انفجار تانکر گازوئیل باعث ریزش پلاسکو شد/ لوایح و طرحهایی برای کاهش خسارات حوادث غیرمترقبه در دست بررسی داریم
عضو هیأت رئیسه کمیسیون شوراهای مجلس با تشریح دستورجلسه این کمیسیون گفت: قرار است در لایحه بودجه ۹۶ ردیف مستقلی برای تجهیز و بروزرسانی آتش نشانی در نظر بگیریم.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی به نقل از خانه ملت؛ اصغر سلیمی به تشریح جلسه امروز (یکشبنه، 10 بهمن ماه) کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس پرداخت که درباره بررسی ابعاد حادثه ساختمان پلاسکو بود و گفت: این جلسه با حضور معاون پیشگیری آتش نشانی کشور، معاون عملیاتی سازمان آتش نشانی، مدیرعامل آتش نشانی، معاون راه و شهرسازی، معاون مقررات ملی سازمان، معاون سازمان مدیریت بحران، مشاور شهردار تهران و قائم مقام وزارت کشور برای بررسی ابعاد مختلف حادثه ساختمان پلاسکو از قبل از آن تا بعد از ماجرا صورت گرفت.
ساختمان پلاسکو برای فعالیتهای اداری ساخته شده و تجاری نبود
نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در این جلسه درباره نحوه اقدامات وزارت کشور، آتش نشانی، شهرداری، وزارت بهداشت، اورژانس کشور، سپاه و ارتش گزارش هایی ارائه شد، عنوان کرد: در این جلسه زمینه های به وجود آمدن حادثه تشریح شد.
وی افزود: احداث ساختمان پلاسکو از سال 1337 شروع شد و در سال 1341 پایان یافت اما هیچ گاه پایان کار نگرفت ضمن اینکه این ساختمان جهت مصارف اداری احداث شده بود که بعدها کاربرد تجاری پیدا کرده در حالی که مجوز فعالیت تجاری را نداشت.
ادامه روند تحقیقات برای علتیابی دقیق شروع حادثه
سلیمی در خصوص علت حادثه آتش سوزی عنوان کرد: به علت مشکلاتی که در تأسیسات برقی طبقات فوقانی پلاسکو صورت گرفت، آتش سوزی رخ داد البته هنوز تحقیقات در این زمینه در حال ادامه بوده و نهایی نشده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: آتش نشانان موفق شده بودند آتش را مهار کنند اما با توجه به اینکه سقف ها دارای فوم هایی بود باعث افزایش آتش شده در حالی که تصور می شد آتش کنترل شده از سوی دیگر دلیلی که باعث ریزش ساختمان شود وجود دو تانکر گازوئیل در طبقات بالا به همراه کپسول های گاز برای پخت و پز بود که باعث انفجارهای بزرگتر و ریزش ساختمان شد.
مالکانی که حاضر به خروج از پلاسکو نمیشدند
وی اضافه کرد: البته یک دقیقه قبل از حادثه ریزش بود که آتش نشانی دستور تخلیه ساختمان را داده اما متأسفانه برخی افراد و مالکان حاضر به تخلیه ساختمان نمی شدند و قصد داشتند تمام مدارک، اسناد و پول های خود را خارج کنند.
سلیمی در خصوص امکانات آتش نشانی که از قبل در پلاسکو وجود داشت، گفت: به نظر می رسید امکانات آتش نشانی برای پلاسکو طبق ضوابط کافی بود اما چون حادثه مشابهی در گذشته تجربه نکرده بودیم آنطور که باید این امکانات برای ساختمان های بلندمرتبه کافی نبوده است لذا برای موارد این چنینی که ساختمان ها بلندمرتبه هستند باید پیش بینی های خاص تری در خصوص امکانات آتش نشانی صورت گیرد.
جلوگیری از هجوم مردم به صحنههای حوادث نیاز به فرهنگسازی دارد
نماینده مردم سمیرم در مجلس همچنین اظهار کرد: بعد از وقوع حادثه نیز هجوم مردم برای تماشای قضیه و هجمه وسیع آنها بود که جلوی کار نیروهای امدادی را گرفت که البته نیروی انتظامی باید بتواند در اولین فرصت منطقه را قرق کرده و جلوی هجوم مردم را بگیرد همچنین لازم است در این خصوص آموزش و پیشگیری از طریق فرهنگسازی به خصوص از طریق صداوسیما صورت گیرد تا همکاری لازم از سوی مردم با آتش نشانی، نیروهای امدادی و انتظامی در مواقع خطر و حوادث انجام شود همچنین ترافیک باید مدیریت شود.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که گزارش هایی به صورت تصویری در کمیسیون ارائه شد، اظهار داشت: در نهایت لازم است یک گزارش بی طرفانه و بدون جهت گیری سیاسی و گروهی انجام شود چرا که مطالعات نشان داده در موارد مشابه آسیب پذیر هستیم همچنین لازم است اجباری شدن بیمه ساختمان ها در اولویت قرار گیرد.
لایحه جامع مدیریت بحران کشور در دست بررسی است/ گزارش کمیسیونهای بهداشت، اجتماعی، شوراها و عمران درباره ابعاد حادثه پلاسکو بهزودی به هیأت رئیسه تقدیم میشود
سلیمی در خصوص سایر تدبیرهایی که کمیسیون شوراها مد نظر قرار دارد تا حوادث غیرمترقبه پیامدهای کمتری داشته باشد، عنوان کرد: لایحه جامع مدیریت بحران کشور در کمیسیون شوراها در حال بررسی است که باید هرچه سریع تر تعیین تکلیف شود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه قرار است در لایحه بودجه 96 ردیف مستقلی برای تجهیز و بروزرسانی آتش نشانی در نظر بگیریم، خاطرنشان کرد: لایحه یکپارچه مدیریت شهری در دست دولت است که قرار بود به صحن علنی و کمیسیون شوراها برسد از سوی دیگر لایحه ایمن سازی حوادث انسان ساز را دولت در دست بررسی دارد ضمن اینکه مقرر شد سه شنبه هفته جاری هیأت رئیسه کمیسیون شوراها گزارشی به عنوان کمیسیون فرعی به همراه کمیسیون های بهداشت و اجتماعی به کمیسیون اصلی بررسی حادثه پلاسکو که کمیسیون عمران است ارائه کند که در نهایت کمیسیون عمران این گزارش را به هیأت رئیسه مجلس تقدیم خواهد کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *