پزشکی قانونی آماده تهیه بانک اطلاعات ژنتیک مشاغل پرخطر/ تهیه 50 هزار پروفایل ژنتیکی در سال 96
دکتر شجاعی در دیدار رییس سازمان پدافند غیرعامل از مرکز تشخیصی - آزمایشگاهی کهریزک اعلام کرد: با راه اندازی و شروع به کار بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران، سازمان پزشکی قانونی تهیه فایل ژنتیکی کارکنان مشاغل پرخطر را در دستور کار قرار داده است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی کشور، دکتر شجاعی در دیدار رییس سازمان پدافند غیرعامل از مرکز تشخیصی - آزمایشگاهی کهریزک اعلام کرد: با راه اندازی و شروع به کار بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران، سازمان پزشکی قانونی تهیه فایل ژنتیکی کارکنان مشاغل پرخطر را در دستور کار قرار داده است.
وی با اعلام این خبر گفت: در بانک ژنتیک با دو طیف از افراد مواجه هستیم؛ مجرمان سابقه دار و مشاغل پرخطر؛ برای تهیه فایل ژنتیکی مجرمان سابقه دار مصوبه های لازم دریافت و در حال حاضر حدود 10 هزار پروفایل ژنتیکی تهیه و در بانک ذخیره شده است که این فعالیت منجر به کشف سریع جرایم و در نهایت پیشگیری از وقوع جرم خواهد شد.
شجاعی افزود: در مورد مشاغل پرخطر، نیز سازمان پزشکی قانونی آمادگی دارد با توجه به آمار بالای بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه در کشور، با تعامل و همکاری سازمان های ذینفع، اقدام به اخذ نمونه از افراد شاغل در مشاغل پرخطر کرده تا در صورت وقوع هر نوع حادثه، مشابه حادثه پلاسکو، سقوط هواپیما و ... در اسرع وقت نسبت به تعیین هویت جانباختگان اقدام کند.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور از مذاکرات انجام شده با شهرداری تهران برای اخذ نمونه های ژنتیک افراد در معرض خبر داد و گفت: پیرو مذاکرات انجام شده با شهردار تهران، مکاتبات رسمی سازمان ها در حال انجام است.
شجاعی اظهار داشت: بر اساس برآوردها در سال آینده (1396) 50 هزار پروفایل ژنتیکی تهیه و وارد بانک اطلاعات هویت ژنتیک خواهد شد.
سردار جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل نیز در این بازدید گفت: کار سازمان پدافند غیرعامل تشخیص و شناسایی تهدیدات زیستی است.
وی افزود: پزشکی قانونی آزمایشگاه های مجهز و مرجعی دارد، ضمن آنکه بانک هویت ژنتیک را نیز تشکیل داده به همین دلیل می تواند با سازمان پدافند غیرعامل همکاری خوبی در حوزه تشخیص تهدیدات زیستی از مبدأ داشته باشد.
به گفته سردار جلالی اگر تهدیدی از سوی دشمن در حوزه های زیستی شکل بگیرد باید به سهولت قابل تشخیص باشد و با ظرفیت های تشخیصی خوبی که وجود دارد می توانیم آزمایشگاه های تشخیصی را به شکل یک شبکه منسجم فعال کنیم به نحوی که فضای خالی در این زمینه وجود نداشته باشد.
در پایان این دیدار، تفاهم نامه همکاری سازمان پدافند غیرعامل با سازمان پزشکی قانونی به امضای رؤسای دو سازمان رسید.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *