هنر وکالت در سوق دادن پروندهها به سمت صلح و سازش است
حبیبی گفت: در فرهنگ ملی و مذهبی ما صلح و سازش مقدم بر صدور حکم است و وکلا نیز با تکیه بر اعتماد اصحاب پرونده با رعایت حق و عدالت، دعاوی را به سمت صلح و سازش سوق دهند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان یزد، محمدرضا حبیبی رئیس کل دادگستری کل استان یزد، در آیین تحلیف وکلای جدید پایه یک دادگستری این استان اظهار کرد: صدور حکم در پروندههای قضایی به طور معمول کینهها را از بین نمی برد و علی القاعده یک طرف دعوی ناراضی باقی میماند که از این رو اگر بتوان در تمامی دعاوی ضمن شناخت حق و اجرای عدالت، پرونده را با تراضی طرفین و به صلح و سازش ختم کرد اقدام مثبت و ماندگاری انجام گرفته است
وی با اشاره به جایگاه وکیل در پرونده ها و شأن و منزلت و اعتماد مردم به این قشر شریف، تصریح کرد: به ویژه در پروندههای دعاوی خانواده، وکلا میتوانند نقش حائز اهمیت و مشاوری معتمد را ایفا کنند که پرونده و دعاوی خانوادگی به سمت آشتی و حل و فصل با صلح پیش برود.
این مقام قضایی خاطر نشان کرد: آسیب اجتماعی طلاق یک آسیب اجتماعی بزرگ و فراگیر است که اگر همه ما در این مسئله احساس مسئولیت نکنیم و در اقدامات پیشگیرانه با جان و دل مشارکت نکنیم بدون تردید یک روز تبعات یک نظام اجتماعی از هم گسیخته دامن همه ما را خواهد گرفت.
وی به نقش وکلا در شناخت حق و اجرای عدالت در پروندههای قضایی اشاره کرد و گفت: جمله معروف وکیل و قاضی دو بال فرشته عدالتند به همین نکته اشاره دارد که باید هر دو برای شناخت ابعاد و زوایای پرونده تلاش کنند تا در آخر کار رأی صادره و حکم دادگاه به احقاق حق و اجرای عدالت ختم شود.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان یزد بر هماهنگی و تعامل وکیل و قاضی در پرونده های قضایی تأکید کرد و ابراز داشت: پرواز فرشته عدالت با هماهنگی و همراهی دو بال امکان پذیر است و این به معنای تمکین وکیل از قاضی و یا بر عکس آن نیست بلکه به معنای التزام و پایبندی هر دو به سوگندی است که یاد کرده اند و عدم انحراف از مسیر عدالت، قوانین و حق و حقیقت است.
وی یادآوری متن سوگند را به صورت هر روزه از سوی وکلا خواستار شد و گفت: در نظر داشتن متن سوگند و تزکیه نفس به صورت دائمی می تواند تعالی شما را به دنبال داشته باشد و از لغزش و خطا مصون کند.
حبیبی، تقبل پروندههای ساده و کم حجم را در ابتدای کار وکالت به وکلای جوان پیشنهاد داد و اظهار کرد: ساده و سبک کار کردن و قبول پروندههای ساده و کم حجم در ابتدای تجربه وکالت می تواند راه را برای حضور قوی و اثر گذار در پروندههای مهم و سنگین تر هموار کند.
وی سوال از افراد با تجربه و مشورت گرفتن را به عنوان توصیه به وکلای تازه کار مطرح کرد و گفت: سوال کردن و مشورت گرفتن، از مفاخر فرهنگ اسلامی است و وکلای جوان میتوانند با مشورت با افراد با تجربه در مسیر عدالت و شناخت حقیقت گام بردارند.
رئیس کل دادگستری استان یزد، توجه به علم آموزی و جدید ترین مصوبههای قانونی را از شاخصههای وکلای خوب ذکر کرد و گفت: وکیل نباید بعد از اتیان سوگند که به صورت رسمی به جرگه وکلا پیوسته است خود را بی نیاز از دانش روز در زمینه تخصصی خود بداند و ارتباط خود را با مراکز علمی و دانشگاهی قطع کند.
شایان ذکر است در پایان این مراسم با حضور تنی چند از وکلای با سابقه و مسئولان عالی قضایی استان یزد آیین تحلیف وکلای جدید برگزار شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *