کشف روش جدید برای تبدیل دی اکسید کربن به سوخت
محققان یک واکنش شیمیایی یافتند که با بهره گیری از نور خورشید و استفاده از نانوذرات نوعی فلز کمیاب موسوم به رودیوم، دی اکسید کربن را به ماده اولیه تولید انواع مختلفی از سوختها تبدیل می کند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، ایرنا به نقل از پایگاه خبری ساینس دیلی نوشت: محققان یک واکنش شیمیایی یافتند که با استفاده از نانوذرات نوعی فلز کمیاب موسوم به رودیوم، دی اکسید کربن را به ماده اولیه تولید انواع مختلفی از سوختها تبدیل می کند. این واکنش شیمیایی با بهرهگیری از نور خورشید، امکان کاهش میزان دی اکسید کربن اتمسفر را فراهم کرده و زمینه را برای تولید موتورهای درون سوز جایگزین برای وسایل نقلیه امروزی آماده می سازد.
برای ایجاد این فرآیند شیمیایی پودری حاوی نانوذرات مکعبی شکل رودیوم درون محفظه ای قرار گرفته و ترکیبی از دی اکسید کربن و هیدروژن از روی آن عبور داده شد. هنگامی که با استفاده از یک لامپ LED نور فرابنفش روی پودر تابیده شد، واکنش شیمیایی در دمای اتاق انجام گرفت و حاصل آن گاز متان بود.
در آزمایشی که پیش از این محققان در دمای 300 درجه سانتیگراد و بدون استفاده از نور فرابنفش انجام دادند، حاصل این واکنش شیمیایی ترکیبی از متان و گاز سمی مونوکسید کربن بود.
در این واکنش شیمیایی جدید محققان دانشگاه دوک در امریکا از نور فرابنفش برای ایجاد فرآیند شیمیایی یک طرفه بین نانوذرات رودیوم و دی اکسید کربن استفاده کردند و بدین ترتیب توانستند روند واکنش را کنترل کنند.
محققان در تلاشند تا واکنشهای شیمیایی دیگری را بیابند که در آن رودیوم گرم شده نقش کاتالیزور را داشته باشد. همچنین امیدوارند بتوانند فرآیند را طوری تغییر دهند که امکان ایجاد آن تنها با نور خورشید امکانپذیر باشد تا به عنوان بخشی از یک سیستم تامین انرژی تجدید پذیر مورد استفاده قرار گیرد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *