مرزهای "پاکستان" به روی افغانستانی ها گشوده می شود
معاون وزارت تجارت و صنایع افغانستان اعلام کرد که مرزهای افغانستان و پاکستان بعد از دو هفته مسدود شدن بار دیگر اواخر ساعات روز یکشنبه به روی مسافران گشوده می شود و تا اخر این هفته بازرگانان نیز می توانند از گذرگاه های مرزی دو کشور عبور کنند.
به گزارش سرویس بین الملل قربان حقجو روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی در کابل به خبرنگاران گفت که با وجود گشوده شدن مرزهای دو کشور، افغانستان در سازمان تجارت جهانی از پاکستان به دلیل استفاده سیاسی از مرزهای خود شکایت خواهد کرد.
معاون وزیر تجارت و صنایع افغانستان افزود: پاکستان عضو و یکی از پایه گذاران سازمان تجارت جهانی است و مطابق مقررات این سازمان تجاری، هیچ کشوری حتی در زمان جنگ نمی تواند مرزهای خود را به روی ترانزیت کالاها از آن کشور مسدود کند.
معاون وزارت تجارت افغانستان گفت که هیأتی مامور برای بررسی و برآورد خسارات ناشی از مسدود شدن دو هفته ای مرزهای پاکستان به روی بازرگانان افغان و طرح شکایت در سازمان تجارت جهانی شده است.
حقجو، این اقدام پاکستان را مغایر با موافقت نامه های سازمان بازرگانی جهانی دانست و تصریح کرد که بازرگانان افغان در این مدت ضررهای هنگفتی را متحمل شده اند.
معاون وزارت تجارت و صنایع افغانستان افزود که چنانچه مشکل استفاده سیاسی پاکستان از مرزهای خود از طریق طرح شکایت در سازمان تجارت جهانی نتیجه ندهد، کابل این موضوع را در محاکم بین المللی دنبال خواهد کرد.
پاکستان مدعی شده است که این حمله از طرف جماعت الاحرار، شاخه ای از گروه طالبان پاکستان، طراحی و اجرا شده که رهبران آن در خاک افغانستان بسر می برند، اما دولت افغانستان این ادعاها را رد کرده است.
افغانستان نیز در مقابل این اقدام، فهرستی از رهبران و فرماندهان طالبان را که به گفته دولت افغانستان در پاکستان پناه گرفته اند، به اسلام آباد تحویل داد و گفت که ما منتظر اقدام دولت پاکستان در این زمینه هستیم.
به گفته وی، آمادگی افغانستان برای اجرای این موافقت نامه، نیازمند زمان است و دست کم تا سال ۲۰۲۰ به طول خواهد انجامید.
بانک جهانی در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است که افغانستان از نظر تسهیلات تجارتی در رده ۱۷۵ کشورهای جهان قرار دارد و برای صادرات و واردات ۹۳ ساعت زمان در این کشور صرف می شود. این زمان در شماری دیگر از کشورهای توسعه نیافته ۴۸ ساعت و در کشورهای پیشرفته، ۳ ساعت است.
«قدیر بهمن» رئیس نمایندگی اتاق تجارت بین المللی افغانستان نیز در این نشست گفت که با اجرای موافقت نامه عضویت افغانستان در سازمان تجارت جهانی، صادرات کوچک و متوسط کشور تا ۸۰ درصد افزایش خواهد یافت.
بر اساس این موافقت نامه، برای صادرات و واردات کشورهای عضو سازمان، وقت، هزینه و مراحل اداری گمرکی کمتری در نظر گرفته می شود.
وی افزود: با اجرای موافقت نامه عضویت افغانستان در سازمان تجارت جهانی، سالانه ۷۳۰ میلیارد دلار سود تجاری برای کشورهای عضو این سازمان (اکثراٌ در کشورهای توسعه نیافته) و ۲۰ هزار شغل، از جمله افغانستان، ایجاد خواهد شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *