مشارکت بخش خصوصی در تامین نیروی بخش خصوصی

11:06 - 22 دی 1395
کد خبر: ۲۶۶۳۱۶
دسته بندی: جامعه ، عمومی
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: بخش دولتی به تنهایی پاسخگوی نیاز نیروی انسانی حوزه سلامت کشور نمی تواند باشد و بر اساس راهبردها مشارکت بخش خصوصی مدنظر قرار گرفته است.
مشارکت بخش خصوصی در تامین نیروی بخش خصوصیبه گزارش گروه جامعه ،باقر لاریجانی گفت: راهبردهای کلی مشارکت بخش خصوصی در آموزش علوم پزشکی تدوین و به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است و در این راهبردها هیچ رشته یا حوزه خاصی مدنظر نیست و در صورتی که بخش خصوصی بتواند انتظارات وزارت بهداشت را به لحاظ رعایت استانداردها و تضمین کیفیت دوره آموزشی مربوطه تامین کند واز طرفی ضرورت ایجاد رشته را منطبق با نیازسنجی های وزارت بهداشت در محل جغرافیایی خاصی از کشور اثبات نماید می تواند در آموزش علوم پزشکی مشارکت کند. 


 لاریجانی با اشاره به ضوابط راهبرد کلی مشارکت بخش خصوصی در آموزش عالی سلامت اظهار داشت: وزارت بهداشت تولیت سلامت مردم را برعهده دارد و تنها هدف ما در تدوین این راهبردها تامین نیازهای جامعه و ارتقای کیفیت آموزش علوم پزشکی کشور است. 

معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اگر بخش خصوصی تمامی شرایط درج شده در این راهبردها را هم داشته باشد باز هم ملاک اصلی برای صدور مجوز آموزش، وجود نیازهای کلان مناطق آمایشی است. 

وی گفت: از سوی دیگر ضوابط قید شده در راهبردهای مشارکت بخش خصوصی در آموزش علوم پزشکی به نحوی تنظیم شده تا حداکثر کیفیت آموزش تامین و تمامی شرایط طبق استانداردهای بین المللی تنظیم شود. 

لاریجانی اذعان داشت: یکی از ضوابطی که برای مشارکت بخش خصوصی در آموزش ذکر شده این است که متقاضی باید توانایی جلب مشارکت دانشگاههای معتبر جهان که طبق مصوبات شورای عالی ارزشیابی وزارت بهداشت و همچنین مطابق با استانداردهای نظام های رتبه بندی معتبر دنیا نظیر شانگهای، QS و ... تایید شده اند را داشته باشد و طبیعی است که این شرایط به آسانی مهیا نمی شود و همین امر تضمین کننده ورود سرمایه گذارانی به بخش آموزش علوم پزشکی کشور است که بتوانند کیفیت آموزش را در حد استانداردهای جهانی تامین کنند. 

معاون آموزشی وزارت بهداشت در پاسخ به میزان منابع مالی مورد نیاز برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در آموزش علوم پزشکی گفت: ممکن است مطالبی در این مورد در برخی رسانه ها درج شده باشد ولی رقم خاصی در راهبردها برای سرمایه گذاری تعیین نشده و صراحتا قید شده میزان منابع مورد نیاز با توجه به ماهیت فعالیت از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین خواهد شد. 

وی با بیان اینکه آیین نامه های اجرایی راهبردهای مشارکت بخش خصوصی در آموزش علوم پزشکی در حال تدوین است و به زودی به دانشگاهها ابلاغ می شود، اظهار داشت: از دیگر ضرورت های صدور مجوز برای بخش خصوصی اثبات نیاز و ضرورت آموزش رشته ای مشخص در محل جغرافیایی خاصی است و دقت زیادی در این زمینه خواهد شد چرا که آموزش علوم پزشکی باید هدفمند و باتوجه به نیازهای سلامت جامعه باشد و هیچ مسئله دیگری در صدور مجوزها مدنظر قرار نخواهد گرفت. 

 لاریجانی با بیان اینکه  کشور در دهه های اخیر پیشرفت های خوبی در توسعه کمی دانشکده های مرتبط با علوم پزشکی داشته است گفت: در برخی رشته ها مانند دندانپزشکی در هر استان حداقل یک دانشکده دندانپزشکی و در هر یک از کلان مناطق آمایشی ده گانه نیز دانشکده های دندانپزشکی متعددی وجود دارد، بنابراین اثبات ضرورت ایجاد دانشکده دندانپزشکی جدید توسط متقاضیان بسیار بعید به نظر می رسد. 

وی افزود: طرح برآورد نیازهای مناطق آمایشی به تربیت نیروی انسانی در رشته های مختلف در بازه زمانی ده ساله آینده در دست پیگیری است و به زودی توافق نامه هایی با مناطق آمایشی منعقد می گردد. اجازه تربیت نیرو توسط بخش خصوصی فقط در صورتی صادر می شود که اثبات شود در منطقه آمایشی مربوطه امکان تامین نیروی انسانی مورد نیاز به تنهایی در بخش دولتی وجود ندارد. 

معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید براینکه هدف از توسعه مشارکت بخش خصوصی در آموزش علوم پزشکی تنها تامین نیازهای مناطق آمایشی به نیروی انسانی است گفت: آیین نامه های اجرایی این طرح به نحوی تنظیم می شود که ضمن تامین نیازهای کشور کیفیت آموزش نیز ارتقا یابد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *