فقر، بیکاری و گرانی از عوامل دزدی است؛ آیا این عوامل در اختیار ناجا و قوه قضائیه است؟/ وقتی حقوق فردی بیش از ۶۰ میلیون و درآمد فردی، فقط ۴۰ هزار تومان یارانه است، شکاف عمیق ایجاد میشود
وی به فرازی از دعای روز چهارشنبه اشاره کرد و گفت: در این دعا می خوانیم که خدايا! در چهارشنبه چهار حاجت مرا روا ساز، نيرويم را در طاعت خود و نشاطم را در بندگى خويش و رغبتم را در پاداشت و بی رغبتی ام را در آنچه كه موجب عذاب دردناك توست، قرار ده.
معاون اول دستگاه قضا با بیان اینکه نهادی پر ماموریت تر و متنوع تر از نیروی انتظامی سراغ ندارم، گفت: وقتی نگاه می کنم و می بینم که نیروی انتظامی چه تعداد ماموریت دارد، هیچ نهاد و دستگاه دیگری را از لحاظ کثرت و تنوع در این حد سراغ ندارم و با وجود تنگناهای بودجه ای، منابع انسانی و تجهیزات که همه دستگاه ها نیز دارند، نیروی انتظامی رو به ترقی ،تعالی، بالندگی و پیشرفت است و این مسئله را مردم عزیز ما باور و قبول دارند،. همه می بینیم که نیروی انتظامی با تنوع و کثرت ماموریت رو به پیشرفت و تعالی است و این را خدمت فرماندهان نیروی انتظامی و همه عزیزان از صدر تا ذیل تبریک می گوییم.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: امیدواریم خداوند توفیق دهد که این نشست ها در جهت منافع مردم ،نظام و کشور باشد و خداوند به وقت، درک و ابتکارات ما برکت دهد و عنایات ویژه به این نشست ها داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه گفت: موضوعی که در دستور کار است، مدیریت جرم سرقت است که بسیار مهم و حائز اهمیت است. براساس آمار مرکز آمار که از دادگستری گرفته می شود، در سالهای اخیر اولین اتهام کیفری در دادگستری های سراسر کشور عمدتا سرقت تعزیری است؛ بنابراین مسئله سرقت موضوع مهمی است که باید از ابعاد مختلف به آن بپرداریم و ببینیم چه عواملی سبب می شود فرد دست به سرقت بزند و این سرقت چه زیانی برای بزهکار ،مالباخته و کل جامعه دارد.
وی ادامه داد: ضرر سرقت فقط به بزه دیده و مالباخته نمی رسد؛ بلکه کل جامعه زیان می بیند و بر اثر این زیان های گوناگون موضوع سرقت حائز اهمیت است؛ به طوری که گاهی یک فرد همه هستی اش در یک سرقت نابود می شود و اگر این سرقت همراه با اذیت باشد، علاوه بر زیان مادی از نظر روانی تا سالیان سال آن فرد و کسانی که شاهد آن صحنه بوده اند، با مشکل مواجه می شوند و حتی گاهی یک فرد آنچنان اختلالی در زندگی اش ایجاد می شود که قادر به جمع و جور کردن خودش نیست.
معاون اول دستگاه با بیان اینکه سرقت برای خود سارق هم زیانبار است، گفت: سارق تا آنجایی که حرفه ای نشده، مطمئنا از لحاظ وجدانی ناراحت است و از طرفی وقتی پول مفت و حرام بدست آورد، به دنبال کارهای صحیح و درست نمی رود؛ این درحالی است که پول حرام بر خود، خانواده و نسل آینده او تاثیر می گذارد؛ چرا که مال حرام اثر وضعی هم دارد.
سخنگوی دستگاه قضا به تاثیر جرم سرقت در جامعه اشاره کرد و بیان داشت: جامعه و نظام از لحاظ امنیت مادی و معنوی و خدشه دار شدن اعتبار و حیثیت نظام و دستگاه های مختلف در جرم سرقت متضرر می شوند.
معاون اول دستگاه قضا افزود: وقتی سارقی حرفه ای شد و احساس شد که این فرد اگر آزاد شود و مرخصی و عفو بگیرد، بیرون ماندن وی برای جانعه مضر است، نباید آزاد شود. دستگاه قضایی باید این رویه را اصلاح کند.
حجت الاسلام و المسلمین اژه ای تصریح کرد: اینکه شاکی در رابطه با جنبه خصوصی جرم سرقت رضایت می دهد، خیلی خوب است و ما نمی خواهیم افراد نسبت به هم کینه پیدا کنند؛ اما وقتی رضایت می دهد، جنبه خصوصی از این رفته و جنبه عمومی مطرح است. در مواردی که فرد از سر ناچاری دست به سرقت زده است، دادن رضایت خوب است؛ اما دربعضی اوقات سارفان حرفه ای به زور رضایت می گیرند و مواردی به ما گزارش شده است که اینها با واسطه هایی که دارند، شاکی را تهدید به رضایت می کنند. اینکه شاکی از روی ترس رضایت دهد، یکی از اسیب هاست که باید در جلسات به آن برسیم.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای بیان داشت: اگر مواردی هم هست که مهم است، یک نسخه را هم برای من بفرستید و باز هم اعلام می کنم مواردی مانند طولانی شدن فرابند دادرسی و مواردی که منجر به جری شدن متهم می گردد، نحوه قرار و ازادی و عفو و غیره را مطرح کنید که در حد توان کمک کنیم.