بازنگری آیین نامه ساماندهی صرافی ها تا پایان سال تکمیل می شود
قائم مقام بانک مرکزی گفت:ساماندهی صرافی ها در جریان است و آیین نامه آن در حال بازنگری و تدوین است بر همین اساس در دستور جلسه شورای پول و اعتبار قرار دارد و امیدوار هستیم تا پایان سال به سرانجام برسد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، اکبر کمیجانی صبح امروز (سه شنبه) و در حاشیه ششمین همایش سیاست های پولی در جمع خبرنگاران، درباره ساماندهی صرافی ها ، دلیل بازنگری این آیین نامه نامه را تحولات صورت گرفته در اقتصاد عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال اجرای برجام باعث فعال تر شدن صرافی ها شده که این موضوع بازنگری این آئین نامه را می طلبد.
به گفته وی ، از صرافی ها انتظار رفع نیازهای کوتاه مدت و مشتریان خرد و مسافران را داریم و صرافی نمی تواند نیازهای کلان کشور را تامین کند و در حال تدوین مقرراتی در این خصوص هستیم .
وی درباره تسعیر دارایی های ارزی ،گفت: آیین نامه ای براساس مصوبه اولیه مجلس شورای اسلامی درباره تسعیر دارایی های ارزی بانک مرکزی تدوین شده است که بر مبنای آن ۴۵ هزار میلیارد تومان تدوین شده تا وارد فاز اجرای شود.
وی افزود: برخی برآوردها برای یکسان سازی انجام نشده بود و محاسباتی که انجام شده تاکنون کارشناسی و درست است اما هم اکنون آئین نامه ای برای اجرای این موضوع وجود دارد که در حال بررسی آن هستیم تا در جهت حمایت از بخش خصوصی و تولید حالت عملیاتی به خود بگیرد.
وی گفت: به مرور زمان که روابط بانکی و کارگزاری در ایران توسعه یابد انتقال وجوه از صرافی ها به بانک ها انجام خواهد شد. تا سیستم بانکی وظیفه اصلی خود را در نقل و انتقال وجوه برای رفع نیازهای تولید و تجارت انجام دهد و صرافی ها فعالیت های خرد را انجام دهند.
کمیجانی درباره برنامه نظام بانکی برای حمایت مالی از مالباختگان حادثه پلاسکو، اظهار کرد: باید یک مقدار اطلاعات تکمیل و تعداد متقاضیان نیز مشخص شود سپس براساس آنها سبک و سنگین صورت بگیرد تا در هفته های آینده تصمیم گیری نهایی کرد و شفاف در این زمینه اطلاع رسانی کرد.
وی ایجاد شعب بانک های خارجی در ایران را زمان بر دانست و گفت: کارهای کارشناسی انجام شده و تقاضاهایی هم گاهاً می آید ولی این تقاضاها باید جدی تر مورد بررسی قرار گیرد ضمن آنکه مشتریانی که می آیند از ایران بازاریابی می کنند.
قائم مقام بانک مرکزی ادامه داد: بازاریابی زمان می برد، طبیعی است کسی که می خواهد در ایران سرمایه گذاری کرده و شعب بانکی افتتاح کند باید بازدهی ریسک انجام دهد و به دلایل و توجیه منطقی برسد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *