پادشاه سعودی مقصر روابط بد ما با عربستان است/ ظهور ایران نقش آمریکا را رو به افول برده است
معاون رئیس جمهور عراق با اشاره به اینکه در میان کشورهای عربی به غیر از عربستان با سایر کشورها روابط خوبی داریم، تاکید کرد: ما علاقمند به رابطه با عربستان هم هستیم ولی پادشاه سعودی مقصر روابط بد بین دو کشور است.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، نوری المالکی پس از دیدار با علی اکبر ولایتی طی نشستی در حضور برخی اندیشمندان و صاحبنظران مسائل عراق گفت: طی سفرهایی که به ایران داشتیم مسئله نجات منطقه در برابر طوفان هایی که تحت لوای سازمان های تروریستی عراق به راه افتاده است را مورد گفتگو قرار دادیم.
معاون رئیس جمهورعراق با بیان اینکه ما با دو جبهه مقاومت و جبهه ویرانگری رو به رو هستیم، بیان داشت: ما همچنین با دو پرونده رو به رو هستیم که یکی ایجاد مرحله بعد از داعش در سوریه و عراق است و دیگری پرونده به کارگیری وبهره گیری از پیروزی ها برای مقابله با چالش های احتمالی آینده است.
نخست وزیر سابق عراق با تأکید بر اینکه کشورهایی که از سازمان های تروریستی حمایت می کردند و برای شکست دولت های سوریه و عراق روی آنها حساب باز کرده بودند و اکنون درحال عقب نشینی هستند، تاکید کرد: شکست و ناکامی که در جهت شکست نظام سوریه، حلب، یمن و روند سیاسی عراق پدید آمد همگی یک سلسله پیروزی برای ما و سلسله شکست هایی برای آنها است.
نوری المالکی با بیان اینکه از طریق پیگیری مسائل عراق می بینیم که کار داعش به زودی به پایان می رسد، اظهار داشت: در همین حال دشمنان عراق هم درحال تجهیز خودشان برای یک فتنه انگیزی جدید هستند.
وی با بیان اینکه ما امروز فتنه داعش را دفع کرده ایم، تأکید کرد: دشمنان ما می خواهند فتنه دیگری را به راه اندازند که با زور اسلحه به تجزیه عراق منجر شود.
نوری المالکی تصریح کرد: همچنان که توطئه داعش با شکست مواجه شده توطئه تجزیه عراق هم شکست خواهد خورد چون ملت عراق از شیعه، سنی ، مسیحی و ... با هم متحد هستند.
نخست وزیر سابق عراق با یادآوری اینکه عراق در گذشته درگیر حکومت بعثی و دیکتاتوری صدام بوده است، خاطر نشان کرد: در آن دوران ما با همه دنیا قطع رابطه بودیم و به خاطر جنگ هایی که صدام با ایران، کویت و ترکیه به راه انداخته بود عراق تبدیل به کشوری منزوی شده از صحنه بین الملل شده بود.
معاون رئیس جمهورعراق با اشاره به اینکه ما یک سیاست خارجی موثر را در این سالها پیش گرفته ایم، بیان داشت: درهای روابط عراق به روی همه به جز اسرائیل گشوده است چنانچه درحال حاضر سفرای همه کشورها به عراق آمده اند و پس از سالها که با هیچ کشوری روابط خوبی نداشتیم با همه کشورها روابط خوبی برقرار کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه موفق شده ایم روابط خودمان را درجهان عرب گسترش دهیم، اظهار داشت: ما در دوران صدام یک جدایی با جهان عرب داشتیم اما اکنون اعراب دوباره به سمت عراق آمده اند و می بینند که نظام عراق یک نظام ملی است.
نور المالکی با اشاره به اینکه به غیر از عربستان با همه کشورها روابط خوبی داریم، تأکید کرد: البته ما دوست داریم با آنها هم روابط خوبی داشته باشیم ولی پادشاه سعودی مقصر روابط بد بین دو کشور است.
معاون رئیس جمهورعراق تصر کرد: ما روابط خودمان را با اتحادیه اروپا، چین ، کره ، ژاپن و روسیه خوب کرده ایم و توانسته ایم روابطمان را از طریق مقابله با گروه های تخریب گر تقویت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته عراق کشور آتش نامیده می شد، بیان داشت: بعد از تلاش هایی که برای امنیت آن به کار رفت توانستیم درهمین کشور کنفرانس سران عرب را برقرار کنیم ونیروهای بیگانه را بیرون کرده و روند سازندگی را شروع کنیم و تولیدات نفت را از سر بگیریم.
نوری المالکی با تأکید بر اینکه ما توانستیم درعراق ثبات وامنیت بوجود آوریم، اظهار داشت: ولی به خاطر ماهیت پیوند فرهنگی وتاریخی بین دمشق و بغداد وقتی که اوضاع سوریه به هم ریخت بر اساس این قاعده که فکر می کردند سقوط سوریه سقوط عراق است اوضاع ما هم نامطلوب شد و داعش بوجود آمد.
معاون رئیس جمهور عراق علت بوجود آمدن داعش را به خاطر وجود پایگاه های تحصنی خواند که نام آن را استقبال از قیام سوریه گذاشته بودند.
وی با اشاره به تلاش ها و پیروزی های حشد الشعبی برای آزادسازی موصل تاکید کرد: فتوای مرجعیت عراق انگیزه اصلی در نیروهای حشد الشعبی را تقویت کرد و مانع تغییر نقشه منطقه شدند.
نورالمالکی سیاست به کارگیری تروریسم در منطقه را شکست خورده خواند وتاکید کرد: سیاست به کارگیری از احساسات طایفه گرانه نیز شکست خورده است.
وی خاطر نشان کرد: کشورهای حامی تروریسم واپس رفته اند و همین کشورها مثل ترکیه و عربستان در خطر تروریسم هستند.
معاون رئیس جمهورعراق در پایان تاکید کرد: با ظهور و برجسته شدن نقش ایران و سوریه نقش آمریکا وغرب افول کرده و خط مقاومت رشد و بالندگی پیدا کرده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *