آخرین وضعیت فروش زندان اوین به شهرداری تهران / باید بودجه متناسب به منظور انتقال زندانها به خارج از شهرها لحاظ شود/ سازمان زندانها با 50 درصد کمبود بودجه مواجه است
جهانگیر با بیان اینکه موضوع انتقال زندانها به خارج از شهرها از گذشته مطرح بوده است، گفت: باید بودجه متناسب با این هدف لحاظ شود، قبلا برآوردی بین 8 تا 14 هزار میلیارد تومان داشتیم که البته این برآورد نیاز به بازنگری دارد.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندانها در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت فروش زندان اوین به شهرداری تهران گفت: در ابتدای اجرای این تصمیم، سازمان زندانها و شهرداری تهران کارشناسانی را مشخص کردند اما بعدا کارشناس شهرداری تهران به دلیل اخذ پست دیگری در پست جدید مستقر شد.
وی گفت: علیرغم اینکه کارشناسان ما بارها از شهرداری تهران این موضوع را پیگیری کردند اما شهرداری رغبتی نشان نداد و عدم تمایل شهرداری تهران برای خرید زندان اوین را به ریاست قوه قضائیه منعکس کردیم. در حال حاضر هم ممکن است با جاهای دیگر از جمله مجموعههای دولتی که آنها هم متقاضی بودهاند، مذاکره کنیم که در صورت نهایی شدن این مسئله نام آنها را اعلام میکنیم.
رئیس سازمان زندانها در خصوص تخصیص بودجه برای اردوگاهها،گفت: امسال 80 میلیارد تومان برای اردوگاهها تصویب شده است. اما هنوز یک ریال هم از این مبلغ پرداخت نشده است و امیدواریم دولت در تخصیص این مبلغ کمک کند.
جهانگیر در خصوص لحاظ شدن انتقال 20 زندان به خارج از شهرها در برنامه ششم توسعه گفت:
امسال دو موضوع در برنامه ششم توسعه گنجانده شد که یکی از آنها بحث انتقال 20 زندان به خارج از شهرها و دیگری موضوع متناسب سازی جمعیت زندانیان با فضای زندانها بود. از گذشته موضوع ظرفیت زندانها و تراکم بیش از دو برابر موجودی زندان ها مطرح بود و در این زمینه اختصاص بودجه مهم بود.
وی افزود: از طرفی هم مقامات قضایی برای فرستادن متهمین به زندانها باید ملاحظات قانونی را داشته باشند و برای جاهایی که بیش از حد زندانی دارد از اعزام خودداری کنند.
این مقام قضایی توضیح داد: با تصویب این موضوع در برنامه ششم توسعه باید دستورالعمل لازم را تهیه کنیم تا ساز وکار این موضوع اتخاذ شود. این مسئله یعنی لحاظ کردن ظرفیت متناسب با زندانها نیاز به توجه بخش مدیریتی دارد و قسمتی هم به مسئله اعتبارات بر میگردد.
رئیس سازمان زندانها با بیان اینکه موضوع انتقال زندانها به خارج از شهرها از گذشته مطرح بوده است، اظهار کرد: باید بودجه متناسب با این هدف لحاظ شود. وقتی زندان از محیط بسته به باز خارج از شهر می رود مشکلات آن هم منتقل میشود. سرویس ایاب و ذهاب، اسکان مراقبین و مددکاران باید در کنار زندانها فراهم شود. با توجه به اینکه در برخی مواقع صحبت از انتقال به فضاهای 100کیلومتری خارج از شهر است، این قبیل مشکلات را باید درنظر گرفت.
وی افزود: زمینهایی به صورت تپه ماهور در بیرون از شهرها وجود دارد و وقتی اعلام میکنیم زندانها این مکانها را بگیرند و زندان بسازند، باید به بودجه آن هم توجه کنیم. چرا که بودجه ای که دولت میدهد تنها متناسب با هزینه صاف کردن این تپه ها است. البته در کنار این مسئله، نباید موضوع منابع انسانی هم فراموش شود.
رئیس سازمان زندانها در پاسخ به این سوال که بودجه انتقال زندانها به خارج از شهرها چقدر برآورد شده است گفت: قبلا برآوردی بین 8 تا 14 هزار میلیارد تومان داشتیم که البته این براورد نیاز به بازنگری دارد.
جهانگیر در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه سازمان زندانها چقدر کمبود بودجه دارد گفت: باید ببینم از مقداری که تصویب شده چه مقدار به سازمانها اختصاص مییابد. علیرغم همه تلاشها بودجه قوه قضائیه ضعیف بسته شده است.
این مقام قضایی ادامه داد: سازمان زندان ها با 50 درصد کمبود بودجه مواجه است و در بخشهای مختلف تغذیه، بهداشت و درمان با مشکلاتی مواجه است.
وی در ادامه درخصوص وضعیت ورودی و خروجی به زندانها، گفت: خوشبختانه وضعیت ورودیها بهتر شده است و بعد از دستورالعمل رئیس قوه قضائیه، تغییراتی داشتیم که ورودیها روند خوبی را پیدا کرده است. در سالهای اخیر 10 درصد افزایش ورودی داشتیم اما در دو سال اخیر و با توجه به دستورالعمل جدید این روند متوقف و سپس کاهش یافت.
رئیس سازمان زندانها تصریح کرد: امیدواریم از همه ظرفیتها در این رابطه استفاده شود چرا که صرف کاهش ورودیها کمکی نمیکند. باید تغییر نگاه در رابطه با زندانها را داشته باشیم و زندان را به عنوان آخرین راه حل بدانیم.
جهانگیر در پایان گفت: مقامات قضایی باید تلاش کنند با توجه به پرونده شخصیت افراد و سایر ملاحاظات، فضایی را فراهم کنند که بحث زندان یک بحث استثنایی باشد تا موجودیها با زندانها متناسب شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *