استفاده از ظرفیت‌های مشترک با رویکرد کاهش هزینه‌ها در سطح ملی

16:50 - 28 دی 1395
کد خبر: ۲۶۸۷۱۸
دسته بندی: اقتصاد ، انرژی
رئیس سازمان فناوری اطلاعات، در پنجمین نشست دولت الکترونیک با موضوع انرژی با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های مشترک جهت تسهیل ارایه خدمات به مردم و کاهش هزینه‌ها در سطح ملی، گفت: نشست امروز به منظور نهایی شدن خدمات دولت الکترونیک در بخش انرژی شامل نفت، گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب، برق و خدمات صلح‌آمیز هسته‌ای در زمینه غذا، دارو و کشاورزی بود.
به گزارش گروه اقتصاد ، نصرالله جهانگرد با بیان اینکه تاکنون عمده این بخش‌ها در تامین زیر ساخت‌های دولت الکترونیک موفق عمل کرده‌اند، اظهار کرد: اگرچه بسیاری از خدمات آنها در زمینه فروش و پشتیبانی به صورت الکترونیکی انجام می‌شود اما بزودی جهت استفاده در مدیریت کشور و آینده برنامه ریزی عرضه داده‌ها به صورت مکان محور ارائه خواهد شد.

وی در ادامه از تعمیم این خدمات برای ارائه به نقاط روستایی خبرداد و افزود: با توجه به وجود ارتباط شبکه برق و آب در همه روستاها در نظر داریم از بستر دیتای موجود جهت ارائه سرویس‌ها به صورت الکترونیکی به منظور کاهش زمان و هزینه مردم استفاده کنیم.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: در برخی بخش‌ها در صورت وجود مشکل شبکه و ارتباطات برای رفع آن آمادگی وجود دارد و مواردی که تاکنون مطرح شده را در دستور اقدام قرار داده‌ایم.

جهانگرد با اشاره به تامین منابع مالی جهت تکمیل پروژه‌های این بخش از سمت دولت اظهار کرد: هرگونه هماهنگی جهت حل و فصل این گونه موارد نیز صورت خواهد گرفت.

وی با تاکید بر استفاده مشترک از ظرفیت‌های ایجاد شده، به 22 هزار کیلومتر خطوط برق فشار قوی و 130 هزار کیلومتر شبکه توزیع پایین دستی وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: با فناوری جدید OPGW امکان انتقال دیتا و استفاده از ظرفیت ایجاد شده توسط وزارت نیرو وجود دارد که در حال حاضر در مسیرهای صعب العبور همچون جاده تهران-شمال این همکاری صورت گرفته و از خطوط انتقال برق برای انتقال ترافیک دیتا استفاده می‌شود.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات، ادامه داد: در حال حاضر 18 هزار کیلومتر از شبکه خطوط انتقال برق فشار قوی وزارت نیرو به این فناوری تجهیز شده و طبق توافق صورت گرفته استفاده از این ظرفیت مشترک در حوزه مخابراتی صورت می‌گیرد.

جهانگرد در بخش دیگر سخنان خود به همکاری وزارت ارتباطات و وزارت نیرو برای استفاده از فناوری اینترنت اشیاء جهت هوشمندسازی کنتور‌ها اشاره کرد و اظهار کرد: تاکنون 45 هزار کنتور هوشمند در سراسر کشور نصب شده که امکان استفاده دقیق تر کاربران از انرژی و مدیریت مصرف را فراهم می‌کند.

وی با یادآوری رونمایی از خدمات دولت الکترونیک بر بستر فنی در هفته دولت ادامه داد: تحقق کامل این پروژه زمان بر است و در ایام پیش رو در حال تنظیم موارد باقی مانده هستیم و خوشبختانه تمام بنگاه‌های کشور در این خصوص مراحل تکاملی خوبی را طی کرده و به سطحی رسیده‌اند که می‌توانیم از ترکیب آن‌ها با یکدیگر ابزارهای جدیدی برای ارائه خدمات به مردم جهت کاهش هزینه و زمان استفاده کنیم.

جهانگرد گفت: در بخش نیرو و آب و فاضلاب انواع روش‌های ارائه خدمت به مردم تجربه شده است که با توجه به موفقیت آمیز بودن آن در حال تعمیم به دیگر بخش‌ها بوده و گام‌های بعد تعمیق این در دولت الکترونیک صورت خواهد گرفت.

وی با تاکید بر این که طبق برنامه ریزی دولت الکترونیک پیش خواهد رفت، افزود: استاندارد سازی کدها در کشور در این راستا صورت گرفته و به تدریج به شرایط بهتری دست خواهیم یافت و امیدواریم تا پایان سال ضمن ارائه گزارش پیشرفت‌ها، شاهد عینیت آن در زندگی مردم باشیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *