قطع صادرات ماهانه تخم مرغ به دلیل شیوع آنفولانزا پرندگان/ گرانی گوشت قرمز ربطی به صادرات ندارد
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه افزایش قیمت گوشت گوسفندی ربطی به صادرات دام زنده ندارد، گفت: شیوع آنفلوآنزای پرندگان در کشور باعث افزایش قیمت تخم مرغ شده است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اقتصاد ، حسن رکنی در حاشیه اولین جشنواره ملی کشاورزی ایران درباره دلایل افزایش قیمت تخم مرغ در بازار اظهار کرد: تولید تخم مرغ در کشور ما حدود ۹۲۰ هزار تن است که سال گذشته ۹۰ هزار تن از این محصول صادر شد اما در حال حاضر شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور باعث شده صادرات ماهانه ۴۰۰ تنی این محصول قطع شود.
وی اضافه کرد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان باعث درگیر شدن گله های مولد واحد های پرورش مرغ تخم گزار و خارج شدن آنها از مدار تولید شد ضمن اینکه شیوع این بیماری باعث شد صادرات تخم مرغ از کشور قطع شود که همین عوامل سبب ایجاد تنش و نوسان قیمت در بازار تخم مرغ شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته هر چه سریعتر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور ریشه کن شود و تولید تخم مرغ به شرایط عادی بازگردد تا بازار آن نیز رنگ تعادل به خود بگیرد.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی در اظهار نظری جداگانه درباره تنش قیمت در بازار گوشت قرمز نیز اظهار کرد: ما در حوزه دام سنگین و گوشت گوساله هیچ مشکل و افزایش قیمتی نداریم اما در حوزه گوشت گوسفندی تازه با افزایش قیمت و نوسان مواجه شده ایم که عامل آن نیز دلالی عده ای واسطه و اختلال در سیستم توزیع توسط این افراد است.
رکنی با تاکید بر اینکه مشکلات به وجود آمده در حوزه گوشت گوسفندی ربطی به صادرات دام زنده ندارد افزود: تولید دام زنده سالانه به حدود ۶۰ میلیون راس می رسد و صادرات جزیی این دام ها نمی تواند مشکلی در بازار ایجاد کند کما اینکه در مقابل این صادرات واردات گوشت قرمز نیز انجام می شود.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: این وزارتخانه در راستای تعادل بخشی به بازار گوشت طرح توزیع گوشت قرمز تازه گوسفندی را به صورت گرم در دستور کار خود قرار داده که چند روزی است این اقدام آغاز شده و به زودی در سطح ملی گسترش پیدا می کند که امیدواریم سبب تعادل بخشی به بازار گوشت شود.
رکنی با بیان اینکه مجموع دستگاه های زیر بخش وزارت جهاد کشاورزی تمام توان خود را برای تعادل بخشی به بازار گوشت قرمز به کار گرفته اند تصریح کرد: دستگاه های نظارتی نیز باید به بازار این محصول ورود و شرایط را در این زمینه کنترل کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *