خانواده ها مراقب فضای مجازی باشند/ نمیتوان نسبت به آسیبهای اجتماعی فضای مجازی بیتفاوت بود
صمدی گفت: فضای مجازی و اينترنت به رغم تمام کاربردها و کارکردهای مفید خود، آسیب های اجتماعی خاصی نیز دارد که نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، محمد صمدی بیان داشت: با توجه به رشد روزافزون جرايم اينترنتي و با در نظر گرفتن اين نکته كه جوانان بيش از هر گروه ديگری در مقابل بعضی از اين جرايم آسيب پذير هستند، خانواده ها بايد حساسیت های لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: البته لازم است دستگاه های قانون گذار و مسئولان استراتژي هاي همه جانبه اي را در راستاي آگاهي دادن به اقشار مختلف مردم برای مقابله با جرايم اينترنتی و همچنین استفاده صحيح از تكنولوژی رايانه ای اتخاذ كنند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آوج اضافه کرد: فضای مجازی نیز مانند سایر اقسام تکنولوژی می تواند در بسیاری از موارد مفید واقع شود؛ در این خصوص فضای مجازی بستری را برای نسل نوجوان و جوان فراهم کرده است که می توانند با استفاده از آن در زمینه آموزشی وضعیت بهتری را تجربه کنند.
وی افزود: استفاده از داده ها و اطلاعات گوناگون به منظور انجام فعالیت هاى علمى و پژوهشى، تسریع در روند انجام امور ادارى دانشجویان و دانش آموزان و نیز افراد شاغل، برقرارى سریع ارتباط با اساتید و معلمان، سایر دانشجویان و دانش آموزان به انواع روش های گفتارى، نوشتارى و تصویرى و برقراری ارتباطِ بین دانشگاهی دانشجویان در شهرهای مختلف جهت انجام پروژه های علمی، چاپ نشریات و نیز مباحثه پیرامون مسائل علمی و آموزشی از جمله مواردی است که به عنوان استفاده مطلوب در فضای مجاز می توان نام برد.
صمدی عنوان کرد: اما تسلط کامل والدین بر مهارتهای مربوط به استفاده از رایانه ها و اینترنت، هوشیاری آنها در این رابطه و از سوی دیگر فرهنگسازی برای استفاده صحیح از فضای مجازی ضرورتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: مهارت و آگاهی های والدین در استفاده از فضای مجازی می تواند تاثیر بسزایی در فراگیرى مهارت هاى مختلف زندگى و نیز آموزش هاى مرتبط با تحصیلات و مسائل علمی نسل جوان و نوجوان داشته باشد چرا که استفاده از اینترنت در میان نوجوانان و جوانان در صورتى که نظارت والدین را به دنبال نداشته باشد، می تواند به بستری برای بروز ناهنجاری اخلاقی و رفتاری تبدیل شود.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آوج اعلام کرد: به عبارتی باید در نظر داشت فضای مجازی که می تواند با برنامه ریزی به بستری آموزشی و مفید تبدیل شود، با توجه به ویژگی هایی که دارد می تواند زمینه ساز خطراتی در تمامی سطوح و ابعاد زندگی باشد.
وی تأکید کرد: فضای مجازی و اينترنت به رغم تمام کاربردها و کارکردهای مفید خود، آسیب های اجتماعی خاصی نیز دارد که نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود، تاثیر این آسیب ها به ویژه در نسل در حال رشد کشور حساس تر بوده و دقت بیشتری را می طلبد.
صمدی خاطرنشان کرد: آسيب هاي اجتماعيِ حاصل از ارتباط با اینترنت دامنه وسیعی دارد، طوری که می توان حوزه آسیب های آن را از چندهویتی گرفته تا دسترسي به حساب هاي بانكي، هرزه نگاری، انتشار محتواهای مستهجن، تجاوز به حريم خصوصي افراد و اشاعه خشونت ترسیم کرد.
وی توضیح داد: یکی از کارکردهای مهم و خطرناک این فضا، گفتگوهاي اينترنتي است که به واسطه گسترش استفاده از تلفن های همراه، روز به روز در حال افزایش است، فارغ از اینکه این موضوع بیشتر اوقات فراغت دختران و پسران جوان را به خود اختصاص می دهد و آنها را از پرداختن به امور مفید دیگر باز می دارد؛ به دلیل گمنامی افراد در این فضا، هویت های کاذب و دوگانه ای شکل می گیرد که در آشنایی های رمانتیک مجازی، اکثر اوقات موجب به بازی گرفتن احساسات و سرنوشت افراد در این فضا می شود.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آوج اظهارداشت: عده ای برای جلوگیری از آسیب هایی که فضای مجازی بر جوانان و نوجوانان دارد، منع استفاده از اینترنت را توصیه می کنند؛ اما اين روش اشتباه ترين گزينه در این خصوص است که می تواند به عاملی تحریک کننده در گرايش بيشتر فرزندان به استفاده از اينترنت شود.
وی اظهار کرد: برای کاهش آثار مخرب فضای مجازی باید طریقه استفاده درست از این ابزار را به آنان نشان داد، بنابراین رفتار صحيح والدين و ارائه راهکارهایی که بهترين گزينه جهت تصحيح رفتار کودکان، نوجوانان و جوانان است و بیشتر از آنکه لجبازی فرزند را تحریک کند، موجب راهنمایی و همراهی آگاهانه آنها می شود.
صمدی یادآورشد: برای جلوگیری یا کاهش آسیب های اینترنتی باید به اقدامات پیشگیرانه ای مانند آگاهی بخشی به مردم از طریق رسانه های جمعی، آموزش دانش آموزان و دانشجویان و تصویب قوانین مختلف مبارزه با جرایم اینترنتی نیز توجه کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *