باتری موبایل مجهز به آتش خاموشکن ساخته میشود
آنها این ماده را در درون پوستهای در ماده الکترولیت باتری لیتیوم-یونی قرار دادهاند که پس از بالا رفتن دمای باتری تا ۱۵۰ درجه سانتیگراد، پوسته آن ذوب شده و ماده آتشخاموشکن آزاد میشود.
آزمایشهای انجام شده بر روی باتریهای تخت سلولی نشان داد که این ماده میتواند آتش را در عرض ۰.۴ ثانیه خاموش کند. محققان بر این باورند که میتوان همین نتیجه را در باتریهای بزرگتر نیز بدست آورد.
باتریهای لیتیوم-یونی در بسیاری از ابزارهای الکترونیک مانند تلفن همراه و دوربین دیجیتال کاربرد دارند، اما احتمال آتشسوزی در آنها بسیار بالاست. اگر این باتریها سریع شارژ شده یا ایرادهای جزئی در مرحله ساخت داشته باشند، اتصال کوتاه داخل باتری ممکن است منجر به آتشسوزی شود.
با اینکه شرکت سامسونگ هنوز نتایج تحقیقات خود در مورد عامل آتشسوزی گوشیهای هوشمند گلکسی نوت ۷ را منتشر نکرده، گزارشها حاکی از آن است که باتری این گوشیها باعث آتشسوزی بوده است. با این حال شرکت سامسونگ این نتیجه را تایید نکرده است.
فناوری باتریها به اندازه ابزارهایی که از این باتریها استفاده میکنند، پیشرفت نکرده و این یکی از دلایلی است که رشد گوشیهای هوشمند و دیگر ابزارها را کند میکند.
یافتههای این دانشمندان در مجله Science Advances منتشر شده است.