خسارت کشاورزان پرداخت می شود/ بارش اخیر، آب شرب 3 سال آینده سیستان را تامین کرد
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: وقوع سیل در این استان با توجه به رویکردهایی که اتخاذ شد خسارتهای زیادی به بار نداشت.
خبرگزاری میزان -
علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی درباره وقوع سیل در این استان اظهار کرد: به لطف خداوند با بارش اخیر تشنگی استان برطرف شده و اکثر سدها که خالی بودند با برکت باران پر و سرازیر شدند.
وی افزود: اگر برکت باران در استان سیستان و بلوچستان پر وسعت جاری نمی شد بی شک همه مردم دچار رنج و زحمت می شدند از این دغدغه اصلی استان با جاری شدن باران برآورده شد.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه باید قدر آب را بدانیم و به درستی از آن استفاده کنیم تصریح کرد: بارش باران کمک کرد که سدهای استان که خالی بودند از آب سرازیر شوند از این رو جاری شدن سیل و حجم آبی بود که به سدها سرازیر شد خسارت عمیقی را در سطح استان ایجاد نکرد.
هاشمی تاکید کرد: در زمان وقوع سیل در استان زمین کاملا خشک بود و به دلیل نفوذ ناپذیر بودن جنس خاک برخی از مناطق استان امکان وقوع یک فاجعه وجود داشت ولی خالی بودن سدها به گونه ای بود که توانست یک سوپاپ اطمینانی را برای جلوگیری از عمق خطر ایجاد کند.
وی تصریح کرد: منطقه سیستان و بلوچستان به دلیل اینکه 51 درصد از آن روستا است عمده بنای ساختمانهایش از خشت و گل ساخته شده است از این رو خشت و گل در زیر بارانی که قرار بوده یکساله جاری شود و دو روزه جاری شده مطمئنا دوام نمی آورد.
پیرزن زیرآوار مانده صبح امروز فوت کرد
پیرزن زیرآوار مانده صبح امروز فوت کرد
استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: قطعا به یک سری از خانواده ها در جریان این سیل خسارتهایی وارد شده است و همین صبح امروز به بنده خبر دادند که پیرزنی که در خانه خشتی خود زیر آوار مانده فوت کرده است.
هاشمی با بیان اینکه وقوع اتفاقات در مقابله با هجمه سنگینی از آب امری طبیعی است افزود: بدون شک اگر بی احتیاطی نیز در این مسیر صورت می گرفت خسارتهای مضاعفی به استان وارد می شد اما با ایفای نقش صدا و سیما و مسئولین در استانداری ،دهیاری و شوراها ما این اتفاق را به گونه ای مدیریت کردیم که خسارت انسانی در این حادثه به وجود نیاید.
وی با بیان اینکه در حادثه سیل استان سیستان و بلوچستان بدون شک تعدادی خانه خشتی و گلی خراب شده است تصریح کرد: مطمئنا بنیاد مسکن باید با توجه به مسئولیتی که دارد در موقعیت مقتضی برای ترمیم و ساخت این خانه ها وارد عمل شود.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه به دلیل حجم سیلاب جاری شده در استان حتی امکان بازدید از سدها وجود ندارد گفت: ما شرایط را به گونه ای صورت دادیم و اقدامات پیشگیرانه را انجام دادیم تا صدمات جانی در این حادثه رخ ندهد اما شاهد بودیم که 9 نفر از مردم در محاصره سیلاب قرار داشتند که امکان جابجایی آنها با هیلکوپتر وجود نداشت از این رو بنده دستور دادم که نیروی دریایی وارد عمل شود و ساعت 1:30 بامداد بود که این 9 نفر نیز با نیروی دریایی استان نجات پیدا کردند.
خسارت کشاورزان پرداخت می شود
هاشمی تاکید کرد: با توجه به اینکه درحال حاضر فصل برداشت صیفی جات در استان بوده است برخی از کشاورزها در این حادثه دچار خسارت شده است که دستور داده ایم مدیر کل جهاد کشاورزی در این راستا وارد عمل شود و آنهایی را که بیمه دارند، بیمه شان پرداخت شود و آنهایی که خسارت دیدند در حدی که ممکن است خسارتهایشان را از طریق تسهیلاتی که دولت در این حوادث ارائه می دهد پرداخت کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اساس کار این است که خوشبختانه با بارش باران در استان سیستان و بلوچستان تا 3 سال آب شرب استان تامین می شود.
براساس گزارش میزان، بارندگی های چند روز اخیر در استان سیستان و بلوچستان علاوه بر خسارت هایی که به زیرساخت ها و بخش کشاوری استان وارد کرده است تاکنون به 300 واحد مسکونی در استان نیز خسارت وارد کرده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *