ایجاد دادرسی الکترونیک ضروری است
جمال انصاری با اشاره به مسائل جامعه و ضرورت ارائه خدمات، ایجاد دادرسی الکترونیک را ضروری دانست.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، رئیس کل دادگستری استان قزوین در ادامه بازدیدهای دوره ای، در بازدید از دادگستری محمدیه با اشاره به اینکه ایجاد دادرسی الکترونیک ضروری است ، بیان کرد: رشد فزاینده کاربرد فناوری ارتباطات و اطلاعات در جهان، قواعد حقوقی جدیدی در پی داشته است.
وی ادامه داد: به طوری که در جهت تعامل همه جانبه افراد در استفاده از این فناوری و برقراری امنیت و اعتماد عمومی، نظام دادرسی ویژه ای در مورد آن، از حیث ضمانت اجرای قضایی داخلی و بین المللی شکل گرفته است.
رئیس کل دادگستری استان قزوین اضافه کرد: قواعدی که عموم مسائل حقوق دادرسی خاص خود را در دعاوی اداری، مدنی و کیفری دارد و ادله اثبات دعوای آن نیز در پاره ای از موارد منحصر به فرد است .
وی افزود: در کشور ما نیز به منظور به رسمیت شناختن تسهیلات جدید ارتباطی در امر تجارت و یا به عبارت بهتر در خصوص مبادلات تجاری ملی و بین المللی قانونی تحت عنوان قانون تجارت الکترونیک به تصویب رسیده است که در آن قراردادهای منعقده از طریق واسطه های الکترونیکی، اسناد و ادله الکترونیکی، امضای الکترونیک به رسمیت شناخته شده اند و برخی از جنبه های حقوقی مطرح در بستر تجارت الکترونیک مورد توجه قرار گرفته است.
انصاری عنوان کرد: موضوع دادرسی الکترونیکی در بخش هشتم از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ مورد اشاره قرار گرفته است؛ بخش دادرسی الکترونیک این قانون شامل مواردی از قبیل تشکیل "شورای راهبردی دادرسی الکترونیکی" به ریاست رییس قوه قضاییه، راهاندازی "مرکز ملی دادههای قوه قضاییه" در مرکز آمار و فناوری اطلاعات این قوه به منظور دستیابی روزآمد به آمار و گردش کار قضایی در سراسر کشور، راهاندازی شبکه ملی عدالت با هدف ساماندهی ارتباطات الکترونیکی بین محاکم، ضابطان و دستگاههای تابعه قوه قضاییه و نیز سایر اشخاص حقیقی و حقوقی که در جریان دادرسی، اطلاعات آنها مورد نیاز بوده است.
وی تصریح کرد: این قانون بیشتر در مورد استفاده و نحوه بکارگیری فناوریهای ارتباطاتی و اطلاعاتی در حوزه امور شکلی و اجرایی دادگستری است.
رئیس کل دادگستری استان قزوین خاطرنشان کرد: در گام نخست و اجرای این فرایند سامانه "ثنا" راه اندازی شده است که افراد در مراجعه به دادگستری باید در این سامانه ثبت نام کرده باشند.
وی یادآورشد: دستگاه قضا برای ارائه خدمات روزآمد به صورت مداوم و مستمر تلاش می کند چراکه حرکت به سوی دادرسی الکترونیک ضرورتی انکاناپذیر است.
گفتنی است در این بازدید معاونان آمار و فناوری اطلاعات و اداری و مالی پشتبانی دادگستری کل استان قزوین نیز رئیس کل دادگستری استان را همراهی می کردند که ضمن بررسی وضعیت سیستمی (سمپ) و اتومایسیون اداری و روند رسیدگی پروند ه ها از پروژه ساختمان جدید دادگستری محمدیه نیز بازدید کردند.
یادآور می شود به گزارش معاون فناوری و اطلاعات، روند ابلاغ در پرونده ها در دادگستری شهرستان محمدیه به صورت سیستمی (سامانه ثنا) با پیشرفت 35 درصدی انجام گرفته و مقرر گردید تا پایان سال این ظرفیت به حدود 60 درصد محقق گردد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *