اقتصاد مقاومتی در جهت تحقق رشد پویا و پایدار
رئیس امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به موانع موجود برای تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی برای تحقق رشد پویا و پایدار برنامه ریزی شده و این امر از طریق شاخصهای مقاوتی اقتصاد محقق خواهد شد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، مجتبی خالصی در نشست اقتصاد مقاومتی، نظام آماری و حسابداری ملی در خصوص اجرای بحث اقتصاد مقاومتی در سطح کشور گفت: بحث اقتصاد مقاومتی در سطح کشور در حال اجراست و برای جبران نقصهای این امر مهم، تمام تلاش خود را خواهیم کرد.
وی در ادامه افزود: برای اجرای اقتصاد مقاومتی برنامههای مدونی با بودجههای متفاوت در دورههای 5 ساله برنامهریزی شده که بودجه مربوط به دوره اول 15.5 میلیارد تومان، دوره دوم 15.8 میلیارد تومان، سوم و چهارم 72 میلیارد تومان اختصاص داده شده است.
رئیس امور اقتصاد مقاومتی با اشاره به متوسط درآمد ارزی کشور گفت: به طور متوسط درآمدهای ارزی کشور با رشد اقتصادی همخوانی نداشته و نتوانسته میزان برآورد رشدی که در 5 سال برنامهریزی شده را محقق کند.
وی درادامه یادآورشد: در دی ماه سال جاری کنترل و کاهش نرخ تورم از 40.4 درصد در سال 92 به 8.6 درصد در دی ماه سال جاری رسبده است.
خالصی اظهار کرد: کاهش رتبه ریسک اقتصاد کشور از رتبه هفت درسال 2013 به رتبه شش درسال 2016 کاهش یافته است این درحالی است که فضای کسب و کار درسال 2017 به رتبه 120 کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه درشش ماهه سال جاری رشد اقتصادی با نفت به 6.6 درصد رسیده است، عنوان کرد: رشد اقتصادی بدون نفت به رقم 4.5 درصد رسیده است.
خالصی در توضیح رشد اقتصادی برنامه 5 ساله اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: رشد اقتصادی در سال اول 7.2 ، سال دوم2.5 ، سال سوم 5.8 و سال چهارم 4.4 دهم درصد بوده است.
رئیس امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان برنامه وبودجه کشور در توضیح سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی یادآور شد: سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی دستیابی به اهداف مندرج در سند چشم انداز و برنامه های ششم و هفتم توسعه کشور است بعلاوه در برنامه های پنج ساله رشدی در گذشته رخ نداده و دستیابی به سند چشم انداز برنامه هفتم می تواند به این امر کمک کند.
وی با بیان اینکه هیچ یک از برنامه های اقتصادی بدون هدف رشد پیش نرفته، گفت: هیچ کدام از برنامه های اقتصادی بدون هدف رشد پیش نرفته و برنامه های اقتصاد مقاومتی در جهت بهبود شرایط اقتصادی بوده و علت نرسیدن به اهداف تکان هایی در شرایط کلی اقتصاد بوده است که این امر از طریق بهبود شاخص های مقاومت اقتصادی مرتفع خواهد شد.
خالصی با اشاره به اینکه رویکرد اقتصاد مقاومتی با توجه به بیانات مقام معظم رهبری اجرایی می شود، بیان کرد: اقتصاد مقاومتی با 5 رویکرد درون زایی، برون گرایی، دانش بنیانی ، عدالت بنیانی و مردمی بودن برنامه ریزی شده تا بتوان اقتصاد مقاومتی را در کشور به بهترین نحو اجرایی کرد.
رئیس امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان برنامه وبودجه کشوردر ادامه افزود: با این وجود منابع دولت برای اجرای اقتصاد مقاومتی محدود است ولی با استفاده از نیروی انسانی می توان علاوه بر دولت، بخش خصوصی و خصولتی اقتصاد مقاومتی را محقق کرد.
وی تصریح کرد: سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بر اساس مطالعه و آسیب شناسی هایی که در سطح اقتصاد صورت گرفته تدوین شده است تا مخاطرات ایجاد شده در اقتصاد کشور کنترل و این برنامه بر اساس استراتژیک هایی مناسب محقق خواهد شد.
خالصی در پایان با اشاره به اهم اهداف کلی اقتصاد مقاومتی خاطر نشان کرد: رشد اقتصادی پویا، بهبود شاخص های مقاومت اقتصادی (کاهش آسیب پذیری اقتصادی) از مهمترین اهداف کلی اقتصاد مقاومتی محسوب می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *