شناسایی گونه های عجیبی از موجودات که 60 هزار سال در دام کریستالها گیرافتادند
ناسا گونههای عجیبی از موجودات زنده را شناسایی کرد که به مدت 60 هزار سال درون کریستالها به دام افتادهاند، این کشف ناسا امید به یافتن ارگانیسمهای زنده در شرایط بسیار سخت جوی سیارههای دیگر را افزایش داد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، ایرنا به نقل از تلگراف نوشت: متخصصان ناسا از سالها قبل معدن نایکا واقع در مکزیک را به دنبال اکستریموفیلها جستجو میکنند. اکستریموفیلها گروهی از ارگانیسمها هستند که در محیطهای خشن و سخت فیزیکی و شیمیایی که عموما حیات در آنها ناممکن است، زندگی میکنند.
معدن نایکا دارای غارهای بزرگی است که درون آنها کریستالهای گچی عظیم یافت میشوند. اما موضوع جالب توجه این است که محققان ناسا درون کریستالها موجودات زنده کوچکی یافتند که برای مدت زمانی بسیار طولانی درون کریستالها به دام افتاده بودند. این جانداران حدود 100 نوع مختلف و اغلب از نوع باکتریها بودند. مدت زمان زندگی این موجودات درون کریستالها بین 10 هزار تا 60 هزار سال بود و 90 درصد از این گونههای زیستی پیش از این هرگز دیده نشده بودند.
این غارها روی صفحهای قراردارند که زیر آنها ماگما در جریان است و موجب افزایش دمای محیط تا 60 درجه سانتیگراد میشود. در چنین دمایی اغلب گونههای جانوری و موجودات زنده، مدت زیادی دوام نمیآورند. اما محققان دریافتند برخی از این جانداران به گونهای تکامل یافتهاند که میتوانند از سولفیدها، آهن، منگنز یا اکسید مس موجود در غار تغذیه کنند.
به اعتقاد محققان چنین اکتشافاتی موجب افزایش احتمال انتقال میکروبهای خطرناک ساکن سیارات دیگر به کره زمین میشود.
در ادامه این تحقیقات قرار است ناسا نمونههایی از سنگها و یخ یکی از اقمار مشتری به نام اروپا را به زمین منتقل کند. این قمر مناسبترین محل برای ایجاد حیات در منظومه شمسی محسوب میشود زیرا در زیر سطح آن یک رودخانه نمکی در جریان است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *