نشانه های بیماری حمله خواب چیست؟
یک روانپزشک گفت: به خواب فرورفتن ناگهانی در طول روز و از دست دادن توان عضلانی از مهم ترین نشانه های بیماری حمله خواب محسوب می شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، مظفر روحانی روانپزشک در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: بیماری حمله خواب(نارکولپسی) یک عارضه نسبتا نادر است که در حدود 2 صدم تا 16 صدم درصد در افراد بالغ شیوع دارد.
وی بیان کرد: تعداد حملات خواب بین 2 تا شش حمله در طول روز است که هر حمله بین 2 تا 20 دقیقه طول می کشد.
این روانپزشک با بیان اینکه مبتلایان به بیماری حمله خواب بلافاصله به خواب فرو می روند، عنوان کرد: امکان بروز این حملات در هر زمان و مکانی وجود دارد، به همین دلیل می تواند حوادث خطرناکی برای این گروه از افراد پیش آید.
روحانی تصریح کرد: افرادی که دچار بیماری حمله خواب می شوند به صورت ناگهانی توان عضلانی خود را از دست می دهند که این تعادل نداشتن و زمین خوردن "کاتاپلکسی" نامیده می شود.
وی در خصوص علایم بیماری حمله خواب گفت: احساس خواب آلودگی شدید در طی روز، فلج خواب( البته این عارضه در افراد عادی نیز مشاهده می شود ولی مبتلایان به بیماری حمله خواب بیشتر به آن دچار می شوند)، پرخوری، آپنه خواب(ایجاد وقفه در سیستم تنفسی)، سندروم پای بی قرار و بی خوابی از مهم ترین نشانه های این اختلال محسوب می شوند.
این روانپزشک تاکید کرد: توهم در زمان ابتدای خواب و به ندرت پس از بیدار شدن از دیگر علایمی است که افراد دچار بیماری حمله خواب به آن دچار می شوند.
وی اظهار داشت: هنوز علت قطعی ابتلا به بیماری نارکولپسی مشخص نشده ولی برخی از نظریه ها نشان می دهد که میزان "هیپوکرتین" در بدن افرادی که دچار این عارضه می شوند، بیش از حدطبیعی است.
روحانی در خصوص روش های تشخیص ابتلا به بیماری حمله خواب تصریح کرد: به کمک مصاحبه روانپزشکی و انجام آزمایشی به نام تست خواب تشخیص این عارضه میسر می شود.
وی افزود: اگرچه درمان قطعی این بیماری مزمن هنوز شناخته نشده ولی با حمایت خانواده، دوستان و معلمان افراد مبتلا به این اختلال و مشارکت خود فرد می توان علایم آن را به خوبی کنترل کرد.
این روانپزشک توصیه کرد: افرادی که از این مشکل رنج می برند باید هر 2 تا سه ساعت یکبار به مدت 15 دقیقه خواب سبک داشته باشند زیرا این استراحت روزانه علاوه بر کاهش تعداد حملات، سبب کاهش میزان دوز مصرفی داروی این افراد نیز می شود.
وی اظهار داشت: مبتلایان به بیماری نارکولپسی می توانند در صورت نیاز و بنا به تشخیص پزشک معالج از داروهای محرکی مانند "ریتالین" و "پریوویژل" که سبب افزایش سطح هورمون دوپامین می شود، استفاده کنند.
روحانی با بیان اینکه مصرف داروهای ضدافسردگی مانند "فلوکستین"، "سرترالین" و "ونلافاکسین" نیز برای افراد دچار بیماری حمله خواب مفید است، توصیه کرد: داروی "xyrem"(سدیم اکسی بیت) به طور قطعی علایم این اختلال را برطرف می کند ولی متاسفانه این قرص هنوز در ایران وجود ندارد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *