آیا گافهای دولتمردان آمریکا را باید جدی گرفت؟
در هفتههای اخیر دروغ های آشکار رئیسجمهور آمریکا و سخنگوی کاخ سفید درباره حمله تروریستی در سوئد و همچنین حمله موشکی نیروی دریایی ایران به کشتی جنگی آمریکا در سواحل یمن به موضوعهای داغ رسانههای اجتماعی تبدیل شده اند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بینالملل ، گزاره «انسان جایز الخطاست» یا «ممکن الخطاست» که انسانها معمولا برای سرپوش گذاشتن خطاها یا نیتهای ناآگاهانه به کار میبرند، دستکم پس از ظهور روانکاوی مدرن بیمعنا بودنش آشکار شده است؛ روانکاوی به ما میگوید که هیچ خطا و اشتباهی و یا «گافی» «بیهدف» نیست و همیشه رو به هدفی دارد که فرد تلاش میکند آگاهانه یا ناآگاهانه آن را پنهان کند؛ اگر کمی دقیقتر شویم شاید آن «گافی» که در ابتدا خنده ما را برانگیخت، موجب وحشت و انزجار ما از اهداف شوم ولو ناآگاهانه گوینده شود.
در میان تازهترین «گاف های» مقامات دولت آمریکا، اشتباهات مُضحک «شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا بیش از همه مورد توجه رسانههای خبری قرار گرفت.
«شان اسپایسر» اخیرا در یکی از گفتگوهای هفتگی خود با مطبوعات، در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که چرا دولت آمریکا اعلام کرده ایران از این پس «تحت نظارت» و رصد دقیق آمریکا قرا گرفتهاست؟ در بخشی از استدلالهای نخنما شده برای اینکه این اقدام خصمانه آمریکا را پذیرفتنی جلوه دهد، ناگهان «به اشتباه» گفت: به این دلیل که ایران و نیروهای تحت حمایت این کشور به کشتی نیروی دریایی آمریکا در سواحل یمن حمله موشکی کردهاند که این اقدامی جنگی است.
«مايکل فلين»، مشاور (پیشین) امنيت ملی دولت ترامپ، در هفتههای گذشته پس از آزمايش موشک بالستيک ايران و عملیات موشکی انصارالله به يک ناوچه سعودی اعلام کرد که ايران رسما تحت نظارت دقیق آمریکا قرار گرفته است.
«ميجر گرت» خبرنگار شبکه خبری «سی بی اس» به سرعت اشتباه «شان اسپایسر» را اصلاح کرد و خطاب به وی گفت يک کشتی سعودی بوده نه آمریکایی؛ «اسپايسر» بدون اینکه جا بخورد و با صدايی که به سختي شنيده مي شد در پاسخ گفت :از شما متشکرم، بله يک کشتي سعودی. اين درست است، با این حال سخنگوی کاخ سفید تلاش نکرد استدلال و ادعای قبلی خود را که گفته بود اين کشتی از سوی ايرانی ها هدف قرار گرفته ، اصلاح کند، گویی همین استدلال دروغین برای اعمال سیاست های خصمانه علیه ایران کافی بود و حتی توافقی «نانوشته» بین آقای سخنگو و «رسانههای آزاد» در این زمینه وجود داشت و اعتراض خبرنگار «سیبیاس» به شدت نابهنگام بود چرا که پس از آن هیچ رسانهای به این مسئله توجهی نشان نداد و صرفاً درحد یک «گاف» خندهدار سخنگوی حواس پرتِ کاخ سفید باقی ماند، سخنگویی که حتی رمز عبور حساب های کاربری شبکههای اجتماعی خود را در معرض دید همگان قرار میدهد.
این «گاف» سخنگوی دولت آمریکا حتما خندهدار و نشان از حماقت او دارد، اما اگر خنده گذرا را کنار بگذاریم و به تاریخ سری بزینم، آنگاه شاید این «گاف» احمقانه را نشانهای از نیت های شوم دولت جدید آمریکا ببینیم که ناخواسته با «لغزشی» کلامی از زبان سخنگوی حواس پرت به بیرون درز کردهاست.
در همین حال « دونالد ترامپ» رئیسجمهور جنجالی آمریکا روز شنبه گذشته در جمع طرفدارانش در «فلوریدا» در دفاع از فرمان مهاجرتی و سیاستهای ضدمهاجری اخیرش که براساس آن ورود شهروندان شماری از کشورهای مسلمان به آمریکا ممنوع شده وهمچنین قوانین سختگیرانهتری بر پناهجویان اعمال میشود که به عقیده بسیاری از ناظران چنین سیاست هایی زمینه بدبینی بیشتر آمریکاییها به مردمان غیرآمریکایی افزایش مییابد، گفت « سوئد به علت مهاجرت ها با مشکلاتی جدی روبرو بوده است، حادثه تروریستی شب گذشته (جمعه) نشان داد که سیاست های مهاجرپذیری سوئد، کشوری که همه آن را امنترین کشور اروپا میدانند، با مشکلات جدی روبرو شدهاست، چه کسی چنین چیزی را باور می کند؟ آنها اکنون با مشکلاتی روبرو هستند که تصورش را هم نمیکردند.
«اوله واستبرگ» یک دیپلمات سابق سوئدی در نیویورک در این باره می گوید: « خیلی متعجب نشده ام چرا که دونالد ترامپ چیزی را می گوید که در لحظه از ذهنش می گذرد، کاری هم ندارد که راست باشد یا دروغ. این گونه اظهارات قطعا یک برداشت منفی از سوئد ارائه خواهد داد بویژه اینکه قدرتمندترین مرد جهان این حرف را می زند و خیلی از افرادی که با دونالد ترامپ برای بستن مرزها هم عقیده هستند با اینگونه رفتارهای او تشویق می شوند.»
در پی این اظهارنظر عجیب دونالد ترامپ، بسیاری از کاربران توییتر هشتگ «شب گذشته در سوئد» به راه انداخته و رئیس جمهور آمریکا را مورد تمسخر و طنز قرار دادند؛ کارل بیلد، نخست وزیر سابق سوئد نیز در واکنش به این ادعای دونالد ترامپ در توییتر خود نوشت: «سوئد؟ حمله تروریستی؟ ترامپ چی زده است؟».
پس از این دروغ آشکار و مضحکهای که پس از آن در شبکههای اجتماعی به راه افتاد، رئیسجمهور آمریکا تلاش کرد که مقصر اصلی را شبکه خبری محبوبش یعنی «فاکسنیوز» معرفی کند؛ دونالد ترامپ در توئیتر خود اعلام کرد که خبر حادثه ادعایی در سوئد را از فاکسنیوز شنیده است.
بنا به گزارش «رویترز» در یکی از برنامههای جمعه شب گذشته فاکس نیوز گفته شده بود سوئد سال گذشته بیش از 160 هزار مهاجر را پذیرفته است؛ ولی فقط 500 نفر از آنها موفق به یافتن شغل شدهاند. این شبکه همچنین تشدید خشونتهای مرتبط با اسلحه و موارد تجاوز در سوئد را به افزایش حضور مهاجران نسبت داد، احتمالاً اشاره ترامپ به همین گزارش بوده است.
"سارا هاکابی" از مقامات کاخ سفید در پشتیبانی و لاپوشانی دروغ آشکار رئیس خود نیز متوسل به دروغی دیگر شد و اظهار کرد که رئیس جمهور آمریکا تنها به افزایش موارد جرم و جنایت در سوئد اشاره کرده و مورد خاصی را مد نظر نداشته است؛ اظهارات عجیبتر این مقام آمریکایی در حالی است که آمارهای رسمی حکایت از این دارد که از سال 2005 و با وجودی که سوئد میزبان صدها هزار مهاجر از سوریه و عراق بوده ، میزان جرم و جنایت در این کشور کاهش یافته است.
اما این «گاف» و «دروغ» آشکار دونالد ترامپ گویا تنها چند روز لازم داشت تا رنگ واقعیت به خود بگیرد و تنها رئیسجمهور آمریکا آن را را«ناشیانه» پیشاپیش لو داده بود.
رسانههای خبری سوئد روز دوشنبه گذشته، یعنی دو روز پس از «گاف» ترامپ گزارش دادند که گروهی ناشناس در حومه استکهلم پایتخت دست به شورش زدند و ضمن آتشزدن اتومبیلها و پرتاب سنگ به سوی پلیس فروشگاهها را غارت کردند؛ بنا به گزارش پلیس سوئد ناآرامیها پس از آن شروع شد که پلیس یک فرد تحت تعقیب را در ایستگاه متروی رینکِبی، یکی از مناطق مهاجر نشین حومۀ استکهلم دستگیر کرد.
«لارس بیستروم»، سخنگوی پلیس استکهلم تعداد آشوبگران را 30 تا 50 نفر اعلام کرد.
'ایوان واتسون' خبرنگار «سی ان ان» با حضور در مرکز رینکبی گفت هیچکدام از ساکنان این منطقه باور نمی کنند که در 24ساعت گذشته این منطقه شاهد چنین آشوبی بودهاست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *