخیص درست وظیفه است. رکن سوم بصیرت اقدام به اندازه و به موقع وظیفه است. اگر سوال شود که وظیفه ما در حال حاضر چیست باید گفت که بعد از عمق بخشی به تدیین وظیفه داریم که به ولی امر خود توجه کرده و تکالیفی را که ولی امر بر عهده ما گذاشته آگاه شویم و خوب انجام دهیم.
محمد جواد لاریجانی گفت: در مکتب اهل بیت (ع) مسئله ولایت یک مسئله عملی بوده و از اصول عملي اسلام است لذا در روایت داریم که اسلام در عمل 5 پایه دارد نماز، روزه، خمس، حج و ولایت است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: حضرت رضا(ع) فرمودند که هیچ کدام از این ها تمام نیست مگر با ولایت، ولایت معنایش این است که پیروان حضرت زهرا(س) باید امام خود را بشناسند، تولی و تبری داشته باشند و بدانند چه مسئولیتی دارند. این یعنی این که پیروان مکتب اهل بیت کارهایشان حساب و کتاب دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: وظیفه ای که امروز بر عهده همه ما مردم است مسئله انتخابات است که البته حضور در انتخابات هیچ ربطی به سیاست ندارد.
محمد جواد لاریجانی گفت: باید دانست که انتخابات در مکتب اهل بیت (ع) یعنی این که ولی امر از مردم خواسته که مردم با رای خود یکی از معاونین و بازوهای اجرایی ولی امر را انتخاب کنند. این نگاه نشان می دهد که انتخابات در کشور ما با حکومت های دیگر تفاوت دارد یعنی باید وظیفه خود را در انتخاب بازوی اجرایی ولی امر به درستی انجام دهند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: این اقدام در شناخت و انجام وظیفه از نشانه هایی است که ببنیم چقدر در پیرو حضرت زهرا(س) هستیم.
محمد جواد لاریجانی گفت: ما شیعیان اهل بیت باید دائما بصیرت خود را به روز کنیم. امام صادق (ع) می فرماید که شما برای روزهای هفته خود باید برنامه داشته باشید. هر روز هفته در مکتب اهل بیت برنامه دارد و ما باید انجام این کار ها باید برای خود دفترچه داشته باشیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: امام صادق (ع) می فرمایند که روز شنبه روز تامل در مکتب اهل بیت است یعنی در روز شنبه درباره اهل بیت سوال و تحقیق کنید اگر در هفته حداقل 10 یا 15 دقیقه درباره اهل بیت تحقیق کنیم بسیار برایمان مفید خواهد بود و با آنها انس پیدا می کنیم.
وی گفت: روز یکشنبه مربوط به تشییع و شیعیان است باید در این روز به شیعیان فکر کنیم که در چه حال و احوالی هستند چه شیعیان ایران و چه در کشورهای دیگر، باید در این روز باید ببینیم که عالمان شیعه چه کسانی هستند و در چه وضعیتی قرار دارند اگر یکشنبه ها درباره شیعیان فکر کنیم ذهنتان باز می شود و احساس می کنید که عضو یک جامعه بزرگ هستید.
محمد جواد لاریجانی ادامه داد: روز دوشنبه در مکتب اهل بیت مربوط به دشمن شناسی است این که برخی می گویند ما دشمنی نداریم حرف غلطی است چون اینکه می گویند ما نمی توانیم و باید زانو بزنیم حرف دشمن است آن کسي که می گوید اسلام دین کهنه ای است حرف دشمن را می زند لذا دوشنبه ها به دشمن شناسی اختصاص یافته است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار کرد: سه شنبه برای این است که خط بنی امیه را بشناسیم این موضوع خیلی نکته مهمی است معلوم می شود که خط بنی امیه فقط مربوط به زمان صدر اسلام نیست حالا می شود فهمید که چرا سر امام حسین(ع) را بریدند باید امروز فهمید که چه کسانی در خط بنی امیه قرار دارند.
وی گفت: بنی امیه در صدر اسلام مبلغین داشتند و تبلیغ هایی برای آنها می کردند ما وظیفه داریم که این خط را بشناسیم و بدانیم که این مبلغ ها چه چیزی را بیان می کردند.
محمد جواد لاریجانی ادامه داد: مثلا این مبلغان می گفتند که مهم این است که دلتان صاف باشد و نباید در دین اینقدر سختگیری کرد. آنها می گفتند که اگر در روز چهارشنبه نماز جمعه هم خواندید مهم نیست چون باید دل صاف باشد آنها می گفتند که حکومت در دست این و آن است یک موضوع تکوینی است اینکه مشروع است یا نه حرف غلطی است ما باید تابع حاکم باشیم و هر کس حاکم شده است حتما خدا خواسته است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تصریح کرد: این نوع منطق در خیلی جاها دیده می شود پس باید خط بنی امیه را بشناسیم.
وی گفت: روز چهارشنبه روز سلامت است و همه باید راجب سلامت خود و فرزندان خود و جامعه فکر کنند.
محمد جواد لاریجانی گفت: پنجشنبه باید به خانه تکانی رسید یک مسلمان در مکتب اهل بیت باید منظم باشد و به امور مختلف خود برسد. علامت شیعه نظم و تربیت است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: جمعه روز عید مسلمانان است چون روز خیلی مهمی است روز جمعه مربوط به حضرت زهرا(س) است.
وی گفت: در روز جمعه سه وقت است که اهمیت ویژه دارد. یکی بعد از نماز صبح است یکی نزدیک نماز ظهر است و از همه مهمتر در آستانه غروب آفتاب است. لذا حضرت زهرا(س) کسی را می فرستاد به پشت بام که هر وقت زمان غروب آفتاب فرار رسید به ایشان اطلاع دهند. این سه وقت برای دعا کردن بسیار مناسب است.
محمد جواد لاریجانی درباره آیت الله میرزا هاشمی آملی گفت: این فرد آدم بسیار هدفمندی بود و عمر خود را وقف اهل بیت کرد این فرد بزرگوار 163 مجتهد را تربیت کرد. نسبت به علم و تحصیل بسیار حساس بود و اگر کاری مزاحم این کار می شود آن کار دیگر را رها می کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: مرحوم میرزا هاشم آملی اصلا اهل مال دنیا نبود و می گفت من وقت این کارها را ندارم و به درس و تعلیم خیلی تاکید داشت و تکریم ما براساس میزان علم و دانش صورت می گیرد.
محمد جواد لاریجانی در پایان با اشاره به دعای حضرت زهرا(س) در روز پنجشنبه گفت: حضرت زهرا(س) در این روز دعا می کرد که خداوندا ما را قوی کن و ضعف ما را با قوت فراوان خود بپوشان.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *