فرهنگ حمایت از ایده در کشور وجود ندارد
الفت با بیان این که باید از طرحهای جشنواره ایدهها و فرصتها حمایت کرد،گفت: هنوز فرهنگ حمایت از ایده در کشور وجود ندارد و مدیریت ریسک کشور هنوز به این درجه نرسیده است که از طرحها استقبال مالی کند.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی قوه قضائیه، محمدباقر الفت معاون اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در اختتامیه دومین جشنواره ایدهها و فرصتها با اشاره به این که جوانان کشور به خوبی در این عرصه وارد شدند و کارهای بسیار خوبی ارائه شده است، اظهار کرد: دنیا در امر پیشگیری به جامعه، سازمانهای جامعهمدار، سمنها و تشکلها، تشکلهای مردمی، افکار و ایدههای مردم مراجعه میکند و آنها را به کار میگیرد زیرا این طرحها برآمده از نیاز واقعی جامعه و حاصل از درک صحیح موضوعاتی هستند که در جامعه جریان دارد.
وی افزود: شاید ما به عنوان حاکمیت نتوانیم به عمق بعضی از مسائلی که در جامعه رخ میدهد، پی ببریم ولی مردم با نگاه اجتماعی خوب و مصلحی که دارند، میتوانند راهکارها و ایدههای خوبی را به ما ارائه بدهند تا فرصتها و ظرفیت هایی که وجود دارد و از نگاه ما مغفول مانده را شفاف کنند و ما را تشویق کنند که به آن فرصتها بیشتر توجه کنیم.
الفت خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۴۲ زمانی که امام خمینی(ره) نهضت را پایهگذاری میکردند، فرمودند یاران ما در گهوارهها هستند. همانهایی که قطعا این نهضت را به ثمر میرسانند. ای کاش امام خمینی بودند و میدیدند که بعد از پیروزی نهضت کسانی که قدم به عرصه گذاشتند، امروز در اصلاح جامعه موثر هستند و در کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از جرایم سنتی و جرایم نوین طرحهای بسیار خوبی را ارائه میدهند.
وی امید نظام را پایداری و استمرار قسط و عدل مبتنی بر همین طرحها و فعال کردن همین ایدهها دانست و گفت: امیدوارم که دستگاههای حمایت کننده از جشنواره به رسالت خود در این مقطع پی ببرند و از این طرحها استقبال کنند و به آقای جعفری عرض کردم خوب است خودمان این طرحها را در ابتدا حمایت کنیم. هنوز فرهنگ حمایت از ایده در کشور وجود ندارد. مدیریت ریسک کشور هنوز به این درجه نرسیده که از طرحها استقبال مالی کند.
معاون اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در ادامه افزود: به طرحها در اثر استقبال و حمایت باید شتاب داده شود و برای تکمیلشدنشان حرکت کنیم. همچنین برای بالا بردن روحیه و انگیزه طراحان اقدامات عملیاتی صورت بگیرد. خوب است ما در قوه این طرحها را بپذیریم. با طراحانشان قرارداد ببندیم و طرحهای آنها را در همین حد و همین سطح خریداری کنیم و از آنها بخواهیم طرحها را در اثر قراردادی که با آنها میبندیم ظرف مدت مشخص مثلاً یک سال تکمیل و عملیاتی کنند.
وی اظهار کرد: ما میتوانیم آن طرحها را با یک ارزش افزوده با قیمت بالاتری نسبت به امروز واگذار کنیم و بفروشیم و سودش را به طراح بدهیم. دنبال سود آنها نیستیم اما به عنوان یک کار نهادینه قطعاً افرادی که در این جمع حاضر شدند نمونهای از انبوه طراحان و انسانهای مبدع و خلاقی هستند که هوش و ذکاوت سرشار دارند. این نمونه نباید ما را به جریان جشنواره محدود کند بلکه باید آگاه باشیم افراد دیگری پشت سر این جمع هستند و میتوانند طرحهای موثری به ما بدهند.
الفت با بیان این که خواهشمندم موجبات اتصال و خرید طرحها فراهم شود، عنوان کرد: حتی میتوانیم در برنامه ۹۶ چند نمونه از این طرحها را به عنوان مصوبه داشته باشیم تا هم اعتبارات لازم را به آن اختصاص دهیم و هم بتوانیم آنها را عملی کنیم. اجرای این طرحها هم به صورت پیشگیرانه است. همان قسمتی که میگویند در حوزه پیشگیری چه اقدامی صورت گرفته است که سبب کاهش ورودی پروندههای کیفری یا حقوقی به دادگاه شد. اجرای این طرحها همان کارهایی است که مردم به دنبال آن هستند و ما باید آن را به مردم نشان دهیم.
وی ضمن تبریک به حضور دانشآموزان خوب، باهوش و فرهیخته در منطقه کیش که جمعیت هفت هزار نفری از این دانشآموزان در کیش مشغول تحصیل هستند، گفت: این دانشآموزان علاوه بر تحصیل علم زمینه خوبی برایشان فراهم است که میتوانند طرحهای خود را در حوزه اجتماعی و اقتصادی در قالب موضوعات مورد علاقه ارائه دهند. قطعاً طرحهایی داریم که میتوانیم از ظرفیت کیش برای اجرای آن استفاده کنیم. برای نمونه طرح «نماد» که امیدواریم آقای زنگنه نظام مراقبت دانشآموزی را با ظرفیتی که وجود دارد ارائه کند. هر چند که این طرح ملی است و ۱۳ دستگاه در اجرای آن مشارکت دارند و آقای منتظرالمهدی گزارش کامل از طرح و اجرا و فرآیند تصویبش را در اختیار دارند.
معاون اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به هماهنگی که میان دستگاههای ایجاد شده و احساس مشترک مسئولین کشوری و منطقهای در بحث پیشگیری از وقوع جرم و آسیبها به وجود آمده است، اظهار کرد: به فرموده مقام معظم رهبری تمام توان کشور باید به سمت کاهش آسیبها برود. ایشان فرمودهاند در این ارتباط شاید چند ده سال کمتوجهی شده و کشور آسیبهای جدی دیده است. لازم است در یک تعامل و هماندیشی و همراهی صمیمانه و موجدانه تلاش واحدی با حرکت واحد به منظور جلوگیری از حرکتهای بخشی و جزیرهای و همچنین جلوگیری از اقدامات موازی و خنثیکننده و اتلاف منابع مادی و معنوی کشور صورت گیرد تا سریعتر گذشته زیانبار را ترمیم کنیم و جلوی ورود زیان را بگیریم.
الفت افزود: شاید کشور بیشتر از این تحمل ورود آسیبها را نداشته باشد. همچنین تحمل پرداخت زیانهای اجتماعی در کشور وجود ندارد. انشاءالله وضعیت مطلوبی که در حال حاضر پیش آمده است، عملیاتیتر شود و اثرش را در فعالیتها و روابط اجتماعی شاهد باشیم تا در راستای آن کشور را به سمت نشاط، پویایی و شادی خانوادهها سوق دهیم.
وی در پایان اظهارامیدواری کرد که هر چه بیشتر با معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم و سایر معاونتهایی که در حوزه مسائل اجتماعی شکل گرفته روابط خود را تقویت کنید. پیشگیری از وقوع جرم وظیفه همگانی است اگر با تعداد بیشتر این افراد در این عرصه فعالیت کنیم، به طور یقین موفقیت آسان تر و سریع تر اجرا میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *