شرکتهای دانش بنیان ایجاد کننده خلق ثروت و ارزش افزوده
رئیس مرکز ملی فضایی با اشاره به نقش شرکت های دانش بنیان در جلوگیری از فرار مغزها گفت: بازگشایی جبهه کاری متناسب با توانمندی های علمی کشور جلوی سیل فرار مغزها را سد خواهد کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اقتصاد ، منوچهر منطقی در مصاحبه با رادیو اقتصاد به نقش محوری شرکتهای دانشبنیان در ساختار اقتصاد هر کشوری اشاره کرد و افزود: این نوع شرکتها از توانمندی ویژهای در استفاده از فناوری برای رشد سریع برخوردارند.
وی همچنین با اشاره به این جمله که مزیت رقابتی شرکتهای دانشبنیان «نوآوری در فناوری» است، اظهارداشت: چنین شرکت هایی ضمن خلق ثروت و ارزش افزوده در رفع نیازمندی های جامعه و اشتغال افزایی، پویایی تولید، رشد اقتصادی و غیره بسیار نقش آفرین هستند.
منطقی گسترش همکاری های حوزه هوایی و هوانوردی با کشورهای صاحب فناوری را یکی از مهمترین اولویت های ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی دانست و گفت: این ستاد، توسعه همکاری های بین المللی در حوزه هوایی و هوانوردی را به صورت جدی پیگیری خواهد کرد.
منطقی همچنین بزرگی پروژه ها و حجم بالای سرمایه گذاری را از چالش های مهم حوزه هوایی و هوانوردی نام برد و افزود: با توجه به محدودیت مالی دولت «سرمایه گذاری در قالب شرکت های مشترک داخلی و خارجی» برای کشور ایران و صنعت هوایی و هوانوردی قدمی رو به جلو است.
وی در ادامه با بیان اینکه تمایل خارجی ها برای سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان داخلی بسیار زیاد است، افزود: شرکت های متعدد خارجی بعد از برجام با حضور در ایران ضمن آشنایی با ظرفیت ها و امکانات بخش هوایی و هوانوردی کشور حاضر به همکاری هستند.
منطقی با عنوان اینکه ایران از نظر نیروی انسانی و امکانات زیر ساختی از توانمندی بسیار بالایی در این حوزه برخوردار است، اظهارداشت: اجرای پروژه های هوایی و هوانوردی در کشور نیازمند سرمایه گذاری کلان است.
وی همچنین بر ضرورت اتصال شرکت های دانش بنیان به منابع بین المللی تاکید کرد و گفت: ایجاد بازارهای گسترده و وسیع لازمه ترسیم چشم انداز توسعه پایدار برای این نوع شرکت هاست.
رئیس مرکز ملی فضایی و دبیر ستاد هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اظهار اینکه در حال حاضر شرکت های دانش بنیان داخلی با بازار خیلی محدودی مواجه هستند، بیان داشت: توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی در قالب شرکت های مشترک دانش بنیانی در این عرصه بسیار راهگشاست.
وی در پاسخ به این پرسش که سرمایه گذاران خارجی اغلب در صنایع رقابت پذیر ورود پیدا می کنند و اینکه آیا شرایط رقابت پذیری در کشور فراهم شده است، گفت: ایران شرایط و قابلیت ورود به صنایع با فناوری پیشرفته و نوظهور را دارد منتها برای درخشش در این حوزه نیازمند سرمایه گذاری کلان است.
منطقی به نقش شرکت های دانش بنیان در جلوگیری از فرار مغزها نیز افزود: بازگشایی جبهه کاری متناسب با توانمندی های علمی کشور جلوی سیل فرار مغزها را سد خواهد کرد.
وی با اشاره به این نکته که پایداری توسعه شرکت های دانش بنیان بسیار مهم است، اذعان داشت: تنها ایجاد چنین شرکت های به خودی خود کارساز نیست بلکه برای توسعه پایدار و روز آمدی این مجموعه ها باید تلاش مضاعفی در جامعه صورت گیرد.
رئیس مرکز ملی فضایی و دبیر ستاد هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سرمایه گذاری مبتنی بر فناوری های پیشرفته را مسیر روشن ایران جهت دستیابی به اهداف متعالی در عرصه های ملی و بین المللی دانست و یادآورشد: فناوری امروز موتور محرکه تمامی عرصه ها به ویژه در حوزه اقتصادی قلمداد می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *