بافت تاریخی ابرکوه ساماندهی و مرمت میشود
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان ابرکوه گفت: مرمت و ساماندهی بافت تاریخی ابرکوه در دستور کار اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان قرار گرفت.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه جامعه ، عباس قدیریان گفت: ابرکوه شهری به قدمت تاریخ است و این لقب بیجهت به این شهر داده نشده است. وجود مواریث باستانی و تاریخی متعدد در جای جای نقاط این شهر تاریخی گواه این مطلب است. همچنین بیش از ۴۰۰ اثر تاریخی در شهر ابرکوه شناساییشده که ۱۲۸ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان ابرکوه افزود: بافت تاریخی شهر ابرکوه باوجود پیوستگی و متراکم و پویا بودن، دارای محلات مختلفی است که مرز بین این محلات را معابر و گذرها و گاهی اوقات خانهها تشکیل و این محلات و شریانها و معابر در کل، بافت تاریخی ابرکوه را شکل میدهند.
وی خاطرنشان ساخت: در تقسیمات اولیه و از محلات ابرکوه، محلههای بازار - جرم الدین- نبادان - درب قلعه - دروازه میدان - دروازه علی - و طاووس داخل حصار قرار داشته و از بین این محلهها، محلههای دروازه علی - درب قلعه - دروازه میدان، دروازههای ورودی شهر بوده و حصار شهر در حاشیه محلات نامبرده امتداد داشته است. همچنین محلات جهان ستان - گلکاران و پشت آسیاب جز آبادیهای حاشیه شهر و در خارج از حصار قرار داشتهاند.
کلیه محلات بر روی دو رشته بستر سنگی واقعشده که کشیدگی غربی- شرقی داشته و بهموازات هم واقعشدهاند و محله دروازه علی در شمال شرقی، درب قلعه در شمال غربی، دروازه میدان و جهانستان در جنوب شرقی و گلکاران و پشت آسیاب در جنوب غربی این بستر سنگی قرار دارند.
قدیریان اظهار داشت: با توجه به اهمیت بافت تاریخی و حسب وظیفه ذاتی میراث فرهنگی در مرمت بناهای تاریخی موجود در بافت، مرمت و ساماندهی برخی از قسمتهای بافت که وضعیت نامطلوبی پیداکرده بودند در دستور کار این اداره قرار گرفت و مرمت و ساماندهی آن در حال انجام است.
شرح اقدامات اجرایی مرمتی در بافت تاریخی شامل استحکامبخشی پای دیوارها– کاهگل دیوارها – مسدود نمودن قسمتهای متروکه بافت است.
وی افزود: مرمت اضطراری این دوره در طول یک ماه و بهصورت امانی و محله به محله انجام و تأمین اعتبارات آن از اعتبارات استانی است و امیدواریم بهطور مستمر ادامه داشته باشد.
بافت تاریخی ابرکوه در تاریخ ۱/۴/۹۵ به شماره ۳۱۵۲۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *