دوشنبه پیشگام اقدامات بین‌المللی در زمینه ذخایر آب است

4:00 - 11 دی 1395
کد خبر: ۲۶۱۶۹۰
دسته بندی: اقتصاد ، اقتصاد ایران
وزیر امور خارجه تاجیکستان با اشاره به حمایت مجمع عمومی سازمان ملل از ابتکار این کشور برای اعلام دهه آب برای توسعه پایدار، دوشنبه را پیشگام اقدامات بین‌المللی در زمینه ذخایر آب دانست.
 به گزارش  گروه اقتصاد  ،سراج الدین اصل اف وزیر امور خارجه تاجیکستان امروز در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: در 21 دسامبر سال جاری میلادی مجمع عمومی سازمان ملل به اتفاق آرا قطعنامه‌ای در خصوص دهه بین المللی عمل: آب برای توسعه پایدار (2018-2028) را به تصویب رساند.

وی ادامه داد، ابتکار اعلام دهه «آب برای توسعه پایدار» برای اولین بار از سوی «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان در جریان هفتمین اجلاس جهانی آب که در ماه آوریل سال 2015 در کره جنوبی برگزار گردید، مطرح شد.

اصل اف گفت: به اعتقاد رئیس جمهور تاجیکستان بدون حل و فصل مسائل آب توسعه پایدار امکان نخواهد داشت، به خصوص اینکه چالش‌های قرن معاصر نظیر بحران‌های مالی و اقتصادی، رشد جمعیت، تغییر محیط زیست، افزایش میزان حوادث مرتبط با آب، کمبود آب و به تبع آن افزایش سطح فقر، گسترش بیماری‌های واگیردار و افزایش مرگ و میر مادر و کودک و... تشریک مساعی همه کشورهای جهان و اتخاذ اقدامات موثر در این زمینه را می‌طلبد.

وزیر امور خارجه تاجیکستان با اشاره به پایان دهه بین‌المللی «آب برای حیات» (2005-2015) که به ابتکار تاجیکستان و حمایت کشورهای عضو سازمان ملل اعلام شده بود، تصریح کرد: طی این دهه اقدامات مهمی صورت گرفت و تجربه خوبی در زمینه حل و فصل مسائل مربوط به آب به دست آمد که در جهت تکمیل برنامه ها و تحقق اهداف دهه جدید «آب برای توسعه پایدار» موثر خواهد بود.

اصل اف همچنین گفت در هیچیک از دهه‌های گذشته به این میزان اقدامات مربوط به ذخایر آب دنبال نشده بود، در حالیکه امروز نیز مسائل و مشکلات متعددی در این زمینه وجود دارد که این مسئله، خود دلیلی بر پیگیری جدی کشور تاجیکستان دراین موضوع نیز هست.

این مقام سیاسی تاجیک، همکاری و همگرایی بین کشورها در مدیریت منابع آب و حل و فصل مسائل مربوط به آن را ضروری برشمرد و خواستار ایجاد صندوق‌های مالی، تبادل دانش و فن آوری‌های مربوطه شد.

وزیر امور خارجه تاجیکستان همچنین با توجه به اهداف اعلام شده در قطع نامه مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر دهه جدید «آب برای توسعه پایدار»، بر ضرورت بهبود مکانیزم‌های شکل گیری و انتشار دانش، تسهیل دسترسی به دانش و تبادل اطلاعات مربوط به تجربیات موفق در زمینه حفظ و بهره برداری مناسب از منابع آب تاکید کرد.

اصل اف در پایان موضوع حفظ منابع آب برای منطقه آسیای مرکزی را مهم عنوان کرد و گفت که طی 45-50 سال اخیر به دلیل تغییر اقلیم و تاثیر اقدامات بشری بر روی محیط زیست بیش از 35 درصد یخچال‌های تاجیکستان از بین رفته است بنابراین ما خواستار همکاری با کشورهای آسیای مرکزی در رابطه به حفظ منابع آبی منطقه می‌باشیم.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *