بررسی نقش زنان در خانواده و جامعه فارغ از جناح های سیاسی / لزوم تسریع در تعیین تکلیف بیمه زنان خانه دار
نمایندگان زن ادوار و اعضای فراکسیون زنان مجلس بر تسریع در تعیین تکلیف بیمه زنان خانه دار شهری و روستایی و همچنین جلوگیری از تبعیض جنسیتی تاکید کردند.
به گزارش گروه سیاسی به نقل از خانه ملت؛ نشست هم اندیشی نمایندگان زن ادوار مجلس شورای اسلامی امروز عصر ( 11 بهمن ماه ) با حضور اعضای فراکسیون زنان مجلس برگزار شد که در این جلسه پروانه سلحشوری به عنوان رئیس فراکسیون زنان مجلس، گفت: حضور نمایندگان ادوار زن مجلس در نشست امروز این نوید را می دهد که بتوان از این طریق یک گفتگوی جدید را شروع کنیم البته با همکاری تعدادی از نمایندگان پیگیر طرحی به نام گفت و گوی ملی هستیم تا از طریق همدلی و همراهی بتوان بر مشکلات بسیار زیادی که کشور را در برگرفته است فائق آییم.
باید مسائل زنان را فراتر از حزب و گروه دید
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه باید مسائل زنان را فراتر از حزب و گروه دید، افزود: اگر موفق شویم کاری را که شروع کردیم ادامه دهیم می توان گام های مثبتی را در حوزه زنان در آینده برداریم.
پیشنهاد تشکیل مجمع ادوار زن مجلس
وی با پیشنهاد تشکیل مجمع ادوار زن مجلس، گفت: اگر بتوان مجمع نمایندگان زن را به عنوان اینکه پشتوانه برای تمامی مجالس نه تنها این مجلس تشکیل دهیم در رفع مشکلات زنان می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: انتظار می رود بتوان از تجارب نمایندگان زن ادوار مجلس در جهت رفع مشکلات زنان جامعه استفاده کنیم و این تفاهم و همدلی چراغ راهی باشد برای سه سال باقیمانده از مجلس دهم؛ امیدواریم این جلسات در تمامی ادوار تدوام داشته باشد و تنها به چند جلسه منتهی نشود.
این جلسات باید در جهت ارتقا و تعالی جایگاه زنان و بدون هیچ انگیزه سیاسی باشد
فاطمه ذوالقدر دیگر عضو فراکسیون زنان مجلس، گفت: این جلسات باید در جهت ارتقا و تعالی جایگاه زنان و بدون هیچ انگیزه سیاسی و به صورت فراجناحی در جهت رسیدن به اهداف والای زنان جامعه باشد.
در ادامه شهربانو امانی نماینده ادوار مجلس، یادآور شد: بسیار خوشحالم که در آستانه سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی این جلسه هم اندیشی برگزار شد و این بسیار نویدبخش است؛ در گذشته به دنبال برگزاری چنین جلساتی بودیم اما میسر نشد؛ امیدواریم تمامی نمایندگان زن ادوار مجلس در این جلسات حضور داشته باشند و همچنین با همکاری و همراهی مسائل زنان را در چنین جلساتی طرح کنیم و به ویژه حقوق شهروندی که به تازگی ابلاغ شده بخش هایی را که نیاز به اصلاح دارد و رئیس جمهور یادآور شدند که اگر نیاز به اصلاحاتی باشد به ما ابلاغ شود و همچنین حقوق حقه زنان را تحقق بخشیم.
وی ادامه داد: باید ساختاری را منهای گرایشات سیاسی دنبال کنیم و در راستای این هدف پیش برویم و در این رابطه کارگروهی تشکیل شود تا مسائل مطرح شده را پیگیری کنند.
فائزه هاشمی دیگر نماینده زن ادوار مجلس، گفت: جریان ائتلاف اسلامی زنان که در زمان دولت احمدی نژاد تشکیل شد با حضور اصلاحطلبان و اصولگرایان فارغ از مسائل سیاسی، موارد و مسائل را بررسی و جلسات را برگزار میکردند که عملکرد خوبی داشت.
در مسائل زنان جناح بازی و اصلاح طلب و اصول گرا را ملاک قرار ندهیم
وی ادامه داد: امیدواریم این جلسات با همراهی و همکاری تداوم داشته باشد زیرا زنان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند و در مسائل زنان جناح بازی و اصلاح طلب و اصول گرا را ملاک قرار ندهیم چرا که مردان همه متحجر هستند و اصلاح طلبی در این میان معنا ندارد.
مبارزه برای حقوق زنان باید دائمی باشد
وی با بیان اینکه مبارزه برای حقوق زنان باید دائمی باشد، گفت: برای حل این مشکل باید چند محور اساسی در دستورکار قرار بگیرد و ضمن آن چنین نشستهایی دستور مشخصی داشته باشند. اگر دستورکار مشخصی برای چنین جلساتی وجود نداشته باشد، برگزاری چنین جلساتی دیگر فایدهای ندارد، اما با توجه به اینکه یکی از خانمها گفت که فارغ از مسائل سیاسی به مشکلات پرداخته شود باید بگویم مگر میشود فارغ از مسائل سیاسی باشد؟ مجلس محورش بر پایه سیاسی است. اصولاً برای حل مشکلات مختلف از جمله مسائل زنان مقدماتی لازم است با همدلی و همفکری این مقدمات فراهم شود که نیاز است تلاشهایی در این زمینه صورت گیرد و اگر در این میان ملاک اصلی قانون باشد یعنی قانون را شاخص قرار دهیم دیگر کسی خارج از آن نمیتواند کاری انجام دهد.
در ادامه این نشست مصوری منش دیگر نماینده زن ادوار مجلس، گفت: پیشنهاد رئیس فراکسیون زنان مجلس را برای برگزاری چنین جلسه ای به فال نیک می گیرم؛ موضوع زنان فراجناحی نیست؛ اغلب مردان این مرزو بوم سنتی هستند و دیدگاه های سنتی نسبت به زنان دارند از این رو اگر ما زنان نتوانیم در این رابطه وحدت نظر پیدا کنیم نخواهیم توانست حرکتی در این حوزه انجام دهیم.
اگر زنان وحدت نظر داشته باشند به اهداف والا می رسند
وی افزود: اگر زنان وحدت نظر داشته باشند به اهداف والا می رسند متاسفانه سرمایه های اجتماعی در حال کاهش است و اختلاف نظر ها و سوء نظرها افزایش یافته است اگر خانم های بتوانند پیشرو موضوع گفت و گوی و وحدت ملی باشند و این گفتمان را رایج کنند و نشست هایی را میان مردان و زنان اصولگرا و همچنین اصلاح طلب برگزار کنیم راهگشای مناسبی برای رفع مشکلات است.
زنان در خانواده نقش اصلی همدلی و همراهی را ایفا می کنند
مصوری منش با بیان اینکه زنان در خانواده نقش اصلی همدلی و همراهی را ایفا می کنند، تصریح کرد: اگر بتوانند چنین نقشی را هم در جامعه بازی کنند به طور قطع این اختلاف نظرها که متاسفانه امروزه در جامعه شدت پیدا کرده است خواهند توانست آن را به همدلی و وحدت ملی تبدیل و تاثیر مناسبی در جامعه ایجاد کنند.
همه با هم در یک گفتمان ملی برای حل مشکلات پیش رو قدم برداریم
پروانه مافی عضو فراکسیون زنان مجلس دهم، یادآور شد: چیزی که نگاه ما را به آینده روشن می کند این است که آینده سختی پیش رو داریم؛ شرایط اقتصادی، کسب و کار واشتغال، بین المللی و اجتماعی ما را به این نتیجه می رساند که شرایط سختی را پیش رو داریم و جهاد و مجاهده ویژه این شرایط است؛ باید که از خود و ایده هایمان عبور کنیم و همه با هم در یک گفتمان ملی برای حل مشکلات پیش رو قدم برداریم.
وی افزود: این حرکت در مجلس دهم آغاز شد و خرسندیم که زنان مجلس دهم در آغاز کار توفیقی را داشتند که تنظیم سند برنامه ششم آغاز راه فعالیت ما بود که برا ما که هنوز با فضای مجلس آشنا نشده بودیم اما درگیر برنامه شدیم.
مافی ادامه داد: نمایندگان زن مجلس تلاش داشتند که در این برنامه بروز و ظهور خوبی داشته باشند؛ در فراکسیون زنان پذیرای همه گونه پیشنهاد از سوی شما هستیم و به معنای این نیست که فضای کارشناسی در فراکسیون زنان تنگ است بلکه روز به روز این فضا در حال تکامل است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: انتظار می رود نمایندگان زن ادوار مجلس وقت بیشتری بگذارند و پیشنهادات خود را به فراکسیون زنان ارائه دهند تا از این پیشنهادت بتوان نهایت استفاده را برد و از تجارب شما استفاده کنیم تا تجربیان شما را دیگر تجربه نکنیم.
نیره اخوان دیگر نماینده ادوار مجلس، با یادآوری مصوبات مجالس گذشته مانند بحث مرخصی زایمان و تعیین 110 سکه پرداخت مهریه گفت: از جمله موضوعاتی که باید به آن بپردازیم بیمه زنان بدون سرپرست، بدسرپرست و زنانی که شوهر آنها شاغل نیستند است که انتظار می رود با اهتمام به دنبال عملیاتی کردن این موضوع باشیم.
سکینه الماسی عضو مجمع نمایندگان مجلس دهم در ادامه افزود: اگر تلاش های شبانه روزی شما نمایندگان ادوار و تجارب و آزمون و خطای شما نبود به طور قطع مردم به ما اعتماد نکرده و به ما رای نمی دادند؛ امیدواریم تلاش و اهتمام ویژه ای در جهت تحقق اهداف زنان داشته باشیم.
سکینه عمرانی دیگر نماینده ادوار زن نماینده مجلس، افزود: این جلسات می تواند خروجی خوبی داشته باشد و علیرغم همه مباحث سیاسی می توانیم یک هدف والا را در راستای حمایت های قانونی از بانوان داشته باشیم.
وی ادامه داد: حمایت های قانونی از زنان باید در مسیری باشد که زنان بتوانند به اقتصاد خانواده کمک کنند و در عین حال فاصله ای میان خانواده و بانوان ایجاد نشود؛ امیدواریم دولت بتواند منابع اجرای قوانین حوزه زنان و خانواده را تامین کند.
صدیقی دیگر نماینده ادوار زن مجلس در ادامه یادآور شد: این جلسات باید ادامه داشته و پایدار باشد در این رابطه زمان و منابع اندک است و همه ما گرفتاری های زیادی داریم باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم که این جلسات ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: داشتن دبیرخانه دائمی که دبیر آن از کارکنان مجلس باشد و یکی از وظایف دبیرخانه می تواند پیگیری قوانین اجرا نشده، ناقص اجرا شده باشد، تعیین کارگروه های تخصصی که کوچکترین تقسیم بندی آن در مورد اشتغال، فرهنگی و اجتماعی و حقوقی و قضایی باشد، داشتن پشتوانه های علمی و تحقیقی برای اظهارات مطرح شده، اولویت بندی مسائل و مشکلات، مساله نظارت، و اعتماد سازی از جمله نکات مهمی دانست که باید برای رفع مشکلات حوزه زنان و خانواده در این جلسات به آن توجه داشته باشیم.
رفعت بیات دیگر نماینده ادوار زن مجلس، گفت: بهتر است نمایندگان زن ادوار مجلس در هر کمیسیونی که حضور داشتند مشاور همان کمیسیون و همچنین فراکسیون زنان هم نمایندگان اتاق فکر مجالس شوند تا بتوان برای حل مشکلات زنان اقدام کنیم.
وی افزود: باید در قالب چارچوب قانون اساسی و رهنمودهای رهبری بتوان مشکلات و عدم اجرای قوانین حوزه زنان را پیگیری کنیم.
عفت شریعتی دیگر نماینده ادوار مجلس، گفت: در مجالس اول تا الان دستاورهای قابل توجهی در حوزه زنان داشتیم انتظار می رود فراکسیون زنان مجلس دهم بازنگری را در طرح ها و لوایحی که در مجالس مختلف تاکنون پیرامون مسائل زنان مصوب شده یا نشده است داشته و قوت ضعف و قوت آنها را سنجیده تا سیر تکاملی را داشته باشند.
زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند
وی با بیان اینکه زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، ادامه داد: در نهاد قانونگذاری باید تعداد قابل توجهی از زنان کشور را داشته باشیم که تاکنون به این شکل نبوده است؛ انتظار می رود فراکسیون زنان مجلس با توجه به شاکله جدیدی که از تجربیات نمایندگان ادوار هم استفاده می شود نگاه همدلی و همگرایانه و نگرش زن به زن در سطح کشور داشته باشیم که اگر این گونه باشد طبیعی است که زنان به هم اعتماد می کنند و کارهای خود را به زنان مجلس که امین آنها هستند می سپارند؛ جمعیت قابل توجهی از زنان را زنان خانه دار تشکیل می دهند که به صورت جدی لازم است که در جهت تحقق بیمه زنان خانه دار شهری و روستایی اقدامات مناسب انجام شود.
پروین سلیحی دیگر نماینده ادوار مجلس، گفت: علاوه بر تصویب قوانین از جمله شئونات نمایندگان شان نظارتی آنها است که می توانند در تمامی امور کشور دخالت کنند؛ مشکلات زنان با مشکلات سیاسی گره نخورده است که بخواهیم بر آن اساس عمل کنیم و شان نمایندگی ایجاب می کند که مشکلات را شناسایی و اولویت بندی کنیم و تنها به قشر خاصی توجه نکنیم البته متقاعد کردن نظر آقایان در ارتباط با مسائل زنان کار ساده ای نیست و همه آنها در این رابطه وجه اشتراکی را دارند.
زهرا ساعی دیگر عضو فراکسیون زنان مجلس دهم، گفت: از تک تک نمایندگان زن ادوار مجلس به دلیل تصویب طرح ها و قوانین حوزه زنان تشکر می کنم؛ متاسفانه در حوزه زنان نگاه جنسیتی در کشور ما مطرح است که این خود آسیب بزرگی بوده و این نگاه نگاه ملی نیست و به همین دلیل نیروهای باتجربه اندک زن مجلس برای تصویب مسائل مرتبط با زنان باید همیشه به دنبال جلب رضایت نمایندگان مرد برای تصویب لوایح باشند؛ خوشبختانه در مجلس دهم تعداد اعضای فراکسیون زنان افزایش پیدا کرده و نگاه اعتدالگرایی در این مجلس حاکم است.
لطماتی که به کشور وارد شده ناشی از افراطی گرایی بوده است
او ادامه داد: لطماتی که به کشور وارد شده ناشی از افراطی گرایی بوده است و حوزه زنان هم از این مساله خارج نیست؛ آیت الله هاشمی همیشه بر اعتدال گرایی تاکید داشتند و این موضوع را در جلسه ای که فراکسیون زنان به ملاقات ایشان رفتیم به ما متذکر شدند که بدون نگاه افراطی مسائل زنان را پیش ببریم.
فاطمه کروبی دیگر نماینده ادوار مجلس از تشکیل نشست هم اندیشی زنان تشکر کرد و گفت: مسئله گفتوگوی ملی که مطرح شد موضوع خوبی است و چنانچه سرلوحه کارمان باشد با آن وفاق ملی حاصل می شود.
انتقاد از شیوع آسیب های اجتماعی
کروبی با انتقاد از شیوع آسیب های اجتماعی، گفت: تهدید هویت دختران جوان، افزایش آمار طلاق و همچنین مسئله بازنشستگی از جمله مشکلات حوزه زنان است؛ انتظار می رود در قوانین دارای اشکال بازنگری شود.
از برکات این نشست ها نه تنها زنان بلکه مردان باید بهره مند شوند
الهه کولایی نماینده ادوار مجلس در ادامه گفت: امیدوارم از برکات این نشست ها نه تنها زنان بلکه مردان هم بهره مند شوند، چرا که بحث فراتر از حقوق زنان است. با توجه به اینکه در آستانه انقلاب قرار داریم ذکر این نکته قابل توجه است که زنان در تمام فراز و فرودهای انقلاب نقش تعیین کنندهای داشتند. در حال حاضر در شرایطی هستیم که زنان میتوانند در حوزه های مختلف نقش ایفا کنند.
مسئله زنان یکی از سیاسیترین مسائل جامعه است
وی افزود: مسئله زنان یکی از سیاسیترین مسائل جامعه است و نمی توانیم آن را از سیاست جدا کنیم، چرا که رای زنان همواره به عنوان نیمی از جامعه تاثیرگذار بوده؛ در حال حاضر به جز شمال اروپا همه جای دنیا حوزه سیاست یک حوزه مردانه است. اما زنان تلاش کردند تهدیدها و خطرها را رفع کنند.
کولایی یادآور شد: نشستهای زنان ادوار بعد کاربردی پیدا کند تا دوره های مختلف قانونگذاری ساماندهی شود و تصریح کرد: متاسفانه در برخی دوره ها این روندها مخرب بودهاند. مثلا نمیتوانیم نقش مجلس هفتم و هشتم در چند همسری و ازدواج متعدد را در فروپاشی خانواده نادیده بگیریم. باید بحث را بر پایه واقعیت ها قرار دهیم و به این مسئله نیز توجه کنیم که مجلس میتواند همچنان اثرگذار باشد و همچنین از مجموعه زنان به عنوان اتاق فکر استفاده شود و همچنین هیات رئیسه مجلس از این اقدام فراکسیون زنان حمایت کند.
حمیده زرآبادی عضو فراکسیون زنان مجلس دهم، گفت: تشکیل این جلسات ایده بسیار خوبی است؛ به نظر می رسد داشتن نقشه و مسیر راه و الویت بندی جز اصولی ترین پایه است است که می تواند به بهبود این جسات کمک کند.
وحیده علایی طالقانی دیگر نماینده ادوار زن مجلس با یادآوری حضور خود در زمان جنگ و داروسازی در جبهه ها گفت: از زمان انقلاب 37 سال گذشته و فرهنگ زنان به جای اینکه رو به تعادل برود رو به اضمحلال رفته است که این مسئله را می توانیم از دیدن خانم هایی که در خیابان ها هستند متوجه باشیم؛ اگر اجازه می دادند بار دیگر به در مجلس حضور یابم گذاشتن نهج البلاغه در معرض دید هر نماینده را باب می کردم تا نمایندگان بدانند در ابتدا باید قوانین را زیرورو کرد و سپس قانون تصویب کنیم و وقت مردم را نگیریم.
طالقانی ادامه داد: تشکیل فراکسیون محیط زیست ایده من بود و بر همین اساس خانم ها در این زمینه مدخل هستند و میتوانند در توجه به محیط زیست دخالت داشته باشند.
وی ادامه داد: برخی از قوانین فعلی در دوره های قبلی نیز مطرح شده بود بهتر است در این باره وقت را تلف نکنیم و اصلاحاتی را انجام داده که یک روز صرف یک کلمه و تبصره نشود.
طالقانی در ادامه با اشاره به حادثه پلاسکو خطاب به ریاست بنیاد مستضعفان، گفت: آقای سعیدی کیا از قید زمین بنیاد مستضعفان بگذرید و آن را به پارک تبدیل کنید بهتر است چند درخت به یاد شهدای ایثارگر آتش نشان در این زمین بکارید.
نوبخت دیگر نماینده ادوار مجلس در ادامه بر لزوم استفاده از تجربیات گذشتگان تاکید کرد و گفت: طرح ها و لوایح حوزه زنان که مصوب نشده باید پیگیری شود؛ مسائل زنان را می توان فراجناحی نگاه کرد و قوانین را اصلاح کرد.
هاجر چنارانی عضو فراکسیون زنان مجلس، با بیان اینکه ای کاش رئیس مجلس یا اعضای هیات رئیسه در این نشست حضور داشتند، گفت: متاسفانه از تمامی زنانی که تا امروز در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند تنها یک زن توانسته به منصب ریاست برسد.
وی با یادآوری آمار حضور زنان در مجلس بر افزایش این آمار تاکید کرد و گفت: به دنبال این هستیم که حداقل یک سوم از کرسی های مجلس متعلق به زنان باشد.
فاطمه حسینی عضو فراکسیون زنان مجلس دهم، در ادامه یادآور شد: امیدواریم با تداوم این جلسات از حضور نمایندگان ادوار زن به عنوان پیش قراولان این عرصه استفاده کنیم؛ در حوزه زنان جا برای کار است و باید تلاش شود زنان از ما انتظار دارند؛ باید در راستای استحقاق حقوق زنان کشور گام جدی برداریم؛ نگاه های تبعیض جنسیتی باید در تصمیم گیری ها زدوده شود و این موضوع میسر نمی شودفقط با تلاش ما نمایندگان زن.
در ادامه حسن زمانی رئیس مرکز نمایندگان ادوار و مشاور دکتر لاریجانی ضمن بیان اینکه رئیس مجلس به دلیل حضور در جلسه دیگری نتوانسته در این جلسه شرکت کند، گفت: مرکز امور نمایندگان مجلس بعد از بیست سال پیگیری ، امسال رسمیت پیدا کرد و حالا نمایندگان ادوار در مجلس تشکیلات مصوبی دارند؛ تعدادی مدیر، کارشناس و واحدهای مختلف نیز برای سرویس دهی این نمایندگان پیش بینی شده و مکانی در بالای درمانگاه مجلس به آنها اختصاص داده شده که در حال تجهیز است.
وی با اشاره به اظهارات چنارانی، افزود: پیشنهاد می کنم برای مجلس آینده طوری برنامه ریزی شود که نه یک سوم را هدف قرار دهیم که به آن نرسیم و نه همین تعداد فعلی را در نظر بگیریم، به دنبال آن هستیم طوری برنامه ریزی شود که حداقل 30 نفر خانم در مجلس داشته باشیم که با تلاش درآینده این میزان به یک سوم برسد.
حضور نیروهای جوان در مجلس مایه خرسندی است
در پایان این نشست اعظم طالقانی دیگر نماینده ادوار، با بیان اینکه حضور نیروهای جوان در مجلس دهم مایه خرسندی است، گفت: امیدواریم جوانان از تجربه ما استفاده کنند و با صبر و تسامح و حوصله بتوانند اهدافشان را برای منافع ملی پیش ببرند. آقایان به این نتیجه رسیده اند که با هم تسامح داشته باشند امیدوارم خانم ها نیز به چنین نتیجه ای برسند.
در شرایط جهانی امروز باید هوشیار باشیم
وی با بیان اینکه در شرایط جهانی امروز باید هوشیار باشیم، گفت: ممکن است کسانی در لباس دین و مذهب هستند ممکن است به نظام و مملکت ضربه بزنند؛ تجربه به ما آموخته که اگر بخواهیم موفق باشیم باید اغماض داشته باشیم و با گذشت، صداق و خلوص بتوانیم جمع مان را حفظ کنیم؛ در حال حاضر من مطرح نیست بلکه مملکت، دین و ملت مطرح است؛ باید در مسائل مملکت فنا باشیم همانطور که در خدا فنا هستیم و از تجربیات یکدیگر استفاده کنیم.
لازم به ذکر است نمایندگان حاضر در این نشست حادثه تلخ پلاسکو و همچنین درگذشت آیت الله هاشمی را تسلیت گفتند
همچنین در پایان این نشست با اهدای لوح تقدیر از نمایندگان ادوار مجلس تجلیل شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *