چالش های امداد رسانی در "افغانستان"

16:25 - 02 فروردين 1396
کد خبر: ۲۷۸۷۹۴
افغانستان ما نوشت: ناامنی یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در برابر فعالیت امداد رسانی در افغانستان است. نبود امنیت باعث می‌شود که گروه‌های امداد رسان نتوانند کارشان را به درستی انجام دهند.
چالش های امداد رسانی در

به گزارش سرویس بین الملل افغانستان به دلیل ناامنی و رویدادهای طبیعی همواره نیاز به کمک نهادهای بین المللی امداد رسان دارد. اما هدف قرار گرفتن این نهادها و کارمندان آنها توسط گروه های تروریستی، امداد رسانی در کشور را با چالش جدی روبرو می کند. دیروز شش کارمند کمیته بین المللی صلیب سرخ در ولایت جوزجان کشته شدند و دو کارمند دیگر این نهاد به گروگان گرفته شد.

این اولین بار نیست که این نهاد بین المللی امداد رسان هدف حمله قرار می گیرد، در سال 2013 گروه طالبان دفتر صلیب سرخ در شهر جلال آباد را مورد حمله قرار دادند و پس از آن برای مدتی فعالیت صلیب سرخ در افغانستان متوقف گردید.

گفتنی است؛ حمله بر کارمندان کمیته بین المللی صلیب سرخ درست زمانی صورت می گیرد که اکنون بر اثر بارش برف و برفکوچ، مردم افغانستان در بخش های مختلف کشور نیاز جدی به کمک و همکاری این نهاد و سایر نهادهای امداد رسان دارد. حکومت افغانستان به تنهایی نمی تواند به موقع به آسیب دیدگان حوادث طبیعی کمک کند و نیازهای آنها را بر آورده سازد و این کار با همکاری نهادهای امداد رسان بین المللی ممکن بود، اما با حمله به کارمندان کمیته بین المللی صلیب سرخ، روند کمک به آسیب دیدگان حوادث طبیعی نیز با کندی به پیش خواهد رفت و یکبار دیگر نگرانی ها در مورد آینده ی فعالیت های این نهاد امداد رسان در کشور افزایش خواهد یافت.

سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین المللی همواره تاکید کرده اند که حمله بر نهادهای امداد رسان جرایم جنگی محسوب می گردد و باید متوقف شود، اما هنوز هم گروه های تروریستی دست از این کار بر نمی دارند و به نظر می رسد بار دیگر می خواهند روند امداد رسانی در افغانستان را با چالش روبرو سازند.

حمله بر کارمندان کمیته بین المللی صلیب سرخ نشان داد که گروه های تروریستی هیچگونه تعهدی در قبال فعالیت های بشر دوستانه ندارند و با بکاربردن خشونت علیه فعالیت های انسان دوستانه، تلاش می کنند که مانع تداوم آنها شود و اینگونه فعالیت ها را متوقف سازند.

ناامنی یکی از اصلی ترین چالش ها در برابر فعالیت امداد رسانی در افغانستان است. دفاتر نهادهای امداد رسان بارها از سوی گروه های تروریستی مورد حمله قرار گرفته اند و کارمندان آنها کشته و یا به گیروگان گرفته شده است. نبود امنیت باعث می شود که گروه های امداد رسان نتوانند کارشان را به درستی انجام دهند و به آسیب دیدگان جنگ ها و رویدادهای طبیعی کمک های لازم و فوری را برسانند.

حکومت افغانستان و نهادهای بین المللی باید تلاش جدی نمایند تا امنیت نهادهای امداد رسان و کارمندان آنها را تامین کند و زمینه را فعالیت بهتر آنها در مناطق آسیب دیده ی افغانستان آماده سازند. در وضعیت فعلی مردم آسیب دیده از جنگ و رویدادهای طبیعی بیش از هر زمانی نیاز به کمک دارند و نباید به هراس افگنان اجازه داده شود که روند کمک به مردم آسیب دیده ی افغانستان را مختل سازند.

حمله بر کارمندان کمیته بین المللی صلیب سرخ یکبار دیگر ضرورت همکاری های بین المللی در رابطه با مبارزه با تروریسم و هراس افگنی در افغانستان را آشکار می سازد. گروه های تروریستی در طول یک و نیم دهه گذشته نه تنها نیروهای امنیتی و مردم افغانستان را مورد حمله قرار داده اند، بلکه نیروی های بین المللی را نیز هدف قرار داده اند و شهروندان کشورهای مختلف جهان را در افغانستان کشته اند. این امر نشان می دهد که هراس افگنان از همه‌ی کشورهای همکار با دولت افغانستان قربانی گرفته است و باید علیه آنها بصورت هماهنگ مبارزه صورت گیرد.

چالش های امنیتی در برابر نهادهای امداد رسان علاوه بر اینکه باید از سوی حکومت افغانستان جدی گرفته شود و به عنوان زنگ خطر برای فعالیت های بشردوستانه در کشور، تلقی گردد، باید مورد توجه سازمان ملل متحد قرار گیرد و این نهاد باید به گونه جدی تلاش کند تا فعالیت های بشر دوستانه در افغانستان ادامه یابد و خشونت علیه نهادهای امداد رسان متوقف گردد.

/انتهای پیام/




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *