دستگیری پنج دلال ارز
دادستان تهران بیان کرد: با اشاره به آشفتگیهای بازار ارز، یکی از فلسفههای تأسیس دادسرای پولی - بانکی را مبارزه با جرایم ارزی از جمله قاچاق ارز عنوان کرد و گفت: در سالهای 91 و اواخر دولت سابق نرخ ارز از 1200 به 3800 افزایش پیدا کرد و بعد از آن مشخص شد که دلالان ارزها را از بانک مرکزی اخذ و توزیع میکردند و پس از آن ارزها را مجدداً جمعآوری کرده و از کشور خارج میکردند که در نتیجه یک جریان فساد در زمینه ارز به وجود آمد و چند متهم دستگیر شدند و سپس محکوم شدند.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ؛ دکتر عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران گفت: وی با اشاره به آشفتگیهای بازار ارز، یکی از فلسفههای تأسیس دادسرای پولی - بانکی را مبارزه با جرایم ارزی از جمله قاچاق ارز عنوان کرد و گفت: در سالهای 91 و اواخر دولت سابق نرخ ارز از 1200 به 3800 افزایش پیدا کرد و بعد از آن مشخص شد که دلالان ارزها را از بانک مرکزی اخذ و توزیع میکردند و پس از آن ارزها را مجدداً جمعآوری کرده و از کشور خارج میکردند که در نتیجه یک جریان فساد در زمینه ارز به وجود آمد و چند متهم دستگیر شدند و سپس محکوم شدند.
جعفری دولتآبادی یادآور شد: زمانی که در دولت سابق بحران ارز پیش آمد سو استفاده های کلانی در خرید و فروش ارز رخ داد و اخیراً نیز دوباره در حوزه ارز اتفاقاتی به وقوع پیوسته که البته بانک مرکزی در چند روز گذشته این موضوع را مدیریت کرده و علیه تعدادی از دلالان ارز طرح شکایت کرده است.
دادستان تهران با اشاره به این دو رخداد ارزی در اواخر دولتهای گذشته و فعلی راه حل، مشکلات ارزی و پولی را بیشتر اقتصادی دانست تا قضایی.
وی مبارزه با مشکلات ارزی را تابع سیاستهای پولی و اقتصادی کشور دانست و تصریح کرد: مهار این موضوع بر عهده دولت است و دادستانی در راستای برای کمک دولت به این موضوع ورود کرده است.
دستگیری پنج نفر دلال ارز
جعفری دولتآبادی اقدام اخیر دولت و بانک مرکزی در ورود به این بحران ارزی و همچنین پایین آوردن قیمتها با توجه به بالا رفتن ارز را قابل تقدیر دانست و افزود: از آنجایی که بانک مرکزی در این زمینه شکایت کرده دادسرای پولی - بانکی در آخرین اقدام 5 نفر از دلالان ارز را دستگیر کرده است که از این افراد 1 میلیون 800 هزار دلار کشف شده است.
وی یادآور شد: ارزش پول، نرخ ارز و نوسانات قیمت طلا سه تهدید مهم اقتصادی هستند که میتوانند سیاستهای پولی، بانکی و اقتصادی کشور را تحت شعاع قرار دهد، باید روشن شود ارزهایی که بانکها از بانک مرکزی میگیرند در اختیار چه کسانی قرار میگیرد.
جعفری دولتآبادی بیان داشت: حسب استعلام سرپرست دادسرای پولی - بانکی برخی از صرافیها ارزهای زیادی از بانکها دریافت کردهاند که مشخص نیست در کجا هزینه شده که واحد مبارزه با پولشویی بانک مرکزی مشغول بررسی این موضوع است.
دادستان تهران با بیان این که تغییر و تحول در حوزه ارز را نباید به دستگیریهای اخیر مربوط کرد، تصریح کرد: در گذشته این اقدام انجام شد و تا حدی بازار آرام گشت اما دوباره تلاطم پیدا کرده چرا که نرخ ارز تابع سیاستهای پولی و اقتصادی است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *